Καταμεσήμερο Σαββάτου ξυλοκόπησαν και διαπόμπευσαν έμπορο στο κέντρο της αγοράς της Μύρινας, μαζί και τον αδελφό του

Μαφιόζικη επίθεση…

28/08/2012 - 14:44

Μια πρωτοφανή για τα δεδομένα της Λήμνου επίθεση δέχθηκαν δύο Λημνιοί έμποροι το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, στην κεντρική αγορά της Μύρινας. Δύο υπάλληλοι εταιρείας από την Αθήνα με την οποία συνεργάζονταν, εισέβαλαν στην αποθήκη του καταστήματος που διαθέτουν σε κεντρικότατο σημείο της αγοράς, ξυλοκόπησαν τον έναν, τους έγδυσαν και στη συνέχεια τους πέταξαν κυριολεκτικά στο δρόμο, έξω από την αποθήκη.

Μια πρωτοφανή για τα δεδομένα της Λήμνου επίθεση δέχθηκαν δύο Λημνιοί έμποροι το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, στην κεντρική αγορά της Μύρινας. Δύο υπάλληλοι εταιρείας από την Αθήνα με την οποία συνεργάζονταν, εισέβαλαν στην αποθήκη του καταστήματος που διαθέτουν σε κεντρικότατο σημείο της αγοράς, ξυλοκόπησαν τον έναν, τους έγδυσαν και στη συνέχεια τους πέταξαν κυριολεκτικά στο δρόμο, έξω από την αποθήκη.

Η πρωτοφανής, για τα δεδομένα της Λήμνου, διαπόμπευση και ο ξυλοδαρμός θυμίζουν μαφιόζικη επίθεση, ενώ μεγάλη εντύπωση προκάλεσε η μανία των δραστών στη διάρκεια του περιστατικού, το οποίο και αποτέλεσε πρώτο θέμα συζήτησης σε όλο το νησί.

Λόγω οικονομικών διαφορών
Το σκηνικό διαδραματίστηκε μπροστά στα έκπληκτα μάτια δεκάδων περαστικών που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην αγορά της Μύρινας.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 11 το πρωί του προηγούμενου Σαββάτου, οι δύο Λημνιοί έμποροι, που διατηρούν σούπερ μάρκετ στην κεντρική αγορά της Μύρινας, είχαν πάει στην αποθήκη που βρίσκεται κοντά στο κατάστημα, σε παρακείμενο στενό, όπου και δέχθηκαν την επίθεση από δύο αδέλφια, υπαλλήλους εταιρείας με την οποία συνεργάζονταν οι έμποροι από την Αθήνα. Μετά από έντονο διαπληκτισμό για οικονομικές διαφορές, χτύπησαν τον έναν από τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης και τον έσυραν έξω από την αποθήκη του καταστήματος, μαζί και τον αδελφό του, αφού πρώτα τους ξεγύμνωσαν.

Οι έκπληκτοι περαστικοί άκουγαν τον έναν εκ των δύο δραστών να φωνάζει «αυτοί μας φάγανε τα λεφτά μας» και να τον περιφέρει μόνο με το εσώρουχό του μέσα στην αγορά. Πριν τραπεί σε φυγή, τον χτύπησε με σκουπόξυλο που κρατούσε στο χέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες της επίθεσης εργάζονται ως υπάλληλοι σε εταιρεία στην Αθήνα, με την οποία είχαν συναλλαγές οι Λημνιοί έμποροι. Το ταξίδι τους στη Λήμνο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έγινε για αυτόν το σκοπό και μόλις έφτασαν στο νησί, κατευθύνθηκαν στο σούπερ μάρκετ με σκοπό να εισπράξουν τα χρήματα από κάποια τιμολόγια, των οποίων εκκρεμούσε η πληρωμή.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στην Αστυνομία ο ένας εκ των δύο εμπόρων, οι δύο δράστες από την αρχή αντέδρασαν βίαια, ενώ δε δίστασαν να χτυπήσουν το ένα από τα αδέλφια. Στη συνέχεια, αφού του αφαίρεσαν περί τα 1.000 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο που βρήκαν πάνω του, του έβγαλαν το παντελόνι και στην κυριολεξία τον πέταξαν γυμνό στο δρόμο. Ας σημειωθεί ότι οι περαστικοί δεν παρενέβησαν στο περιστατικό, φοβισμένοι από την αγριότητα της συμπλοκής.

Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε και έφτασε άμεσα στον τόπο του περιστατικού, αλλά οι δύο δράστες είχαν προλάβει να διαφύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση. Στη συνέχεια, οι δύο έμποροι υπέβαλαν μήνυση στην Αστυνομία για σωματικές βλάβες και κλοπή.

Παρέμβαση της Αστυνομίας
Ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος της Μύρινας, Σωκράτης Κρομυδέλλης, μιλώντας στο «Ε» ανέφερε για το περιστατικό: «Μας ενημέρωσαν ότι υπήρξε έντονος διαξιφισμός και συμπλοκή στην αγορά της Μύρινας. Άμεσα μετέβη περιπολικό στο σημείο, αλλά οι δράστες είχαν διαφύγει. Αναζητήθηκαν στα όρια του αυτοφώρου, πλην όμως δεν κατέστη δυνατόν να συλληφθούν.»

Η ανακοίνωση από πλευράς της Αστυνομίας αναφέρεται στο περιστατικό δίνοντας τα εξής στοιχεία: «Το πρωί του Σαββάτου στην οδό Κιδά στη Μύρινα, οι δύο ημεδαποί άνδρες αφαίρεσαν από την τσέπη του ηλικιωμένου το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο και ακολούθως, αφού εξύβρισαν αυτόν, τράπηκαν σε φυγή.»

Μετά και την έρευνα της Αστυνομίας, εντοπίστηκε ότι οι δύο δράστες είχαν κλείσει εισιτήριο για να αναχωρήσουν για Αθήνα το βράδυ του Σαββάτου, αλλά μετά και την τροπή που πήρε το επεισόδιο, δεν εμφανίστηκαν στο αεροδρόμιο. Παράλληλα, ενημερώθηκε και το Λιμεναρχείο για πιθανή τους διαφυγή με κάποιο από τα πλοία που προσέγγιζαν τη Μύρινα, αλλά τελικά παρέμειναν κρυμμένοι στο νησί μέχρι και την Κυριακή στις 12 το βράδυ, που έληγε το αυτόφωρο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey