Φωτοσχόλιο 03/01/2018

03/01/2018 - 12:27

Οι δραστηριότητες του 2017 ολοκληρώθηκαν για το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου με 741 παιδιά από τη Βρίσα, τον Πολιχνίτο, τον Μανταμάδο, τη Θερμή, τα Δάφια, τον Σκουτάρο και την Μυτιλήνη να παίρνουν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μουσικό Κλειδί» που πραγματοποιήθηκε τη βδομάδα που μας πέρασε (18-21 Δεκεμβρίου).

Ο ταλαντούχος Ολλανδός βιολονίστας Αρτούρ Ρουζανόφσκι σαγήνευσε τα παιδιά με τις ερμηνείες του, ανοίγοντάς τους νέους ορίζοντες μέσα από τον κόσμο της κλασικής μουσικής. Μαζί του παρουσίασαν το πρόγραμμα και οι συν-ιδρύτριες του Φεστιβάλ, πιανίστες Δανάη και Κυβέλη Ντέρκεν. «Κάνει την καρδιά μου να φτερουγίζει!» και «Του χρόνου θα μάθω βιολί!» έγραφαν οι μικροί ακροατές στις σημειώσεις τους.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και το 2018. Όπως τονίζει η υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ, Φωτεινή Φραγκούλη, «Τελικά, ό,τι κάνουμε για τα παιδιά είναι επένδυση για το μέλλον. Στον συγκεκριμένο τόπο είναι και η συνέχιση μιας μεγάλης πολιτιστικής παράδοσης».

Το Φεστιβάλ ευχαριστεί θερμά την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ειδικότερα τον Αριστείδη Καλάργαλη για τη δημιουργική συνεργασία και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου που το έχουν πιστέψει από την αρχή και στηρίζουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey