Επίθεση κατά Πακιστανού μετανάστη, την ώρα που μιλούσε με τη μητέρα του από τηλέφωνο στην Πλατεία Κυπρίων Πατριωτών

Ρατσιστική βία στη Μυτιλήνη!

01/08/2012 - 14:36

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Πριν από λίγες εβδομάδες, στην οδό Ερμού άγνωστος χτύπησε ένα μετανάστη. Λίγες μέρες μετά, κάποιοι επιχείρησαν μέσα στο πάρκο της Αγίας Ειρήνης σε βάρος μεταναστών, τους οποίους έδιωξαν, λέγοντάς τους μάλιστα να μην ξαναπάνε μέσα στο πάρκο. Προχθές το βράδυ ήταν η ώρα για πιο σοβαρή δράση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Πριν από λίγες εβδομάδες, στην οδό Ερμού άγνωστος χτύπησε ένα μετανάστη. Λίγες μέρες μετά, κάποιοι επιχείρησαν μέσα στο πάρκο της Αγίας Ειρήνης σε βάρος μεταναστών, τους οποίους έδιωξαν, λέγοντάς τους μάλιστα να μην ξαναπάνε μέσα στο πάρκο. Προχθές το βράδυ ήταν η ώρα για πιο σοβαρή δράση. Άγνωστοι που περιγράφονται σα «νέοι με ξυρισμένα κεφάλια και μαύρες μπλούζες πάνω σε μηχανάκια», χτύπησαν άσχημα στο πόδι έναν 23χρονο μετανάστη στέλνοντάς τον στο Νοσοκομείο.

Ο 23χρονος Πακιστανός Μοχάμεντ Σαχέντ, όπως ο ίδιος δηλώνει, στεκόταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην Πλατεία Κυπρίων Πατριωτών μιλώντας από καρτοτηλέφωνο με τους γονείς του στο Πακιστάν. Ξαφνικά, τέσσερα με πέντε μηχανάκια σταμάτησαν και οι επιβαίνοντες σε αυτά, περίπου οκτώ με δέκα άτομα συνολικά, έπεσαν πάνω του και άρχισαν να τον χτυπούν, ιδιαίτερα στα χέρια και τα πόδια, ενώ του έσκισαν την μπλούζα. Όπως πάντα ο νεαρός υποστηρίζει, οι νεαροί φορούσαν μαύρες μπλούζες και είχαν κοντοκουρεμένα ή ξυρισμένα κεφάλια, ενώ τον χτυπούσαν ιδιαίτερα στα πόδια.

Όταν συμπατριώτες του που κάθονταν στην είσοδο του πάρκου της Αγίας Ειρήνης αντιλήφθηκαν το γεγονός, έτρεξαν προς την άλλη πλευρά της πλατείας, όπου λάμβανε χώρο το περιστατικό, οι νεαροί όμως με τα δίκυκλα έφυγαν αμέσως προς την περιοχή της Αλυσίδας.

Ο νεαρός Πακιστανός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε χτυπηθεί ιδιαίτερα στην κνήμη, αλλά και ελαφρύτερα σε άλλα σημεία του σώματός του. Του τοποθετήθηκε ορός, αλλά ο ίδιος αργότερα υπέγραψε και έφυγε από το Νοσοκομείο.

Η Αστυνομία
Σύμφωνα με πληροφορίες, ειδοποιήθηκε και η Αστυνομία, που κατέγραψε το γεγονός, ενώ στελέχη της επισκέφθηκαν το Σαχέντ όσο βρισκόταν στο Νοσοκομείο και, σύμφωνα με πληροφορίες… τον ρώτησαν αν θέλει να υποβάλει μήνυση! Το πόσο βέβαια η άσκηση ρατσιστικής βίας όπως η συγκεκριμένη, αποτελεί αδίκημα που διώκεται κατόπιν εγκλήσεως, είναι ένα ερώτημα. Όπως και ερώτημα είναι το αν και σε ποια γλώσσα ο Πακιστανός ενημερώθηκε για το δικαίωμα της κατάθεσης μήνυσης, η οποία κατάθεση ας σημειωθεί ότι κοστίζει και κάποια ευρώ! Ερώτημα παραμένει και το εάν η Αστυνομία ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με αδικήματα κατόπιν εγκλήσεως. Γιατί φανερό είναι ότι η μη ενασχόλησή της με τα όσα παράνομα συμβαίνουν στο κέντρο της πόλης από Έλληνες κάθε φυλής και μετανάστες ίσως, δίνει το δικαίωμα σε κάποιους στο να παίρνουν το νόμο στα χέρια τους.

Και φυσικά ας σημειωθεί ότι η υποτίμηση του συγκεκριμένου γεγονότος, όπως και η εν γένει υποτίμηση της παραβατικότητας που επικρατεί στο κέντρο της Μυτιλήνης, όπου το βράδυ η Αστυνομία προκλητικά απουσιάζει, επιτρέπει τη δημιουργία μιας βεντέτας ανάμεσα σε «κοντοκουρεμένους με μαύρες μπλούζες» και μετανάστες. Φίλοι του 23χρονου έλεγαν χθες ότι θα αντιδράσουν αν ξαναδεχθούν επίθεση. Στελέχη της Αστυνομίας έλεγαν ότι ανάλογα γεγονότα συνέβησαν ξανά αρκετές φορές στο παρελθόν και «θάφτηκαν». Μήπως πρέπει να ζήσουμε σκηνές βίας όπως αυτές στην Αθήνα, για να ξεκαθαρισθεί ότι κανείς δε δικαιούται να λειτουργεί σαν την αυτόκλητη αλητοσυμμορία με τους κοντοκουρεμένους νεαρούς και τις μαύρες μπλούζες;

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey