Την Τετάρτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Σύνολο βιολιών και χορωδίας

20/12/2016 - 14:30

Το μουσικό σύνολο βιολιών «Arpege» της καθηγήτριας βιολιού Αγγελικής Ντανιλέβσκα θα παρουσιάσει στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στις 8.30 το βράδυ, τη μουσική παράσταση «Κινηματογραφικά Arpegeματα».

 

Το μουσικό σύνολο βιολιών «Arpege» της καθηγήτριας βιολιού Αγγελικής Ντανιλέβσκα θα παρουσιάσει στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στις 8.30 το βράδυ, τη μουσική παράσταση «Κινηματογραφικά Arpegeματα».

Μετά από τέσσερα χρόνια, το μουσικό σύνολο βιολιών «Arpege» θα κάνει ένα ακόμα αφιέρωμα στον ξένο κινηματογράφο, ενώ για πρώτη φορά θα αναφερθεί στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο συμπράττοντας έτσι με τη Χορωδία Μυτιλήνης «Νίκος Σκαλκώτας» υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Στέλιου Λασκαρίδη. Τα δύο σχήματα θα παρουσιάσουν γνωστά σε όλους μουσικά θέματα, όπως αυτό του «Ιντιάνα Τζόουνς», του «Τζέιμς Μποντ», των «Πειρατών της Καραϊβικής», του «Νονού», του «Μονομάχου», καθώς και τη «Μαργαρίτα τη Μαργαρώ», το «Βρέχει στη φτωχογειτονιά» και τα «Παιδιά του Πειραιά» από γνωστές παλιές ελληνικές ταινίες.

Το σύνολο βιολιών «Arpege», το οποίο απαρτίζεται από μικρούς και μεγάλους μαθητές, ιδρύθηκε το 2009 από την καθηγήτρια βιολιού Αγγελική Ντανιλέβσκα, διπλωματούχο της Κρατικής Μουσικής Σχολής «Γκουλάκ-Αρτεμόβσκι» της Ουκρανίας και αριστούχο πτυχιούχο του Παναρμόνιου Ωδείου Αθηνών. Έχει συμμετάσχει σε πολλές εκδηλώσεις, παίζοντας κομμάτια κλασσικά κάνοντας αφιερώματα στην εποχή του Μπαρόκ, στον Μότσαρτ, καθώς και άλλα από το σύγχρονο ρεπερτόριο του. Έχει συνεργαστεί με τη Χορωδία «Animato», μέλη του συνόλου πλαισίωσαν την κλασσική ορχήστρα του μαέστρου Ματθαίου Λεγάκη, στο γκαλά της θερινής Ακαδημίας Κιθάρας στο Μόλυβο και σε πολλά άλλα δρώμενα της πολιτιστικής ζωής του νησιού. Το σύνολο πλαισιώνουν οι μουσικοί Δημήτρης Αλεξανδρής στο πιάνο και στο ακορντεόν, ο Στρατής Σκουρκέας στα κρουστά, ο Δημήτρης Ελευθεριάδης στην κιθάρα, η Ειρήνη Στεφανοπούλου και η Μαριάνθη Χαρέλλη στη φωνή.

Το σύνολο για πρώτη φορά θα συνεργαστεί με τη Χορωδία Μυτιλήνης «Νίκος Σκαλκώτας», η οποία ιδρύθηκε το 1995 από το μαέστρο Γιώργο Παζαΐτη. Έχει πολλές παρουσίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό σε διεθνείς διαγωνισμούς, κατακτώντας διακρίσεις στις κατηγορίες που διαγωνίστηκε. Από το 2012 τη διδασκαλία και διεύθυνση της χορωδίας ανέλαβε ο μαέστρος Στέλιος Λασκαρίδης.

Τις διασκευές των κομματιών της παράστασης επιμελήθηκαν ο Στέλιος Λασκαρίδης και η Αγγελική Ντανιλέβσκα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey