Η συγκλονιστική όπερα απευθείας από τη σκηνή της ΜΕΤ

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα» στο Δημοτικό Θέατρο

19/01/2017 - 15:00

Ο συγκλονιστικός συνδυασμός του VittorioGrigolo και της DianaDamrau, που πρωταγωνίστησαν με μεγάλη επιτυχία πέρυσι στη σκηνή της MetropolitanOpera στη Μανόν, σμίγει ξανά στην όπερα «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Gounod, βασισμένη στο έργο του Shakespeare. Πρόκειται για μια νέα παραγωγή της Met, την οποία το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει στις συνεργαζόμενες αίθουσες του δικτύου του Ομίλου «Antenna», και στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στις 19:55. Εισιτήρια από 10 ευρώ.

 

Ο συγκλονιστικός συνδυασμός του VittorioGrigolo και της DianaDamrau, που πρωταγωνίστησαν με μεγάλη επιτυχία πέρυσι στη σκηνή της MetropolitanOpera στη Μανόν, σμίγει ξανά στην όπερα «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Gounod, βασισμένη στο έργο του Shakespeare. Πρόκειται για μια νέα παραγωγή της Met, την οποία το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει στις συνεργαζόμενες αίθουσες του δικτύου του Ομίλου «Antenna», και στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στις 19:55. Εισιτήρια από 10 ευρώ.

Η Damrau κάνει το ντεμπούτο της στο ρόλο της Ιουλιέτας στη νέα σκηνοθεσία του Bartlett Sher, υπό τη διεύθυνση του Gianandrea Noseda. Ο Elliot Madore ερμηνεύει τον Μερκούτιο και ο Mikhail Petrenko τον Αδελφό Λαυρέντιο. Η σκηνοθεσία του Sher βασίζεται στην παραγωγή της «La Scala», η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ το 2008.

 

Η ομώνυμη όπερα

Στην πασίγνωστη δραματική ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας του Shakespeare, βασίστηκε ο Gounod για να γράψει την ομώνυμη όπερα, ένα έργο το οποίο αποτέλεσε σταθμό στην καριέρα του. Επηρεασμένος από το γαλλικό ρομαντισμό, ο Gounod δίνει στην όπερα, μεγαλύτερη έμφαση στην ιστορία των δυο εραστών, συγκριτικά με την πλοκή του θεατρικού έργου, χαρίζοντάς μας τέσσερα αξέχαστα ντουέτα των πρωταγωνιστών και μια επιπλέον σκηνή επανένωσης στην τελευταία πράξη, η οποία δεν περιλαμβάνεται στο θεατρικό του Shakespeare.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey