Λεσβιακό Βιβλίο

31/01/2017 - 15:02

Τόνια Μασουρίδου

«Επτά μελωδικές ιστορίες… με κέφι και τραγούδια»

Εικονογράφηση: Μάρω Μίσσιου

Εκδόσεις «Παρισιάνου»

Αθήνα 2016, σελ. 82

 

H Τόνια Μασουρίδου-Bouchard γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε γαλλική φιλολογία και επικοινωνία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εργάζεται σαν σύμβουλος δημοσίων σχέσεων, οργανώνοντας φεστιβάλ, εκθέσεις και συνέδρια. Παράλληλα, γράφει κείμενα και άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά. Το 2016 κυκλοφόρησε το βιβλίο για παιδιά «Στην εποχή της γιαγιάς Πελαγίας».

Η γνωστή ηρωίδα, η γιαγιά Πελαγία, κατεβαίνει και τούτη την άνοιξη στη γη και διηγείται σε μια παρέα παιδιών επτά θαυμαστές ιστορίες με λόγια και μουσική. Επτά μελωδικές ιστορίες περιέχει το παρόν βιβλίο εικονογραφημένες θαυμάσια από τη Μάρω Μίσσιου, κόρη του γνωστού γραμματολόγου Κώστα Μίσσιου και εκλεκτή εικονογράφο και γραφίστρια.

Η έκδοση περιλαμβάνει CD με 7 τραγούδια σε στίχους της Τόνιας Μασουρίδου.

 

 

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Γιάννης Γιαννέλλης - Θεοδοσιάδης: «Ισμαήλ και Ρόζα» (μυθιστόρημα), Εκδόσεις Πατάκη, Αθήνα 2016, σελ. 300 (Δέκατη τέταρτη έκδοση).

Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης: «Η λιτανεία» (μυθιστόρημα), Εκδόσεις Στοχαστής, Αθήνα 2016, σελ. 106.

Παναγιώτης Ξωχέλλης: «Κομβικοί σταθμοί στην ιστορία της εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια του εικοστού αιώνα», Εκδόσεις Αφοί Κυριακίδη, Θεσσαλονίκη 2016, σελ. 184.

Στρατής Δημ. Κατσουρίδης: «45 χρόνια σάτιρας… και όχι μόνο! Καρναβαλική σάτιρα, Ποιήματα διάφορα, Πεζά κείμενα», Παλαιόκηπος Λέσβου 2016, σελ. 349.

 

 

ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ

 

Δημήτρης Γιατρέλλης, «Η άρνηση της άρνησης», Εκδόσεις Κέδρος, Αθήνα

Ο Δάκης είναι ιδιωτικός ντετέκτιβ, νέος στο επάγγελμα και χωρίς καθόλου πείρα. Όταν αναλαμβάνει μια συνηθισμένη υπόθεση μοιχείας ενός πάμπλουτου ζευγαριού, πιστεύει πως έπιασε την καλή. Όλα φαίνονται εύκολα μέχρι που η δολοφονία ενός αρχιμανδρίτη φέρνει τα πάνω κάτω…

Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με φιλοσοφικές ανησυχίες. Ένα πολιτικό θρίλερ με συνεχείς ανατροπές και απρόβλεπτο τέλος. Ένα σκληρό ανάγνωσμα με ερωτικές ευαισθησίες και προβληματισμούς πάνω στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.

 

Αντώνης Γιαννακός, «Το συγκλονιστικό 1936» (προσωρινός τίτλος), Εκδόσεις Κέδρος, Αθήνα, 1936

Ο νεαρός Αντώνης Τζανετής διορίζεται βοηθός ιατροδικαστή. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, τέσσερις εξέχοντας Έλληνες πολιτικοί, που πρωταγωνίστησαν στη δημόσια ζωή της χώρας τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα, πεθαίνουν υπό αβέβαιες συνθήκες. Επικρατεί πολιτική αναταραχή, ενώ συγχρόνως οι εργάτες της Θεσσαλονίκης κατεβαίνουν σε απεργία που πνίγεται στο αίμα. Στο Παλάτι, οι σκευωρίες δίνουν και παίρνουν, προετοιμάζοντας την άνοδο του Ανδρέα Μεταξά στην εξουσία. Οι διώξεις κατά των κομμουνιστών αρχίζουν, ενώ στην Ευρώπη πυκνώνουν τα σύννεφα της επικείμενης πολεμικής σύρραξης.

Ένα μυθιστόρημα εποχής, με αύρα μυστηρίου, για τα ταραγμένα χρόνια του ελληνικού Μεσοπολέμου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey