Η Μαρία Νικολάρα κατέθεσε ερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Ξαναβάλτωσε η εκκαθάριση της ΑΕΝΑΛ

25/01/2017 - 13:52

Το ζήτημα των απίστευτων καθυστερήσεων που παρατηρούνται στην ανάθεση της εκκαθάρισης της ΑΕΝΑΛ φέρνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο με ερώτησή της η περιφερειακή σύμβουλος Μαρία Νικολάρα.

 

Το ζήτημα των απίστευτων καθυστερήσεων που παρατηρούνται στην ανάθεση της εκκαθάρισης της ΑΕΝΑΛ φέρνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο με ερώτησή της η περιφερειακή σύμβουλος Μαρία Νικολάρα.

Ειδικότερα, αναφέρει πως, μετά από καθυστέρηση δύο χρόνων και ενώ ήταν γνωστό από τον Ιανουάριο του 2015 ότι η εκκαθάριση της ΑΕΝΑΛ δεν μπορούσε να συνεχιστεί, γιατί δεν μπορούσαν να πληρωθούν οι εκκαθαριστές, το Περιφερειακό Συμβούλιο στις 8 Ιουνίου 2016 αποφάσισε τη συνέχιση της εκκαθάρισης για δύο χρόνια. Το Συμβούλιο με την απόφασή του εξουσιοδότησε την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας να προχωρήσει σε πρόχειρο μειοδοτικό διαγωνισμό για την ανάθεση της εκκαθάρισης σε δύο ορκωτούς ελεγκτές για ένα έτος, με δαπάνη 24.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, µε δυνατότητα παράτασης της νέας σύµβασης.

Στις 19 Αυγούστου του 2016, πήγε στην Οικονομική Επιτροπή εισήγηση, μετά από δυόμισι μήνες, όπως επισημαίνει η κ. Νικολάρα, α) για την έγκριση της διάθεσης πίστωσης για το συγκεκριμένο σκοπό και β) για την έγκριση των όρων της πρόσκλησης διαγωνισμού, χωρίς όμως να περιλαμβάνονται στην εισήγηση η πρόσκληση και οι όροι της.

 

Ζητά εξηγήσεις για την εκκαθάριση

Η κ. Νικολάρα, εκτιμώντας ότι είναι ουσιαστικό στοιχείο της διαδικασίας εκκαθάρισης που ξεκίνησε πριν από χρόνια, ζήτησε το θέμα να περιοριστεί μόνο στην έγκριση της πίστωσης και να συζητηθούν οι όροι του διαγωνισμού στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση, με την προϋπόθεση στα μέλη της επιτροπής να δοθούν οι όροι του διαγωνισμού.

Μ’ αυτά τα δεδομένα, σημειώνει η κ. Νικολάρα, εξουσιοδότησε τον πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής Θεόδωρο Βαλσαµίδη και τον αντιπεριφερειάρχη ∆ιοικητικών - Οικονοµικών Χρύσανθο Αργυρίου για κάθε περαιτέρω νόµιµη ενέργεια κατ’ αρμοδιότητα.

Στην συνέχεια, η περιφερειακή σύμβουλος τονίζει ότι από 19 Αυγούστου του 2016 μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα, με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί άσκοπα άλλοι επτά μήνες και ζητά εξηγήσεις για την καθυστέρηση.

Στη συνέχεια, καλεί την Περιφερειακή Αρχή να απαντήσει αν σκοπεύει να αναλάβει άλλες πρωτοβουλίες για την επιτάχυνση των διαδικασιών που θα ρίξουν φως στην υπόθεση, όπως είχε ζητήσει. Επίσης, ρώτα αν υπάρχει βούληση ή η Περιφερειακή Αρχή κινείται με τη λογική «απλά να περνάει ο καιρός».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey