Ο Δήμος εμφανίστηκε στο δικαστήριο για να παραιτηθεί των διεκδικήσεών του και το Ταμείο έστειλε τους δικηγόρους του για… βόλτα

Το ΕΦΚΑ περί άλλων τυρβάζει για το «Σάρλιτζα»…

02/03/2017 - 15:04

Δεν φαίνεται να αποτελεί μείζον… (νέο) κώλυμα, αλλά δεδομένου ότι είναι γνωστό πως η περιβόητη σύμβαση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με το ΕΤΑΑ για την παραχώρηση του «Σάρλιτζα», θα αρχίσει να ισχύει και τυπικά μόνο εάν και εφόσον παραιτηθεί πλήρως ο Δήμος Λέσβου, των δικαστικών διεκδικήσεών του από το Ταμείο, το γεγονός πως η υπόθεση δεν …έκλεισε, εξακολουθεί να κρατά στάσιμη την προοπτική απελευθέρωσης του ιστορικού ακινήτου.

Δεν φαίνεται να αποτελεί μείζον… (νέο) κώλυμα, αλλά δεδομένου ότι είναι γνωστό πως η περιβόητη σύμβαση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με το ΕΤΑΑ για την παραχώρηση του «Σάρλιτζα», θα αρχίσει να ισχύει και τυπικά μόνο εάν και εφόσον παραιτηθεί πλήρως ο Δήμος Λέσβου, των δικαστικών διεκδικήσεών του από το Ταμείο, το γεγονός πως η υπόθεση δεν …έκλεισε, εξακολουθεί να κρατά στάσιμη την προοπτική απελευθέρωσης του ιστορικού ακινήτου.

Πώς κόλλησε ξανά; Όπως αποκάλυψε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης ο ίδιος ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, ενώ η δικηγόρος που προσέλαβε ο Δήμος Λέσβου εμφανίστηκε στο δικαστήριο πριν λίγες ημέρες για να αποσυρθεί από τις (κερδισμένες) διεκδικήσεις του, έχοντας και τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι εκπρόσωποι του Ταμείου εμφανίστηκαν χωρίς σχετική εξουσιοδότηση για να κάνουν το οτιδήποτε που θα τελείωνε το όλο θέμα! Με αποτέλεσμα να μην λυθεί το τελευταίο φαινομενικά «αγκάθι» που υπάρχει και να τεθεί σε εφαρμογή η σύμβαση Περιφέρειας - Ταμείου.

Με δεδομένο λοιπόν, όπως φαίνεται, ότι το Ταμείο δεν συγκινείται ιδιαίτερα για την εξέλιξη των συμφωνηθέντων, ο δήμαρχος δήλωσε στο «Ε» χθες πως η πλευρά του Δήμου είναι διατεθειμένη να συμβάλλει με κάθε τρόπο, βάζοντας στο παιχνίδι και τους δύο χώρους που του ανήκουν γύρω από το «Σάρλιτζα», για να κάνει ακόμα πιο ελκυστικό το «πακέτο» επένδυσης, ακόμα και να μπει και ο ίδιος στην σύμπραξη, βάζοντας και χρήματα. «Το κέρδος θα είναι πολλαπλάσιο για τον τόπο αν και εφόσον επιτέλους εξελιχθεί η υπόθεση. Και πρέπει να πιέσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση για να μην χαθεί κι άλλος χρόνος», είπε χαρακτηριστικά.

 

«Είμαστε εδώ, θέλουμε να βοηθήσουμε…»

Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν, ο δήμαρχος κατέστησε σαφές, προκειμένου να προσθέσει και πίεση προς το Ταμείο και να φανερώσει ένα δυνατό σύμμαχο στην περιφερειάρχη Χριστιάνα Καλογήρου, πως ο Δήμος είναι ένας παράγοντας που μπορεί να συμβάλλει για το καλό της εξέλιξης της υπόθεσης «Σάρλιτζα».

Και διαβλέποντας αυτό που γίνεται όλο και πιο εμφανές το τελευταίο διάστημα, ότι το Ταμείο (πλέον ΕΦΚΑ) δεν καίγεται το ίδιο να διευκολύνει τις εξελίξεις, εξέφρασε στο Δημοτικό Συμβούλιο όχι τον προβληματισμό του απαραίτητα επ’ αυτού, αλλά τη διάθεσή του να συμβάλλει με κάθε τρόπο, προκειμένου και να γίνει η επένδυση, αλλά και να αποδειχθεί στη συνέχεια βιώσιμη.

«Είναι μία συμφωνία που γέρνει πολύ υπέρ του Ταμείου και όχι υπέρ μας. Είναι όμως μια συμφωνία που πρέπει να εξελιχθεί. Εμείς έχουμε αποδείξει σαν Δήμος ότι είμαστε αρωγοί στην όλη προσπάθεια, κάνοντας πίσω και στις διεκδικήσεις μας και σε ό,τι άλλο μας ζητήθηκε στο πλαίσιο της συμφωνίας.

Σήμερα πάμε ένα ακόμη βήμα μπροστά. Δηλώνουμε ότι θα συμβάλλουμε με κάθε τρόπο, ακόμα και με τους χώρους που είναι στην ιδιοκτησία του Δήμου γύρω από το “Σάρλιτζα”, ακόμα και με χρήματα. Και θέλουμε να δούμε να προχωράνε οι εξελίξεις», είπε χαρακτηριστικά στο «Ε» ο κ. Γαληνός, εμφανίζοντας ξανά στο τραπέζι τα 40 στρέμματα που ανήκουν στο Δήμο Λέσβου και βρίσκονται πίσω από το ιστορικό ξενοδοχείο.

Σύμφωνα πάντως με εκείνα που είπε την Τρίτη στο Δημοτικό Συμβούλιο, το τυπικό κατά πως φαίνεται, θέμα με την παραίτηση των διεκδικήσεων του Δήμου από το Ταμείο (σ.σ. ο Δήμος έχει κερδίσει πρωτόδικα 100.000 ευρώ ως αποζημίωση), θα έχει ακόμα κάποια επεισόδια.

Καθώς η πλευρά που εκπροσώπησε το Ταμείο στο δικαστήριο για την παραίτηση του Δήμου από τις αξιώσεις του, εμφανίστηκε δίχως εξουσιοδότηση να κάνει το οτιδήποτε! Εξέλιξη που ερμηνεύεται αναπόφευκτα ποικιλοτρόπως τόσο στην Περιφέρεια όσο και στο Δήμο, που γνωρίζουν πως η σύμβαση τυπικά θα αρχίσει να ισχύει, αν τελειώσουν οριστικά τα δικαστικά.

Σε κάθε περίπτωση όμως, ο Δήμος βρίσκεται ήδη στη διαδικασία αναζήτησης της φόρμουλας που θα δηλώνει ξεκάθαρα νομικά την παραίτηση των διεκδικήσεών του, ώστε να διευθετηθεί το θέμα. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey