Πυροβολισμοί στον αέρα και κατά δημοτικού φωτισμού, «σα να γινόταν πόλεμος στο χωριό»

Ποιος τρομοκρατεί την Αγιάσο;

09/10/2012 - 15:46

Μια δύσκολη βραδιά πέρασε την Παρασκευή η Αγιάσος, αφού άγνωστος ή άγνωστοι βάλθηκαν να ταράξουν τη φθινοπωρινή ησυχία με πυροβολισμούς στον αέρα, που κράτησαν για περίπου μία ώρα. Όσο ακριβώς χρειάστηκε για να καταστραφεί πάνω από ένα χιλιόμετρο δημοτικού φωτισμού, μια και στόχος τού ή των δραστών ήταν, όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος, οι λάμπες και ο αέρας.

Μια δύσκολη βραδιά πέρασε την Παρασκευή η Αγιάσος, αφού άγνωστος ή άγνωστοι βάλθηκαν να ταράξουν τη φθινοπωρινή ησυχία με πυροβολισμούς στον αέρα, που κράτησαν για περίπου μία ώρα. Όσο ακριβώς χρειάστηκε για να καταστραφεί πάνω από ένα χιλιόμετρο δημοτικού φωτισμού, μια και στόχος τού ή των δραστών ήταν, όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος, οι λάμπες και ο αέρας. Σε ό,τι αφορά στον εντοπισμό τού ή των ταραχοποιών, οι δημότες καταγγέλλουν ότι η Αστυνομία ξέρει ποιος είναι, ο αντιδήμαρχος της περιοχής καλεί την Αστυνομία να αναλάβει τις ευθύνες της για να ησυχάσει η Αγιάσος, ενώ απ’ την Αστυνομία δηλώνουν πως σχηματίστηκε δικογραφία, αλλά… κατ’ αγνώστων. Κι αυτό γιατί υπάρχουν συγκεχυμένες πληροφορίες για δυο - τρεις υπόπτους, αλλά κανείς δε δίνει συγκεκριμένα στοιχεία για την ταυτότητά τους.

«Απ’ τις 11.30΄ το βράδυ ξυπνήσαμε, και δεν ήταν η πρώτη φορά, από απανωτούς πυροβολισμούς, μάλλον με καραμπίνα. Ήταν σα να γινόταν πόλεμος στο χωριό», μας είπε αναγνώστης μας απ’ την Αγιάσο, περιγράφοντας τις δύσκολες στιγμές που έζησε ο ίδιος, αλλά και πολλοί συγχωριανοί του, κυρίως ηλικιωμένοι, γιατί «δεν ήξεραν τι συμβαίνει και φυσικά φοβούνταν να βγουν να δουν ποιος και γιατί πυροβολεί».

Ο αναγνώστης μας προσέθεσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά «που πετάγεται ο κόσμος απ’ τα κρεβάτια του γιατί κάποιος βάλθηκε να τους τρομοκρατήσει νυχτιάτικα. Έλεος πια με αυτή την κατάσταση.».

Ο ψεύτης βοσκός…
Άλλος νεαρός αναγνώστης μας υπογράμμισε ότι ορισμένες φορές οι πιστολιές πέφτουν σε διαφορετικές ώρες, απ’ τα μεσάνυχτα ως τα ξημερώματα, και σε κάθε περίπτωση ξυπνούν και τρομάζουν τους ντόπιους, γιατί «αναρωτιούνται τι έγινε, τι κακό συμβαίνει, μήπως πρέπει να αντιδράσουν γιατί κάποιος κινδυνεύει». Μάλιστα - όπως επισήμανε ο ίδιος - «θα ήταν κρίμα να συνηθίσουμε στους ξαφνικούς πυροβολισμούς στον αέρα ή στις λάμπες και όταν συμβεί κάτι σοβαρό, να μείνουμε κλεισμένοι στο σπίτι μας και να μην επέμβουμε να βοηθήσουμε. Όπως με το μύθο του ψεύτη βοσκού, που φώναζε “λύκος” στα πρόβατα.».

Πράγματι, όπως επιβεβαίωσε και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Βουνάτσος, το χωριό αναστατώθηκε το βράδυ της Παρασκευής από πυροβολισμούς, που κατέστρεψαν και μέρος του δημοτικού φωτισμού.

Σύμφωνα με ντόπιους, έχουν σπάσει λάμπες και έχει υποστεί ζημιές το κέλυφος πολλών φωτιστικών σωμάτων, σε διαδρομή περίπου ενός χιλιομέτρου, απ’ τη θέση Καμπούδι πάνω απ’ το γήπεδο έως το δρόμο προς τον Άγιο Νεκτάριο.

«Θα επικοινωνήσω με το δήμαρχο για να δούμε πώς θα κινηθούμε στο όλο θέμα», ανέφερε ο αντιδήμαρχος, προσθέτοντας: «Πιστεύω ότι απ’ τη μεριά του Δήμου, αντί να δώσουμε 100 ευρώ για να υποβάλουμε μήνυση κατ’ αγνώστων, τα χρήματα αυτά να πάνε για να αλλάξουμε καμμιά λάμπα. Πλέον πρέπει να αναλάβει και η Αστυνομία το ρόλο της και να προχωρήσει στον εντοπισμό και στη σύλληψη των ταραχοποιών, δίχως να ζητάει απ’ τον έναν και τον άλλο να κάνει καταγγελίες, με ό,τι αυτό σημαίνει για μία κλειστή κοινωνία ενός χωριού.»

Ο κ. Βουνάτσος, όπως και οι αναγνώστες μας που κατήγγειλαν το συμβάν, θεωρούν πως είναι γνωστός ή γνωστοί στους Αγιασώτες, και φυσικά και στους αστυνομικούς, ο ή οι υπεύθυνοι του συμβάντος της Παρασκευής, και πρέπει να υπάρξει τρόπος να σταματήσουν.

Απ’ την πλευρά τής ΕΛΑΣ, ο υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, αστυνομικός διευθυντής Παναγιώτης Σαμαράς, μας είπε ότι έχει σχηματιστεί δικογραφία για το περιστατικό, για το οποίο υπάρχουν κάποιες πληροφορίες, αλλά καμμία συγκεκριμένη καταγγελία για την ταυτότητα των δραστών.

Αξίζει να σημειωθεί πως ενώ η Αστυνομία αναφέρεται σε περισσότερους του ενός υπόπτους, οι ντόπιοι καταγγέλλουν πως υπαίτιος των κατ’ επανάληψη άσκοπων πυροβολισμών είναι ένας συγκεκριμένος συμπολίτης τους, που μάλιστα το τελευταίο διάστημα ενδύθηκε κυριολεκτικά το μανδύα και συγκεκριμένου χώρου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey