Ο Σπύρος Γαληνός επιβεβαίωσε την πρόθεσή του για σημαντικές αλλαγές ενόψει «ανασχηματισμού»

Προαναγγέλλει «αλλαγές σε όλα τα επίπεδα»

08/02/2017 - 14:30

Σε τρίωρη συζήτηση για τη μέχρι σήμερα πορεία της δημοτικής αρχής αλλά και για την κρίσιμη περίοδο που ακολουθεί μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας εξελίχθηκε η ενδοπαραταξιακή συνεδρίαση που συγκάλεσε προχθές ο Σπύρος Γαληνός.

Σε τρίωρη συζήτηση για τη μέχρι σήμερα πορεία της δημοτικής αρχής αλλά και για την κρίσιμη περίοδο που ακολουθεί μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας εξελίχθηκε η ενδοπαραταξιακή συνεδρίαση που συγκάλεσε προχθές ο Σπύρος Γαληνός.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς δυσλειτουργίες αλλά και διαπιστωμένα προβλήματα που μπλοκάρουν τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής, αλλά από ένα σημείο και μετά ο δήμαρχος εστίασε στις αλλαγές που προτίθεται να κάνει ενόψει ανασχηματισμού, οι οποίες -σύμφωνα με τα όσα άφησε να εννοηθούν- δεν αποκλείεται να είναι μεγαλύτερες απ’ όσο αρχικά έχει εκτιμηθεί. Και αυτό γιατί ανακοίνωσε ευθέως ότι θα κάνει αλλαγές και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα.

Παρουσία των 23 εκ των 24 εκλεγμένων συμβούλων της πλειοψηφίας (τελικά το κάλεσμα δεν απευθύνθηκε στην παρούσα φάση σε όλα τα μέλη της παράταξης), ο δήμαρχος Λέσβου επέλεξε πρώτα να ακούσει τους συνεργάτες του και μετά να τους μιλήσει, δίνοντας τη δυνατότητα στους αντιδημάρχους του αλλά και σε όλα τα μέλη της πλειοψηφίας που το επιθυμούσαν να μιλήσουν οι ίδιοι για τα προβλήματα που έχουν παρατηρήσει ότι υπάρχουν μέχρι και σήμερα και να εκτιμήσουν τις κατά τη γνώμη τους δυσλειτουργίες.

Σε αντίθεση πάντως με παλαιότερες αντίστοιχες συνεδριάσεις, η προχθεσινή δεν είχε γκρίνιες ούτε αναδείκνυε κόντρες που υπέβοσκαν στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά περιελάμβανε τοποθετήσεις που έδειχναν πως η παράταξη του δημάρχου έχει συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα της περιόδου που μπαίνει πια η σημερινή δημοτική αρχή, που απαιτεί, εκτός από σκληρή δουλειά, και πολύ καλή συνεργασία μεταξύ των στελεχών της.

Ο Σπύρος Γαληνός, αφού άκουσε όλες τις απόψεις των συνεργατών του, πήρε στη συνέχεια το λόγο και, αφού επιχείρησε να αναδείξει τη σημαντική στάση της δημοτικής αρχής στο προσφυγικό, που ήταν κυρίαρχο (καλώς ή κακώς) στα δημοτικά θέματα, μίλησε για την επόμενη κρίσιμη διετία που έρχεται για να ολοκληρώσει τη θητεία της, στο διάστημα της οποίας -όπως τόνισε χαρακτηριστικά- απαιτείται η καλύτερη δυνατή συνεργασία όλων των μελών της παράταξης χωρίς να περισσεύει κανείς.

Μάλιστα, για να τονίσει το ότι θέλει τους πάντες γύρω του, προανήγγειλε «σημαντικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα», αφήνοντας να εννοηθεί πως οι αλλαγές στον ανασχηματισμό δεν θα περιοριστούν σε επίπεδο αντιδημάρχων, αλλά θα αφορούν και τις επιτροπές, τα Δ.Σ. των νομικών προσώπων αλλά και τη ΔΕΔΑΠΑΛ, τη ΔΕΥΑΛ και την ΑΔΕΛ, σε μια εξέλιξη που θα κρατάει σε εγρήγορση… όλα τα μέλη της παράταξης.

 

Ο αντιδήμαρχος «συντονιστής»

Στη διάρκεια της τοποθέτησής του ο δήμαρχος δεν άφησε πάντως να διαφανούν πολλά από εκείνα που έχει στο μυαλό του ενόψει ανασχηματισμού σε επίπεδο προσώπων, αλλά σε κάθε περίπτωση σε ό,τι αφορά τις αντιδημαρχίες «φωτογράφισε» την πρόθεσή του για δημιουργία νέων θεματικών αντιδημαρχιών, αφού ανέφερε πολλές φορές την ανάγκη για «συντονισμό» μεταξύ των αντιδημαρχιών και των υπηρεσιών που διοικούν αυτές, κάνοντας πολλούς να εκτιμούν πως θα ορίσει κάποιον αντιδήμαρχο που θα καταπιάνεται ακριβώς με αυτόν το ρόλο. Θα λειτουργεί δηλαδή ως ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στις πιο κομβικές για την επιτυχία του έργου της δημοτικής αρχής αντιδημαρχίες, εκείνες των Οικονομικών και των Τεχνικών Έργων.

Το ποιος μπορεί να αναλάβει αυτό το πόστο δεν μπορεί να το εκτιμήσει κάποιος αυτήν τη στιγμή με ασφάλεια, αλλά τα ονόματα που συζητιούνται από χθες μεταξύ των μελών της δημοτικής αρχής είναι εκείνα των Στρατή Τζιμή και Παναγιώτη Τσουπή, με ερωτηματικό βέβαια το αν θα επιθυμούν οι δύο αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας σήμερα αυτήν τη νευραλγική θέση.

 

Θα κάνουν κι άλλη συνεδρίαση

Σε κάθε περίπτωση, εκείνο που βγαίνει ως συμπέρασμα από εκείνα που διέρρευσαν από τη συνεδρίαση της πλειοψηφίας στο δημαρχείο της Καλλονής και από εκείνα που… έμειναν κρυφά είναι πως ο δήμαρχος θα προχωρήσει σε αλλαγές σε ευρύτερο επίπεδο και όχι μόνο σε αυτό των αντιδημάρχων.

Όπως βγαίνει ως συμπέρασμα πως με την πρώτη αυτήν συνάντηση θέλησε να «ζυγίσει» και τις αντιδράσεις των συνεργατών του. Μέχρι πάντως να καταλήξει στις αλλαγές που θα κάνει, ο δήμαρχος είναι πολύ πιθανό να συγκαλέσει εκ νέου σε συνεδρίαση την πλειοψηφία του.

Εξάλλου ο ανασχηματισμός πρόκειται να γίνει στα μέσα του Φλεβάρη και ο δήμαρχος προχθές έδειξε το στίγμα των αλλαγών που θέλει να κάνει, που είναι στην κατεύθυνση διαμοιρασμού των αρμοδιοτήτων ούτως ώστε να γίνουν ακόμα πιο αποτελεσματικές οι υπηρεσίες του Δήμου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey