Παράνομοι μετανάστες στους δρόμους της Μυτιλήνης προσπαθούν να βρουν αστυνομικούς για να… παραδοθούν

«Where is the Police…»

10/10/2012 - 15:38

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Η τραγική κατάσταση στα κρατητήρια της Αστυνομίας στη Λέσβο κάνουν τους αστυνομικούς κυριολεκτικά να εθελοτυφλούν και να κρύβονται.

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Η τραγική κατάσταση στα κρατητήρια της Αστυνομίας στη Λέσβο κάνουν τους αστυνομικούς κυριολεκτικά να εθελοτυφλούν και να κρύβονται. Σαν άλλοι στρουθοκάμηλοι, κάνουν πως δε βλέπουν τους μετανάστες που κατά δεκάδες πλέον αποβιβάζονται στη Λέσβο, περιμένουν εξ Αθηνών βοήθεια που όμως δεν έρχεται, προσπαθούν να πείσουν τον εαυτό τους πως δεν ξαναζούν την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στη Λέσβο στα τέλη της δεκαετίας τού 2000 όταν και η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου αποκλειστικά και μόνο ασχολούνταν με την περίθαλψη των φυγάδων που έφταναν στη Λέσβο.

Τα παραπάνω δημιουργούν κυριολεκτικά τραγελαφικές καταστάσεις στους δρόμους της Μυτιλήνης. Άνδρες και γυναίκες με μπόγους στα χέρια και παιδιά στην αγκαλιά περιφέρονται ρωτώντας «Where is the Police?» προσπαθώντας να φθάσουν στην Αστυνομία. Όπως τους έχουν δασκαλέψει τα κυκλώματα των δουλεμπόρων που τους μετέφεραν στη Λέσβο, στην Αστυνομία, αύριο στο κέντρο υποδοχής, ανοίγει ο δρόμος για τη «νομιμοποίηση» τους. Την απόκτηση ενός «ροζ χαρτιού» που θα τους επιτρέψει να φτάσουν στην Αθήνα.



Σε δυο περιπτώσεις προχθές, πρωί και αργά το απόγευμα, οι παράνομοι μετανάστες έφτασαν μέχρι την πόρτα του κτηρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, όπου και παραδόθηκαν. Κυριολεκτικά έφτασαν στην Αστυνομία ρωτώντας!

Οι πρώτοι 11 (επτά άνδρες και τέσσερις γυναίκες), υπήκοοι Αφγανιστάν, στο σύνολό τους ηλικίας από 18 έως 33 ετών, συνόδευαν εννέα παιδιά ηλικίας τριών έως 14 ετών. Όλοι τους έφθασαν στην Αστυνομία όπου και παραδόθηκαν, ενώ ας σημειωθεί ότι - όπως αποδείχθηκε - αποβιβάσθηκαν σε παραλιακό σημείο κοντά στον αερολιμένα της Μυτιλήνης το πρωί του Σαββάτου. Δηλαδή επί δύο 24ωρα κυκλοφορούσαν στους δρόμους της Μυτιλήνης χωρίς η Αστυνομία να τους έχει καν εντοπίσει.

Τα ίδια και αργά το απόγευμα της Δευτέρας, όταν και έφτασαν στην Αστυνομία επτά άτομα (τρεις άνδρες και τέσσερις γυναίκες), όλοι υπήκοοι Ιράκ, ηλικίας από 18 έως 58 ετών, συνοδεύοντας πέντε παιδιά ηλικίας ενός έως 13 ετών. Στο σύνολό τους έφτασαν σε ακτή της Μυτιλήνης ταξιδεύοντας μέρα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, αποβιβάσθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας, άρα χωρίς οι λιμενικές αρχές να τους εντοπίσουν και να τους αποτρέψουν. Και αυτοί ρωτώντας έφτασαν στην Αστυνομία, όπου και παραδόθηκαν.

Ας σημειωθεί ότι η Αστυνομία δεν έχει ακόμα ανακοινώσει άλλη μια προχθεσινή σύλληψη, αυτή των δέκα ενηλίκων και επτά ανηλίκων που εντοπίσθηκαν στην περιοχή της Λαφιώνας. Με αυτούς ο αριθμός των όσων αποβιβάσθηκαν τη Δευτέρα και έχουν συλληφθεί, φθάνουν στον αριθμό ρεκόρ για ημερήσιες συλλήψεις φέτος, αυτόν των 85 συνολικά ατόμων!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey