Συναντήθηκε με Γαληνό και Καλογήρου

Η νέα πρέσβειρα της Βρετανίας, στη Λέσβο

02/03/2017 - 15:13

Συναντήσεις με την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, και το δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, είχε η νέα πρέσβειρα της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα, Kate Smith.

 

Συναντήσεις με την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, και το δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, είχε η νέα πρέσβειρα της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα, Kate Smith.

Η κ. Καλογήρου συνεχάρη την κ. Smith για την ανάληψη των νέων της καθηκόντων. Νωρίτερα η περιφερειάρχης απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στην τελετή παράδοσης - παραλαβής δύο διασωστικών σκαφών από το Βασιλικό Εθνικό Ινστιτούτο Θαλάσσιας Διάσωσης (Royal National Lifeboat Institution) στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, που πραγματοποιήθηκε στη μαρίνα της Μυτιλήνης παρουσία της πρέσβειρας της Μεγάλης Βρετανίας, όπου, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Η θαλάσσια έρευνα και διάσωση συνοδεύεται από μεγάλα προβλήματα, είναι πάντα ένα κατόρθωμα και πάντα ένας άθλος και μόνο όσοι έχουν εμπειρία, μπορούν να αντιληφθούν το εύρος και τη σημασία της προσφοράς της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Σε μια εποχή που τα προβλήματα μεγαλώνουν, κάθε πράξη συμμετοχής, κάθε απόφαση προσφοράς, κάθε διάθεση χρόνου και υλικών μέσων, προσλαμβάνει ιδιαίτερη σημασία».

Στη συνάντηση με την κ. Smith, o δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, αναφέρθηκε στις συντονισμένες ενέργειες του Δήμου, για παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες και μετανάστες, τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή η κατάσταση σε ό,τι αφορά τη Λέσβο, έχει ομαλοποιηθεί αρκετά, και ενημέρωσε αναλυτικά την πρέσβειρα για την πρόταση του Δήμου Λέσβου, σχετικά με το Δίκτυο Πόλεων για τη διαχείριση του προσφυγικού.

Η κ. Smith επεσήμανε ότι η συνεργασία του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ελλάδα στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, αποτελεί προτεραιότητα, με έμφαση στην καταπολέμηση του δικτύου των διακινητών και την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων.

Η Βρετανίδα πρέσβειρα δήλωσε εντυπωσιασμένη από τις φυσικές ομορφιές της Λέσβου και την καθαριότητα της πόλης και ευχαρίστησε το δήμαρχο για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση, τη γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και τη φιλοξενία.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey