Έντονες διαμαρτυρίες της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου, για την κατάσταση στα κρατητήρια του νησιού

«Ξεχειλίζουν» από μετανάστες

05/10/2012 - 14:38

«Εκτός ελέγχου» έχει βγει η κατάσταση στα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων του νησιού, που «ξεχειλίζουν» πλέον από μετανάστες. Σύμφωνα με καταγγελίες του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου, μετά και την προχτεσινή σύλληψη άλλων 30 μεταναστών, έχει γεμίσει ακόμη και το κρατητήριο της… Τροχαίας.

«Εκτός ελέγχου» έχει βγει η κατάσταση στα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων του νησιού, που «ξεχειλίζουν» πλέον από μετανάστες. Σύμφωνα με καταγγελίες του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου, μετά και την προχτεσινή σύλληψη άλλων 30 μεταναστών, έχει γεμίσει ακόμη και το κρατητήριο της… Τροχαίας. Οι ίδιοι οι αστυνομικοί έχουν χάσει πλέον το λογαριασμό και διαμαρτύρονται έντονα, ζητώντας να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα. Την ίδια στιγμή, 30 περίπου μετανάστες στεγάζονται όλη την εβδομάδα στο παλιό Γηροκομείο της Άντισσας, που παραχωρήθηκε από το Δήμο Λέσβου προσωρινά, ως «λύση ανάγκης».

Τους 60 έχουν φτάσει οι μετανάστες που κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα της Μυτιλήνης, ενώ 11 άνθρωποι βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στο κρατητήριο της Τροχαίας, που κατά τα άλλα προορίζεται μόνο για βραχεία κράτηση.

Την ίδια στιγμή, έχουν γεμίσει ασφυκτικά όλα τα κρατητήρια των περιφερειακών αστυνομικών τμημάτων, ενώ το πρώην Γηροκομείο της Άντισσας που παραχωρήθηκε από το Δήμο Λέσβου για τη φύλαξη 30 περίπου μεταναστών, κυρίως όσων έφτασαν στο νησί το περασμένο Σάββατο, δεν πληροί ούτε στο ελάχιστο τις προδιαγραφές ενός χώρου κράτησης.

Τα παραπάνω κατήγγειλε χτες στο «Ε» ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου, Δημήτρης Αλεξίου. «Η κατάσταση πλέον δεν ελέγχεται», ανέφερε. «Έχει φύγει ο έλεγχος από εμάς, έχουν γεμίσει τα πάντα, σε βαθμό που να υπάρχει πλέον σοβαρό θέμα ασφάλειας. Οι άνθρωποι αυτοί είναι ταλαιπωρημένοι, χρησιμοποιούν τουαλέτες που δεν προορίζονται γι’ αυτούς, κοιμούνται πάνω στα γραφεία. Στην Άντισσα έχουν βάλει 20 άτομα, αλλά ο χώρος δεν πληροί προϋποθέσεις για κρατουμένους και η υπηρεσία έχει διατάξει τους συναδέλφους να τους φυλάνε, χωρίς να υπάρχουν οι προδιαγραφές ασφαλείας, όπως κάγκελα στα παράθυρα κ.λπ.. Όλες οι εντολές που δόθηκαν για φύλαξη, είναι παράνομες. Και αυτό που τονίζουμε επανειλημμένα στη διεύθυνση, είναι ότι εμείς δεν αντέχουμε. Η κεντρική διοίκηση κάνει τη δουλειά της. Εμείς είναι το θέμα τι κάνουμε…»

Ο κ. Αλεξίου καταγγέλλει παράλληλα τη στάση των βουλευτών του Νομού, που αποστασιοποιούνται του θέματος, αλλά και τις δηλώσεις που έκανε ο βουλευτής Παύλος Βογιατζής, ο οποίος παρέστη στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, την περασμένη Παρασκευή.

«Μας ανακοίνωσε με καμάρι ότι θα λειτουργήσει κέντρο κράτησης στη Λέσβο, σα να επρόκειτο για κάτι που θα αναβαθμίσει το νησί», αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης. «Προκαλούμε όλους τους βουλευτές να έρθουν εδώ, να δουν την κατάσταση και να πάρουν θέση!»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey