ΘΕΜΑ- Αστική ανάπλαση

Ευκαιρία να θυμηθούμε τη νότια παράκαμψη

20/12/2016 - 14:48

Από την ανεξάρτητη πλέον δημοτικό σύμβουλο Χρυσούλα Ζωγράφου δόθηκε στη δημοσιότητα η παρέμβασή της για ένα έργο που απασχόλησε τους φορείς και την τοπική κοινωνία εδώ και πάνω από μια δεκαετία με πολλές εντάσεις και αντιπαραθέσεις, για να «ξεχαστεί» στη συνέχεια και οι όποιες διαδικασίες για την υλοποίησή του να κινούνται σε ρυθμούς χελώνας με αβέβαιο το μέλλον και την εξέλιξή του.

Από την ανεξάρτητη πλέον δημοτικό σύμβουλο Χρυσούλα Ζωγράφου δόθηκε στη δημοσιότητα η παρέμβασή της για ένα έργο που απασχόλησε τους φορείς και την τοπική κοινωνία εδώ και πάνω από μια δεκαετία με πολλές εντάσεις και αντιπαραθέσεις, για να «ξεχαστεί» στη συνέχεια και οι όποιες διαδικασίες για την υλοποίησή του να κινούνται σε ρυθμούς χελώνας με αβέβαιο το μέλλον και την εξέλιξή του.

Μιλάμε για τη νότια παράκαμψη της πόλης, έργο δημοτικού κυρίως ενδιαφέροντος, που μπορεί να το διαχειρίζεται το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και η Περιφέρεια, αλλά δεν παύει να είναι έργο υποδομής της Μυτιλήνης που έπρεπε να έχει υλοποιηθεί εδώ και δεκαετίες, πριν ο αστικός ιστός της πόλης επεκταθεί στα όρια της χάραξης της νότιας παράκαμψης.

Το γεγονός βέβαια ότι το θέμα της νότιας παράκαμψης επανέρχεται πάλι στο προσκήνιο και με τις παρεμβάσεις των τοπικών στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, όπως προ ημερών του βουλευτή Γ. Πάλλη και τώρα της Χρ. Ζωγράφου, δημιουργεί αισιοδοξία ότι μπορεί να... ξεκολλήσει και να «τρέξουν» γρηγορότερα οι διαδικασίες που έχουν χρονικές προθεσμίες. Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης για τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνησή του, ένα έργο υποδομής για την πόλη να το παρακολουθήσει από κοντά και να το καταστήσει «ώριμο» για υλοποίηση, ολοκληρώνοντας -αν χρειαστεί- μέσα στους προβλεπόμενους χρόνους τις όποιες εκκρεμότητες.

Η παρέμβαση Ζωγράφου -που για να ακριβολογούμε έχει εμφανώς την επιχειρηματολογία και την «τεχνική» τεκμηρίωση καλού γνώστη της υπόθεσης (ονόματα δεν λέμε)- κάνει μια αναδρομή στην ιστορία της υπόθεσης, στις διάφορες φάσεις της, στις εκκρεμότητες και στις αναγκαίες ενέργειες που πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο διαλόγου και συλλογικών αποφάσεων των εμπλεκομένων φορέων για να μη μείνει στις... μελέτες και στις διαδικασίες το εν λόγω έργο. Η παρέμβαση Ζωγράφου έχει ως εξής:

 

Η παρέμβαση Ζωγράφου

«Πρόσφατα η δημοτική αρχή κάλεσε τους φορείς σε δημόσια διαβούλευση για την αστική ανάπλαση της πόλης. Ξαναήρθε λοιπόν στην επιφάνεια το ζήτημα της νότιας παράκαμψης, από χρόνια λησμονημένο στα συρτάρια της Περιφέρειας, αφού ουσιαστική ανάπλαση της πόλης δεν νοείται χωρίς την υλοποίηση αυτού του στρατηγικής σημασίας έργου.

Δεν θα αναφερθώ λεπτομερειακά στα επιχειρήματα που τεκμηριώνουν την αναγκαιότητα της κατασκευής του νότιου τμήματος του παρακαμπτήριου οδικού άξονα της πόλης της Μυτιλήνης, ο οποίος “αποτελεί πρωτεύουσα αναγκαιότητα για τη βιώσιμη εξέλιξη της πόλης”. Αυτά είναι γνωστά και εμπεδωμένα στη συνείδηση της κοινής γνώμης, όπως γνωστές είναι και οι προσπάθειες που έγιναν για να ακυρωθεί το έργο από μια μικρή ομάδα συμπολιτών μας, ιδιοκτητών οικοπέδων ή κατοικιών στην περιοχή διέλευσης του δρόμου, οι οποίοι θεώρησαν ότι θα ενοχληθούν απ’ αυτόν.

Παραθέτω μόνο τρεις τίτλους από πρωτοσέλιδα και άρθρα του τοπικού τύπου της διετίας 2006-2007, χαρακτηριστικά του τότε κλίματος:

α) ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ (31 Ιανουαρίου 2006): Αδιαφορούν εσκεμμένα.- Παρακάμπτουν... τη νότια παράκαμψη Μυτιλήνης.

β) ΕΜΠΡΟΣ (20 Απριλίου 2007): Ρουσφέτια κατά νότιας παράκαμψης-Τα μικροσυμφέροντα και οι εξ ονόματός τους παρεμβάσεις “κόλλησαν” δύο μήνες τώρα στο γραφείο του υφυπουργού Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ., ενώ είχε ήδη εγκριθεί απ’ όλη την ιεραρχία των υπηρεσιακών παραγόντων.

γ) ΕΜΠΡΟΣ (4 Μαΐου 2007): ΘΑ ΓΙΝΕΙ η νότια παράκαμψη! - ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Ο Γιώργος Σουφλιάς υπέγραψε την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων. Ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του έργου.

 

Τι έχει γίνει

Από τότε έως πρόσφατα σε σχέση με το θέμα έγιναν οι εξής πράξεις της διοίκησης:

Αύγουστος 2007: Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι της εν λόγω μελέτης.

Φεβρουάριος 2012: Εγκρίθηκε η τροποποίηση της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων και συμπεριλήφθησαν σε αυτήν δύο επιπλέον κόμβοι προς Ράχη Χρυσομαλλούσας και προς Κουμκό.

Ιούνιος 2008: Εγκρίθηκαν οι προκαταρκτικές μελέτες των Τεχνικών Έργων με απόφαση του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.

Ιούνιος 2008: Με απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών εγκρίθηκαν οι γεωτεχνικές έρευνες, αξιολογήσεις και μελέτες της νότιας παράκαμψης Μυτιλήνης.

Απρίλιος 2013: Εγκρίθηκε η Οριστική Μελέτη Οδοποιίας και η Οριστική Μελέτη επτά (7) ισόπεδων κόμβων.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι στο ίδιο διάστημα το Συμβούλιο της Επικρατείας εξέτασε και απέρριψε δύο προσφυγές της ομάδας πολιτών κατά της υλοποίησης του έργου, μία για την ακύρωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Μυτιλήνης που προέβλεπε το έργο και μία για την ακύρωση της Κ.Υ.Α με την οποία εγκρίθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου (Αποφάσεις αριθμός 3031 και 3032/2015).

Η κρισιμότερη όμως διοικητική πράξη, η οποία μας επιβάλλει την άμεση λήψη αποφάσεων και την ανάληψη δράσεων, είναι η απόφαση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για απαγόρευση έκδοσης οικοδομικών αδειών στη ζώνη διέλευσης του έργου. Η απόφαση εκδόθηκε στις 7/4/2014 και λήγει οριστικά στις 6/4/2018. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι την ημερομηνία αυτή ή θα έχουμε επιτύχει την εξασφάλιση της υλοποίησης του έργου ή θα θεωρηθούμε συνυπεύθυνοι για την ακύρωση της δυνατότητας για βιώσιμη εξέλιξη της πόλης.

Υπάρχει ακόμα ένα σημείο που πρέπει πολύ να προσέξουμε: Σε έγγραφη απάντηση του αντιπεριφερειάρχη Υποδομών, Περιβάλλοντος και Βιομηχανίας γίνεται λόγος για “τμηματική κατασκευή του έργου”. Πληροφορηθήκαμε δε ότι οι προσπάθειες της Περιφέρειας αποβλέπουν στην κατασκευή του πρώτου τμήματος της νότιας παράκαμψης από την Παγανή μέχρι το Νοσοκομείο με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ. Αν επιτρέψουμε να γίνει αυτό, σημαίνει ότι εγκαταλείπεται οριστικά η κατασκευή του υπολοίπου, δηλαδή του τμήματος από το Νοσοκομείο μέχρι τη Βαρειά και τον κόμβο σύνδεσης με την εθνική οδό προς Αεροδρόμιο, διότι με τη λήξη απαγόρευσης ανέγερσης κτισμάτων στη ζώνη διέλευσής του η δυνατότητα ολοκλήρωσης του δρόμου θα αποκλειστεί.

Σύμφωνα όμως με όλους τους σχετικούς με το αντικείμενο τεχνικούς (συγκοινωνιολόγους, πολεοδόμους, χωροτάκτες) που γνώρισαν την πόλη και το κυκλοφοριακό της -από το 1984 και εντεύθεν- ο κύριος σκοπός της νότιας παράκαμψης είναι η αποφόρτιση του κέντρου από τα διερχόμενα οχήματα τα προερχόμενα από το Αεροδρόμιο και τα νότια προάστια πέραν του Ακλειδιού.

Το τμήμα από την Παγανή μέχρι το Νοσοκομείο είναι σε μήκος σχεδόν το μισό του όλου, η συνεισφορά του όμως στην αποφόρτιση του κέντρου θα είναι ελαχιστότατη σε σχέση με το υπόλοιπο. Επιπλέον, θα συμβάλλει στην επιβάρυνση ορισμένων δρόμων στην περιοχή κατάληξής του, τους οποίους θα χρησιμοποιούν τα οχήματα που θα έχουν προορισμό πέρα από την ακτίνα που έχει σχεδιαστεί να εξυπηρετεί ο κόμβος στον αρχικό σχεδιασμό.

Αν αντιθέτως επιδείξουμε αποφασιστικότητα και ταχύτητα, το τόσο αναγκαίο για την πόλη μας, και κατ’ επέκταση για όλο το νησί, έργο μπορούμε να το προλάβουμε.

 

Τι μπορούμε και πρέπει να κάνουμε

Η δημοτική αρχή και όλο το δημοτικό συμβούλιο:

1ο. Να πιέσουμε για να διασφαλισθεί κονδύλι από εθνικούς πόρους για την αποπληρωμή και ολοκλήρωση του τελευταίου σταδίου των μελετών (εκπόνηση του κτηματολογίου και εκπόνηση της Οριστική Μελέτης Τεχνικών Έργων), το οποίο εκκρεμεί και χωρίς αυτό δεν μπορεί να δημοπρατηθεί το έργο (800.000 €).

Να διεκδικήσουμε, επίσης, από εθνικούς πόρους κονδύλι για την ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων σε όλο το μήκος του δρόμου, ώστε να διασφαλισθεί η κατασκευή του, στην οποία θα μπορούμε πλέον να προχωρήσουμε και τμηματικά (το κόστος του συνόλου των απαλλοτριώσεων υπολογίζεται σε ποσό μικρότερο των 800.000€, ίσως και 600.000€).

2ο. Να ενισχύσουμε και να βοηθήσουμε παντοιοτρόπως το αρμόδιο προσωπικό των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας, που θα επιφορτιστεί με τη διεκπεραίωση των απαλλοτριώσεων, ώστε να ολοκληρώσει το απαραίτητο έργο για την εξασφάλιση της κατασκευής του δρόμου πριν από την ημερομηνία λήξης της απαγόρευσης έκδοσης οικοδομικών αδειών.

Το έργο της νότιας παράκαμψης μπορεί να το διαχειρίζεται το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, είναι όμως το έργο που αφορά κύρια το Δήμο Λέσβου. Για το λόγο αυτό θεωρούμε απαραίτητο να τεθεί άμεσα το θέμα για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, όπου να εκφραστεί η -ομόθυμη πιστεύω- θέληση και απαίτηση του σώματος για επίσπευση των διαδικασιών και ενεργειών Υπουργείου και Περιφέρειας ώστε να μη χαθεί η τελευταία ευκαιρία για την υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου για την ανάπτυξη της πόλης της Μυτιλήνης».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey