Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

Οι εργαζόμενοι αποδοκιμάζουν τον Σαντορινιό

17/05/2017 - 16:13 Ενημερώθηκε 17/05/2017 - 11:58

Στο στόχαστρο των εργαζομένων στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, μπήκε ο πολιτικός τους προϊστάμενος, υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός. Του καταλογίζουν ότι αρνείται συστηματικά να απαντήσει στις προτάσεις και τις αποφάσεις του Συλλόγου, όπως επίσης αρνείται να συναντηθεί με το Δ.Σ. του Συλλόγου.

Σε σχετική ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, τονίζεται: «Απαξιώνει να απαντήσει, έστω και αρνητικά, ακόμα και σε γραπτά αιτήματα για συνάντηση με το Δ.Σ.. Αρνείται να παράσχει την οποιαδήποτε υποστήριξη στην υπηρεσία, της οποίας έχει την πολιτική ευθύνη. Η παρουσία του στην έδρα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής είναι εξαιρετικά σπάνια και η συνεργασία του με τους υπαλλήλους, πρακτικά ανύπαρκτη.  Έχει επιλέξει να συνεργάζεται με ελάχιστους, και όχι πάντα τους αρμόδιους υπαλλήλους της υπηρεσίας, υποτιμώντας και υποβαθμίζοντας όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εκδίδονται επιπόλαιες αποφάσεις που έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα έντασης και δυσαρέσκειας στους υπαλλήλους».

 

Να λάβει πρωτοβουλίες

Οι εργαζόμενοι καλούν τον υφυπουργό να λάβει τις δέουσες πρωτοβουλίες ώστε, σε συνεργασία με την υπηρεσία και τους υπάλληλους της, να διαμορφωθούν τεκμηριωμένες προτάσεις για την άμεση λήψη μέτρων και την υλοποίηση δράσεων που θα δίνουν λύσεις στα ιδιαίτερα προβλήματα των κατοίκων των νησιών.

Επίσης αναφέρουν ότι οδηγήθηκαν στην απόφαση να εκδώσουν ανακοίνωση από την στιγμή που ο κ. Σαντορινιός αποφάσισε να διακόψει τις σχέσεις με το Σύλλογο Εργαζομένων. Ασφαλώς η τακτική αυτή του υφυπουργού ξενίζει, όταν μάλιστα εκπροσωπεί μια κυβέρνηση που -υποτίθεται- «κόπτεται» για τους εργαζόμενους. Προκαλεί και εύλογα ερωτηματικά γιατί η επιχειρούμενη για άλλη μια φορά, νησιωτική πολιτική χρειάζεται τη στήριξη και τη συμβολή όλων των παραγόντων της Γ.Γ. Αιγαίου και όχι μόνο κάποιων μεμονωμένων, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος. Έχει πάντως ενδιαφέρον να πληροφορηθούμε τον αντίλογο του κ. Σαντορινιού για τη σκοπιμότητα μιας τέτοιας αντιμετώπισης. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey