Πώς η Αστυνομία «έθαψε» το λουτρό αίματος στο Ντίπι με πρωταγωνιστή το φονιά των Κεραμείων, επιτρέποντας στον «Μπαλέ» να συνεχίζει το έργο του

«Κουκούλωμα» διά… προκαταρκτικής!

10/05/2012 - 14:29

Το περασμένο Σάββατο, το «Ε» είχε αποκαλύψει την ανοχή, στην καλύτερη περίπτωση, με την οποία αστυνομικά όργανα κάλυπταν τη δραστηριότητα του «Μπαλέ» στην περιοχή του κάμπου του Ευεργέτουλα. Σήμερα αποκαλύπτουμε ότι η ανοχή αυτή, όχι μόνο ήταν σε γνώση της τοπικής αστυνομικής αρχής, αλλά και καλύφθηκε η παράτυπη πρακτική οργάνων της Αστυνομίας!

Το περασμένο Σάββατο, το «Ε» είχε αποκαλύψει την ανοχή, στην καλύτερη περίπτωση, με την οποία αστυνομικά όργανα κάλυπταν τη δραστηριότητα του «Μπαλέ» στην περιοχή του κάμπου του Ευεργέτουλα. Του ανθρώπου που πριν από 20 περίπου μέρες σκότωσε εν ψυχρώ δύο άλλους στην περιοχή των Κεραμείων.

Σήμερα αποκαλύπτουμε ότι η ανοχή αυτή, όχι μόνο ήταν σε γνώση της τοπικής αστυνομικής αρχής, αλλά και με μια πρόχειρη Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση καλύφθηκε η παράτυπη πρακτική οργάνων της Αστυνομίας! Κάπως έτσι ο «Μπαλές» αποθρασύνθηκε, συνέχισε να τρομοκρατεί με πράξεις πρωτοφανούς βίας και, γιατί όχι, έφτασε στο διπλό φονικό!

Όπως γράφαμε το περασμένο Σάββατο, ο Ε.Χ., ο γνωστός και ως «Μπαλές», ο δράστης της διπλής δολοφονίας στα Κεραμειά στις 18 το περασμένου Απριλίου, εισέβαλε στο σπίτι πολίτη στην περιοχή Ντίπι προκειμένου να ξυλοκοπήσει άγρια κάποιον τρίτο, τον οποίο κατηγορούσε για ζωοκλοπή και ο οποίος εργαζόταν στα κτήματα του πολίτη αυτού!

Κι ενώ ο κατηγορούμενος για ζωοκλοπή νοσηλευόταν βαρύτατα χτυπημένος από τον «Μπαλέ» στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, έχοντας μάλιστα υποβάλει μήνυση κατά ανθρώπου που τον έστειλε στο νοσοκομείο, ο κατά τα άλλα καταζητούμενος στα πλαίσια του αυτοφώρου εισέβαλε την ίδια μέρα ξανά στο σπίτι του πολίτη, συνοδεία αστυνομικών του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος!

«Και ενώ», αναφέρεται σε καταγγελία που κατατέθηκε στην Αστυνομία, όσο και στην Εισαγγελία, αλλά και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, «είχε αποσταλεί σήμα από τις 3:50 μετά το μεσημέρι στο Α.Τ. [αναφέρεται το Αστυνομικό Τμήμα που επιλήφθηκε του περιστατικού], αστυνομικό όργανο ήρθε με τον ένα από τους δράστες, και συγκεκριμένα τον Ε.Χ. (σ.σ. ο λόγος για τον «Μπαλέ»), τον οποίο θα έπρεπε να είχε συλλάβει, στις 17:30, και ενώπιόν του απειλούσε πως θα βάλει φωτιά στο σπίτι αν δεν του έδινε τα κρέατα που υπήρχαν σε καταψύκτη στην αυλή του, επειδή νόμιζε ότι είναι τα κλοπιμαία.».


 ...συστάσεις στο πλαίσιο πρόχειρης εξέτασης. Πρόχειρης, γιατί στην ένορκη υπάρχει κι ο κίνδυνος της ψευδορκίας!

«... στη διάθεσή σας»
Επτά μήνες μετά το συμβάν, ο πολίτης που ζήτησε να ελεγχθεί το συμβάν και μάλιστα σημειώνοντας πως πρόκειται για διάπραξη πιθανών αδικημάτων παράβασης καθήκοντος και υπέρβασης εξουσίας, λαμβάνει από την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου «απάντηση σε επιστολή-καταγγελία». Στην απάντηση αναφέρεται ότι τα καταγγελλόμενα εξετάσθηκαν και έγιναν… «όλες οι επιβαλλόμενες από τους Κανονισμούς του Σώματος ενέργειες».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολύ σοβαρή αυτή υπόθεση κυριολεκτικά «θάφτηκε», ενώ η σοβαρότητα του ποινικού μέρους των καταγγελλομένων για λόγους που έστω και σήμερα αξίζει να ελεγχθούν, αφέθηκε στα χέρια της Δικαιοσύνης, που… ερευνά την υπόθεση στο πλαίσιο μιας από τις πολλές Προκαταρκτικές!

Για την ιστορία και μόνο, αξίζει να αναφερθεί η τελευταία φράση της επιστολής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου για το συμβάν: «[…] θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι η Διεύθυνσή μας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε θέματα που άπτονται στη συμπεριφορά των αστυνομικών και κάτω από αυτό το πρίσμα θα μας βρείτε πάντα κοντά σας, για τη δίκαιη και νόμιμη επίλυση οποιουδήποτε προβλήματός σας».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey