Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στη Μυτιλήνη από τις αφίξεις παράνομων μεταναστών. ΑΝΙΚΑΝΟΙ η Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο. «Νίπτουν τας χείρας τους» οι κρατούντες, δηλώνοντας «αναρμόδιοι»!

Ανοικτή «Παγανή»

07/11/2012 - 16:06

Εποχή 2009 θυμίζει πλέον η ροή παράνομων μεταναστών στη Λέσβο, μόνο που αυτήν τη φορά η «Παγανή» είναι παντού. Όλη η πόλη έχει πλημμυρίσει από ξένους, οι οποίοι καταφθάνουν με βάρκες σωρηδόν στο νησί της Λέσβου, κατακλύζοντας πάρκα, δημόσιους χώρους, πάρκινγκ και εγκαταλελειμμένα κτήρια.

Εποχή 2009 θυμίζει πλέον η ροή παράνομων μεταναστών στη Λέσβο, μόνο που αυτήν τη φορά η «Παγανή» είναι παντού. Όλη η πόλη έχει πλημμυρίσει από ξένους, οι οποίοι καταφθάνουν με βάρκες σωρηδόν στο νησί της Λέσβου, κατακλύζοντας πάρκα, δημόσιους χώρους, πάρκινγκ και εγκαταλελειμμένα κτήρια. Η Αστυνομία αδυνατεί, όπως φαίνεται, να ελέγξει πλέον την κατάσταση, που έχει αρχίσει να παίρνει τρομακτικές διαστάσεις, ενώ οι αυτοδιοικητικές αρχές, οι βουλευτές, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, ακόμα και η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, «σφυρίζουν αδιάφορα», δείχνοντας πως στο σύνολό τους δεν έχουν καταλάβει το τι συμβαίνει.

Εκατοντάδες είναι πλέον οι παράνομοι μετανάστες που ζουν σε κάθε λογής ανοικτό χώρο στο νησί. Οι περισσότεροι από αυτούς, μάλιστα, μη έχοντας πού να πάνε, παραδίδονται - όπως είχαμε ξαναγράψει - στην Αστυνομία, η οποία ελλείψει χώρου κράτησης αποφεύγει να τους συλλάβει. Την ίδια στιγμή, μετανάστες συνεχίζουν να αποβιβάζονται καθημερινά κατά δεκάδες σε παραλίες της πόλης και του υπόλοιπου νησιού, χωρίς να υπάρχει κανείς ούτε για να τους σταματήσει, ούτε για να τους περιθάλψει στη συνέχεια, αλλά ούτε καν να τους καταμετρήσει. Χαρακτηριστική εικόνα, το περασμένο Σαββατοκύριακο, μια ατέλειωτη πορεία μεταναστών, ανδρών, γυναικών και πολλών παιδιών, που κινούνταν κατά μήκος των ανατολικών ακτών της Λέσβου προς την πόλη.

«Χέρια ψηλά…»
Η Αστυνομία από πλευράς της φαίνεται πως δεν ασχολείται πια με το θέμα. Πλέον όλα δείχνουν πως τα στελέχη αποποιούνται των όποιων ευθυνών τους κι αυτό αφού η αρχική κινητοποίηση και πίεση προς τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες απέβη άκαρπη.

Από την πλευρά τους, βέβαια, και οι εκπρόσωποι της Πολιτείας φαίνεται πως πετούν το μπαλάκι ο ένας στον άλλον, ενώ ενίοτε δηλώνουν «άγνοια του θέματος»!

Το «Ε» χθες, γνωρίζοντας την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πόλη, με τις συνεχείς καταγγελίες να μιλούν για όλο και περισσότερους παράνομους μετανάστες που καταλαμβάνουν και γκετοποιούν πάρκα, πάρκινγκ και άλλους δημόσιους χώρους της Μυτιλήνης (μένουν ακόμα και μέσα σε αυτοκίνητα), επικοινώνησε με τη γενική γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου. Η ίδια αρκέστηκε, όμως, σε γενικολογίες και δηλώσεις περί ανθρωπισμού, χωρίς όμως να δώσει κάποια συγκεκριμένη απάντηση, που θα περίμενε κανείς από εκπρόσωπο του κρατικού μηχανισμού. Ανάλογη ή μάλλον χειρότερη, η απάντηση του γενικού γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Σπιλάνη, ο οποίος είπε πως είναι στην Κύπρο εδώ και τρεις μέρες και δεν έχει εικόνα της κατάστασης!

Επιτέλους…
Το θέμα πάντως είναι πολύ σοβαρό και θα πρέπει γρήγορα να ληφθούν μέτρα, πριν βιώσουμε τις συνέπειες της αδιαφορίας και θρηνήσουμε ίσως και θύματα. Τα χρήματα των παράνομων μεταναστών κάποια στιγμή θα τελειώσουν και την πείνα των ανθρώπων θα ακολουθήσουν πράξεις παραβατικότητας.

Από την άλλη πλευρά, προ των πυλών είναι και η ανάπτυξη της ρατσιστικής βίας, φαινόμενο που δεν είναι άγνωστο πια στη Λέσβο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey