Δια χειρός Κωστή Κωστάκη

Μοσχοβόλησε η οδός Κομνηνάκη

13/07/2018 - 13:59

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του 2ου Lesvos Food Fest, το βιβλιοπωλείο Book and Art παρουσίασε βιβλιομαγειρέματα με τον Κωστή Κωστάκη, ο οποίος παρουσίασε πίτες, ζύμες και μυρωδάτες γεμίσεις από όλη την Ελλάδα, μέσω του βιβλίου του «Πίτες από Χέρι» των εκδόσεων Ψυχογιός.

Ο Κρητικός σεφ πάντρεψε διαφορετικές κατηγορίες ζυμαριών από όλη την Ελλάδα με το λεσβιακό λαδοτύρι, τη φέτα, τη γραβιέρα, το ανθότυρο, το κεφαλοτύρι, τη μυζήθρα, τον παστουρμά και δημιούργησε γκιουζλεμέδες, παραδοσιακές πίτες από Σκόπελο, Αλόννησο, Κρήτη και πιροσκί με ευφάνταστες γεμίσεις, προτρέποντας όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση να ξαναβάλουν τις πίτες στην καθημερινή τους διατροφή, χωρίς δισταγμό στους πειραματισμούς. Ένας υπέροχος άνθρωπος, ένα καταπληκτικό βιβλίο γραμμένο με αγάπη για την παράδοση και τις γεύσεις, που γνώρισαν γενιές και γενιές από τις γιαγιάδες. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και η δημοσιογράφος γεύσης Ιωάννα Σταμούλου, οι οποίοι δοκίμασαν τις πίτες μαζί με κοινό και επισκέπτες της Κομνηνάκη.  

Ο Κωστής Κωστάκης θα παραμείνει για λίγες μέρες ακόμη στη Λέσβο, παρακολουθώντας τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 11 Ιουλίου στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, όπου παρουσίασε μαγειρέματα με τον Αλέξανδρο Παπανδρέου, ενώ τις επόμενες ημέρες θα παρευρεθεί και στα παιδικά μαγειρέματα που θα πραγματοποιηθούν στο Μόλυβο.

Το 2ο Lesvos Food Fest έχει την ευγενική υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του ΕΟΤ, της ΓΣΕΒΕΕ και πλαισιώνεται και στηρίζεται δυναμικά από διάφορους φορείς και χορηγούς.

Στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου

Συνθέσεις από θάλασσα και ελαιόλαδο

Στο πλαίσιο του Lesvos Food Fest, το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς στον υπαίθριο χώρο του στην Αγία Παρασκευή, φιλοξένησε τον Αλέξανδρο Παπανδρέου, ο οποίος παρουσίασε συνταγές που παντρεύουν την παράδοση με τις σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις.

Ο αγαπημένος chef, που τιμά το φεστιβάλ με την παρουσία του για δεύτερη φορά,  παρουσίασε το ελαιόλαδο, την καπιράδα, τα θαλασσινά, αλλά και τα τα ψάρια σε πρωτότυπες συνταγές, ενώ παρέθεσε και… μαθήματα food styling.

Την παρουσίαση παρακολούθησε πλήθος κόσμου, καθώς και η δημοσιογράφος γεύσης Ιωάννα Σταμούλου, όπως επίσης οι καλεσμένοι του δεύτερου μέρους του φεστιβάλ Άλια Μοάτσου και Αλέξανδρος Θεοδωρίδης από το «Μπορούμε», ο chef Κωστής Κωστάκης, η Νικολέτα Μακρυωνίτου και ο Νίκος Κόκκας από τον «Γαστρονόμο», η Καλλιόπη Κουρούσια στέλεχος Γραφείου Τύπου του ΕΟΤ, αλλά και η Κατερίνα Μαρινάκη από το «Travelling Greece».

Το ραντεβού ανανεώθηκε για αργά το βράδυ της Πέμπτης στην πλατεία Λευκονίκου, με γευσιγνωσία κρασιών από το Αιγαίο, καθώς και λεσβιακών τυριών.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey