Η κυβέρνηση έχει σκεφτεί τη «φόρμουλα» που θα κρατήσει στο σημερινό καθεστώς του και με… απόλυτη νομιμότητα, το Κληροδότημα

Τροπολογία για το «Μιχαλέλλειο»

19/01/2017 - 14:23

Τα αποτελέσματα της δεύτερης ημέρας των τεχνικών συσκέψεων και επαφών στην Αθήνα με κυβερνητικά στελέχη, προκάλεσαν αισιοδοξία στην αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής, για λύση και μάλιστα άμεση, στο αδιέξοδο που έχει προκληθεί με το «Μιχαλέλλειο» Γηροκομείο.

Τα αποτελέσματα της δεύτερης ημέρας των τεχνικών συσκέψεων και επαφών στην Αθήνα με κυβερνητικά στελέχη, προκάλεσαν αισιοδοξία στην αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής, για λύση και μάλιστα άμεση, στο αδιέξοδο που έχει προκληθεί με το «Μιχαλέλλειο» Γηροκομείο.

Με την καθοριστική βοήθεια του βουλευτή Γιώργου Πάλλη, που άνοιξε από προχτές την πόρτα του γραφείου Σκουρλέτη, χθες ο αντιδήμαρχος Πλωμαρίου, Μανώλης Αρμενάκας, συμμετείχε σε πολύωρη σύσκεψη με στελέχη και την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κληροδοτημάτων και θεωρείται ότι βρέθηκε η «φόρμουλα» που θα δώσει λύση στη λειτουργία του Κληροδοτήματος, βάσει του τρόπου που όρισε ο δωρητής στη διαθήκη του.

Και αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες, να διαμορφωθεί η σχετική εισήγηση προς το Υπουργείο Εσωτερικών, που θα καταθέσει τροπολογία, ορίζοντας τον τρόπο διοίκησης κληροδοτημάτων που διοικούνται από συμβούλια δήμων που καταργήθηκαν από τον «Καλλικράτη»…

Η ευνοϊκή αυτή ρύθμιση, έρχεται (καλώς εχόντων των πραγμάτων) για να φορεθεί λοιπόν, ακριβώς για την περίπτωση του «Μιχαλέλλειου».

 

Σκουρλέτης και Διεύθυνση Κληροδοτημάτων

Εξάλλου μετά την προχθεσινή συνάντηση του δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού, με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, οι συνεννοήσεις συνεχίστηκαν χθες αρχικά με το γραφείο της υφυπουργού Οικονομικών, Κατερίνας Παπανάτσιου, και εν συνεχεία με την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κληροδοτημάτων.

Και μέσω αυτών, προκρίθηκε η «φόρμουλα» της κατάθεσης τροπολογίας για τη διοίκηση Κληροδοτημάτων, όπου συμμετέχουν (βάσει της βούλησης του διαθέτη) τοπικά συμβούλια δήμων που σήμερα δεν υπάρχουν στον «Καλλικράτη». Που θα εξασφαλίζει σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πλωμαρίου, που ήταν παρών στις συσκέψεις, και το αδιέξοδο των 13 εργαζομένων που βρίσκονται στον αέρα.

Ωστόσο θα απαιτηθεί και Προεδρικό Διάταγμα, που θα απελευθερώνει συνολικά τη λειτουργία του Κληροδοτήματος του Πλωμαρίου, βάσει των όσων συζητήθηκαν στις συσκέψεις. Με τον κ. Αρμενάκα να μην κρύβει την ικανοποίησή του για τα όσα άκουσε, κρίνοντας και με τη νομική του εμπειρία, ως εφικτό να πετύχει η στρατηγική που χαράχθηκε.

 

«Είμαστε σε καλό δρόμο»

Πόσο θα διαρκέσει η όλη αυτή διαδικασία; Κατά την εκτίμηση του κ. Αρμενάκα, δεν θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα, αναγνωρίζοντας πως άπαντες εξ όσων ήρθε σε επαφή, έδειξαν πως είχαν και γνώση αλλά και διάθεση να συμβάλλουν για λύση στο ζήτημα του «Μιχαλέλλειου». «Θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο και πολύ σύντομα θα βρεθεί λύση, που θα εξασφαλίζει και τη λειτουργία του και τους εργαζομένους. Ήταν ένα πολύ ικανοποιητικό διήμερο επαφών για τη δημοτική αρχή, που είχε αποτελέσματα. Φεύγουμε με καλές εντυπώσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά στο «Ε».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey