7,8 εκατ. ευρώ για αποκαταστάσεις ζημιών σε Λέσβο και Χίο

Δέκα νέες μελέτες και έργα χρηματοδοτεί η Περιφέρεια

28/12/2016 - 14:39

Τη χρηματοδότηση δέκα νέων μελετών και έργων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ανακοίνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Η χρηματοδότηση θα γίνει μετά την έγκριση της ανακατανομής των πόρων του προγράμματος. Οι μελέτες και τα έργα που θα υλοποιηθούν έχουν συνολικό προϋπολογισμό 2,77 εκατ. ευρώ. Στόχος της ενέργειας αυτής είναι η καλύτερη αξιοποίηση των πόρων της Περιφέρειας, ταυτόχρονα βέβαια από την απόφαση αυτήν διαφαίνονται οι προτεραιότητες της περιφερειακής αρχής.

Τη χρηματοδότηση δέκα νέων μελετών και έργων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ανακοίνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Η χρηματοδότηση θα γίνει μετά την έγκριση της ανακατανομής των πόρων του προγράμματος. Οι μελέτες και τα έργα που θα υλοποιηθούν έχουν συνολικό προϋπολογισμό 2,77 εκατ. ευρώ. Στόχος της ενέργειας αυτής είναι η καλύτερη αξιοποίηση των πόρων της Περιφέρειας, ταυτόχρονα βέβαια από την απόφαση αυτήν διαφαίνονται οι προτεραιότητες της περιφερειακής αρχής.

Παράλληλα, τονίζεται ότι από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης εξασφαλίσθηκαν επιπλέον πιστώσεις για έργα συνολικού προϋπολογισμού 7,8 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση και αποκατάσταση των προβλημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και στους χείμαρρους από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες στη Χίο και στη Λέσβο αντίστοιχα.

Η περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου σε δήλωσή της τονίζει: «Η προσπάθειά μας για το νοικοκύρεμα και την αξιοποίηση των διαθέσιμων χρημάτων συνεχίζεται και αποδίδει.Ήδη με την ολοκλήρωση των μέχρι τώρα ανακατανομών έγινε δυνατή η ένταξη εξαιρετικά σημαντικών για τα νησιά μας νέων έργων στον Άγιο Ευστράτιο, την Ικαρία, τη Λέσβο, τη Λήμνο και τη Σάμο και η προσπάθειά μας συνεχίζεται και για τα υπόλοιπα νησιά. Η διασφάλιση από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, με την άμεση ανταπόκριση του αναπληρωτή υπουργού κ. Αλέξη Χαρίτση πιστώσεων ύψους 7,8 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση των συνεπειών των φυσικών καταστροφών, μας δίνει τη δυνατότητα να προγραμματίσουμε και να υλοποιήσουμε τα απαραίτητα έργα στη Λέσβο και τη Χίο».

 

Μελέτες και έργα

Τα δέκα έργα και οι μελέτες που χρηματοδοτούνται από την ανακατανομή των πόρων είναι:

- Συντήρηση, αποκατάσταση και ανάδειξη κάστρου Σιγρίου, προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ. Το έργο θα υλοποιηθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου.

- Αποκατάσταση ιερού ναού Αγίου Στεφάνου στο Μανταμάδο, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ. Το έργο θα υλοποιηθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου.

- Συντήρηση κτηριακών εγκαταστάσεων Κέντρου Υγείας Πολιχνίτου Λέσβου, προϋπολογισμού 70.000 ευρώ, Το έργο θα υλοποιηθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου.

- Αποκατάσταση Ιερού ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο Πεδινό της Λήμνου, προϋπολογισμού 430.000 ευρώ. Το έργο θα υλοποιηθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου.

- Περιβαλλοντική-υδρολογική μελέτη για την οδό προς τον αρχαιολογικό χώρο της Ηφαιστείας, προϋπολογισμού 70.000 ευρώ. Το έργο θα υλοποιηθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου.

- Κατασκευή γηπέδου 5Χ5 στον Άγιο Ευστράτιο, προϋπολογισμού 101.000 ευρώ. Το έργο θα υλοποιηθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου.

- Βελτίωση βατότητας εθνικής οδού Σάμου Καρλοβάσου, προϋπολογισμού 203.000 ευρώ. Το έργο θα υλοποιηθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.

- Βελτίωση βατότητας επαρχιακής οδού Σάμου Πυθαγορείου, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ. Το έργο θα υλοποιηθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.

- Αποκατάσταση υποσκαφής λιμένα Μαλαγαρίου, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. Το έργο θα υλοποιηθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.

- Ηλεκτροφωτισμός λιμένα Ευδήλου Ικαρίας, προϋπολογισμού 45.000 ευρώ. Το έργο θα υλοποιηθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.

 

Και έργα αποκατάστασης ζημιών

Τα 7,8 εκατ. ευρώ με τα οποία θα χρηματοδοτηθούν έργα αποκατάστασης ζημιών σε Λέσβο και Χίο κατανέμονται ως εξής:

- Συντήρηση οδικού δικτύου Χίου, προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ. Το έργο θα υλοποιηθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Χίου.

- Καθαρισμοί χειμάρρων Χίου, προϋπολογισμού 500.00 ευρώ. Το έργο θα υλοποιηθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Χίου.

- Συντήρηση οδικού δικτύου Λέσβου, προϋπολογισμού 4,5 εκατ. ευρώ. Το έργο θα υλοποιηθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου.

- Καθαρισμοί χειμάρρων Λέσβου, προϋπολογισμού 800.00 ευρώ. Το έργο θα υλοποιηθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey