Στο «4ο Κυνήγι Θησαυρού Μολύβου»

Οι «Παραμορφωμένοι»… νικητές

22/02/2017 - 14:39

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή το «4ο Κυνήγι Θησαυρού Μολύβου». Το παιχνίδι, που έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός για την ευρύτερη περιοχή του Μολύβου - Πέτρας, πραγματοποιήθηκε και φέτος από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου και είχε θέμα την οικολογία και βασικό πρωταγωνιστή τον Sciurus Anomalus, τη δική μας Γαλιά.

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή το «4ο Κυνήγι Θησαυρού Μολύβου». Το παιχνίδι, που έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός για την ευρύτερη περιοχή του Μολύβου - Πέτρας, πραγματοποιήθηκε και φέτος από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου και είχε θέμα την οικολογία και βασικό πρωταγωνιστή τον Sciurus Anomalus, τη δική μας Γαλιά.

Ο προστατευόμενος από προεδρικό διάταγμα πέρσης σκίουρος, που στην Ευρώπη μπορεί κανείς να τον συναντήσει μόνο στη Λέσβο, «ξενάγησε» τους παρευρισκόμενους στη φύση του νησιού μας. Ακόμη, «έδειξε» με τον τρόπο του το πόσο σημαντικός είναι στην εξάπλωση διάφορων καρποφόρων δέντρων στο νησί, το πόσο σημαντική είναι η ανακύκλωση και το πόσο σημαντικό και απαραίτητο είναι να προστατεύουμε τη φύση, δηλαδή το σπίτι όλων μας.

Η Οργανωτική Επιτροπή που έχει συσταθεί από τον Φορέα για τη διοργάνωση του παιχνιδιού δημιούργησε έξυπνους γρίφους, που όλες οι ομάδες έλυναν με ενθουσιασμό και πάνω απ’ όλα με καλή διάθεση.

 

140 άτομα

Η συμμετοχή των ομάδων ήταν μεγάλη. Δώδεκα ομάδες και πάνω από 140 άτομα πέρασαν όμορφες στιγμές και έκαναν αυτό το παιχνίδι να τελειώσει με μεγάλη επιτυχία. Οι αμφιέσεις ήταν προσεγμένες, με κάποιες να είναι υπερπαραγωγή! Τα βίντεο που ακολούθησαν ανέβασαν τον πήχη ψηλά. Η κάθε ομάδα παρουσίασε το βίντεο και την αμφίεσή της και μετά ακολούθησαν αυθόρμητες μίνι συνεντεύξεις των ομάδων επί σκηνής, που χάρισαν πολύ γέλιο. Η βραδιά συνεχίστηκε με την ψηφοφορία (για το καλύτερο βίντεο και την καλύτερη αμφίεση) από τους παίχτες και την Οργανωτική Επιτροπή και τελείωσε με πολλή μουσική και χορό. Ο διαγωνισμός και για τα δύο έπαθλα ήταν πολύ δύσκολος και όλα κρίθηκαν στις τελευταίες ψήφους.

Την επόμενη ημέρα, στις 10:00 το πρωί, όλες οι ομάδες ξεκίνησαν με κέφι από το αρχηγείο της Οργανωτικής Επιτροπής. Με «ζωντανούς» γρίφους, γρήγορους και έξυπνους αλλά και κάποιους αρκετά δύσκολους, το παιχνίδι «ζωντάνεψε» τα σοκάκια του χωριού. Οι παίχτες από το Μόλυβο και την Πέτρα διασκέδασαν, διεκδίκησαν, έτρεξαν, εμπνεύστηκαν, έπαιξαν και στο τέλος όλοι κέρδισαν. Η ομάδα «Οι παραμορφωμένοι» ήταν η νικήτρια και θα αναλάβει ως Οργανωτική Επιτροπή τη διοργάνωση του παιχνιδιού για το 2018.

Όλες οι ομάδες πήρανε αναμνηστικά από τον Φορέα, όμως οι νικητήριες ομάδες που πήρανε έπαθλα ήταν τρεις. Το έπαθλο καλύτερου spot ανήκει στην ομάδα «ΕCOπρόσλα» με ένα πολύ αστείο βίντεο που απέσπασε το μεγαλύτερο χειροκρότημα στο πάρτι. Το έπαθλο καλύτερης αμφίεσης ανήκει στην ομάδα «LA MAFIOZELIA», με μια άκρως οικολογική και πολύ προσεγμένη αμφίεση που άξιζε πολλά συγχαρητήρια. Και τέλος, η νικητήρια ομάδα «Οι παραμορφωμένοι» κέρδισε το «ΑΝΑΜΣ ΜΕΤΡΟ ΕΠΑΘΛΟ» για τη χρονιά 2017 και ένα δείπνο, που θα το οργανώσει ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου. Αναμνηστικά ξύλινα σκιουράκια «Γαλιές» πήρανε όλα τα μέλη των τριών νικητήριων ομάδων καθώς και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής.

 

Ο Ν. Μόλβαλης

Ο πρόεδρος του Φορέα Μόλβαλης Νίκος στις δηλώσεις του μετά το πέρας του παιχνιδιού, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτήν τη διοργάνωση, η οποία δίνει ζωή στον τόπο σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, τόνισε την ιδιαιτερότητα αυτού του θεσμού, όπου συμμετέχουν όλες οι ηλικίες και συναντιούνται ως παίχτες γονείς και παιδιά, αλλά και τη συμβολή αυτής της διοργάνωσης στην προβολή της περιοχής.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey