Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη από το διπλό έγκλημα στα Κεραμειά

Ο δράστης αναζητείται…

24/04/2012 - 13:30

Πυροβολημένοι στο στήθος και στην κοιλιά και με εγκαύματα σε διάφορα σημεία στο σώμα τους, από την ατυχή προσπάθεια του δολοφόνου τους να κάψει τις σορούς τους και να εξαφανίσει τα όποια στοιχεία, βρέθηκαν τελικά ο 30χρονος Ιγνάτιος Ζηλέλλης και ο αλβανικής καταγωγής 39χρονος Σωτήρης Μπρακούλια. Τα αίτια και ο δράστης του φρικτού διπλού εγκλήματος ακόμη αναζητούνται.

Πυροβολημένοι στο στήθος και στην κοιλιά και με εγκαύματα σε διάφορα σημεία στο σώμα τους, από την ατυχή προσπάθεια του δολοφόνου τους να κάψει τις σορούς τους και να εξαφανίσει τα όποια στοιχεία, βρέθηκαν τελικά ο 30χρονος Ιγνάτιος Ζηλέλλης και ο αλβανικής καταγωγής 39χρονος Σωτήρης Μπρακούλια. Τα αίτια και ο δράστης του φρικτού διπλού εγκλήματος που αποκαλύφθηκε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής στα Κεραμειά, ακόμη αναζητούνται, ενώ φαίνεται πως θα αργήσει το πόρισμα του ιατροδικαστή που θα ρίξει περισσότερο φως στην υπόθεση και θα διευκρινίσει το χρόνο θανάτου τους.
 
Ο πρώτος ήταν από το Υψηλομέτωπο κι έμενε στη Μυτιλήνη και ο δεύτερος ήταν κάτοικος της Μόριας, ενώ εργάζονταν μαζί ως οικοδόμοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο άντρες είχαν χρόνια σχέση με τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Ο πατέρας του Ιγνάτη Ζηλέλλη είχε καταδικαστεί πριν από δύο χρόνια σε ισόβια φυλάκιση για υπόθεση ναρκωτικών, στην οποία είχε εμπλακεί και ο γιος του, ενώ ο αδελφός του Σωτήρη Μπρακούλια ήταν γνωστός στις αστυνομικές αρχές εδώ και χρόνια, για παρόμοιες υποθέσεις. Πηγές θέλουν το Ζηλέλλη να έχει κάνει προσφάτως προσπάθειες να ξεφύγει από τα κυκλώματα των ναρκωτικών, όπως όλα δείχνουν όμως δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Τα γεγονότα
Η Αστυνομία είχε δεχτεί δηλώσεις για εξαφάνιση και από τις δύο οικογένειες ήδη από το μεσημέρι της Πέμπτης κι έτσι το γεγονός του θανάτου τους δεν ήρθε ως έκπληξη. Δεν μπορεί, ωστόσο, να ειπωθεί το ίδιο και για τον τρόπο με τον οποίο δολοφονήθηκαν, που έχει συγκλονίσει από τη στιγμή που έγινε γνωστό το συμβάν, τόσο τα συγγενικά πρόσωπα των δύο ανδρών όσο και την κοινή γνώμη της Λέσβου.

Το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρέθηκαν οι πινακίδες του και οι οποίες έδειξαν πως αυτό ανήκει στον Ιγνάτη Ζηλέλλη, εντοπίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής από κάτοικο των Κεραμειών, που περνούσε από το σημείο. Ο ίδιος, παρακινημένος από περιέργεια για την παρουσία ενός αυτοκινήτου εκείνη την ώρα στους δαιδαλώδεις αγροτικούς δρόμους της περιοχής, αποφάσισε να πλησιάσει. Το θέαμα που αντίκρισε ήταν αυτό των δύο ανδρών νεκρών. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο 30χρονος βρισκόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, στη θέση του συνοδηγού βρισκόταν ο 39χρονος, ενώ η θέση του οδηγού ήταν κενή. Οι πληροφορίες θέλουν το δολοφόνο να έχει πυροβολήσει τους δύο άντρες σε άλλο τόπο, με πυροβόλο όπλο, αφού τραύματα από σφαίρες βρέθηκαν τόσο στην κοιλιακή χώρα όσο και στο θώρακα του Αλβανού, αλλά και στο κεφάλι του Έλληνα. Στη συνέχεια, οδηγώντας τούς μετέφερε εκεί και αφού περιέλουσε με πετρέλαιο τους ίδιους και το όχημα, στη συνέχεια έβαλε φωτιά. Τα ερμητικά κλειστά παράθυρα και οι πόρτες, όμως, οδήγησαν στην απουσία οξυγόνου και δεν επέτρεψαν στη φωτιά να κάψει για πολύ.

Ο αυτόπτης μάρτυρας ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία, ενώ πρώτο έφτασε στο σημείο όχημα της Πυροσβεστικής, με τη βοήθεια κατοίκου των Κεραμειών που ήξερε καλά τους αγροτικούς δρόμους.

Σημειώνεται πως στην αναζήτηση των δύο αντρών, που είχε ξεκινήσει από την ώρα που καταγγέλθηκε η εξαφάνισή τους, είχε συμμετάσχει ήδη από νωρίτερα και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Διαφωνία στη συναλλαγή
Το πόρισμα, τώρα, της ιατροδικαστικής εξέτασης θα ρίξει φως τόσο στις συνθήκες υπό τις οποίες δολοφονήθηκαν οι δύο άνδρες, αλλά και στην ακριβή ώρα θανάτου τους που έως τα τώρα εικάζεται ότι είναι το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, καθώς και άλλα στοιχεία που θα οδηγήσουν τις Αρχές πιο κοντά στη σύλληψη του δράστη.

Σύμφωνα πάντως με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις, δεν επρόκειτο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, αλλά για διαφωνία που υπήρξε σε σχέση με τη συναλλαγή μεταξύ των δύο ανδρών και του δράστη, ο οποίος είτε θεώρησε πως προσπαθούν να τον ξεγελάσουν, είτε δεν είχε να ξεπληρώσει ποσότητα που του προμήθευσαν.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey