Τελικά η ίδια η Ευρωπαία επίτροπος ανακοίνωσε την επικείμενη επίσκεψή της στα νησιά του προσφυγικού…

Ανακοίνωσε επίσκεψη τον Ιούνη, η Κρέτσου!

06/04/2017 - 13:43 Ενημερώθηκε 06/04/2017 - 13:55

Στην Αθήνα βρίσκεται από χθες η Ευρωπαία επίτροπος, αρμόδια για θέματα περιφερειακής πολιτικής, Κορίνα Κρέτσου, η οποία είχε την ευκαιρία εκτός από τις συναντήσεις της με κυβερνητικά στελέχη, να μιλήσει και στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής.

Η Ρουμάνα επίτροπος αναγνώρισε την επιτυχία της χώρας να απορροφήσει όλα τα χρήματα της Ε.Ε. κατά την τελευταία προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ, χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη αυτή ως «καλό σημάδι» για το εγγύς μέλλον.

Στα καθ’ ημάς και δεδομένου πως η Κορίνα Κρέτσου βρέθηκε να πρωταγωνιστεί στην επικαιρότητα της Λέσβου ίσως και εν αγνοία της, από τη φερόμενη ως δέσμευση του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, κατά τη συνάντηση του με τους πέντε νησιώτες δημάρχους του προσφυγικού πριν από κάποιες εβδομάδες στις Βρυξέλλες, για επίσκεψή της στα νησιά του προσφυγικού, το μυστήριο με το τι τελικά ισχύει σχετικά με αυτήν την προοπτική που ανέδειξε το «δίκτυο» των πέντε δημάρχων, έλυσε η ίδια. Υποστηρίζοντας πως θα επισκεφτεί τα νησιά που έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση, τον ερχόμενο Ιούνη. Σημειώνοντας πως είναι σημαντικό να στηριχθούν οι κάτοικοί τους.

 

Θα υπάρξει συνέχεια;

Προφανώς η κ. Κρέτσου δεν θα ‘ρθει για τουρισμό τον Ιούνιο στα νησιά και προφανώς και στη Λέσβο, αλλά για να δει από κοντά την κατάσταση και να συζητήσει με τους αυτοδιοικητικούς κυρίως εκπροσώπους ίσως και μέτρα στήριξης των κατοίκων, όπως και η ίδια σημειώνει στη δήλωση της. Για να έχει όμως …αντίκρισμα αυτή η επίσκεψη της καθ’ ύλην αρμόδιας επιτρόπου για την περιφερειακή πολιτική -που δεν γίνεται κάθε μέρα- θα πρέπει και οι τοπικοί παράγοντες να φροντίσουν ώστε η επίσκεψη να μην είναι εθιμοτυπική, αλλά αποτελεσματική.

Αν θα είναι ένα πρόσθετο πρόγραμμα στήριξης των νησιών, όπως διέρρευσε μετά τη συνάντηση των «5» με τον Γιουνκέρ -που όμως διαψεύστηκε ως τέτοιο ενδεχόμενο, κατά την επίσκεψη Χαρίτση στη Λέσβο και ενόψει της δρομολόγησης του Ειδικού Αναπτυξιακού για τα νησιά- ή απλά μια επίσκεψη γνωριμίας, θα εξαρτηθεί και από τις πρωτοβουλίες των αυτοδιοικητικών παραγόντων των νησιών, που πρέπει να δουν αυτήν την επίσκεψη ως μια ευκαιρία για να δώσουν συνέχεια σ’ αυτό που ξεκίνησαν με το «δίκτυο» των νησιωτικών δήμων του προσφυγικού.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey