Έρχεται τον Ιανουάριο

«Ο βασιλιάς τζίτζικας και η επανάσταση των μυρμηγκιών»

05/12/2016 - 14:06

Με εφαλτήριο το μύθο του Αισώπου «Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας», πέντε δεξιοτέχνες μουσικοί, ηθοποιοί και τραγουδιστές παρουσιάζουν το διαδραστικό μουσικοθεατρικό παραμύθι «Ο βασιλιάς τζίτζικας και η επανάσταση των μυρμηγκιών». Η παράσταση θα ανεβεί τον ερχόμενο Ιανουάριο 3 του μηνός, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Με εφαλτήριο το μύθο του Αισώπου «Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας», πέντε δεξιοτέχνες μουσικοί, ηθοποιοί και τραγουδιστές παρουσιάζουν το διαδραστικό μουσικοθεατρικό παραμύθι «Ο βασιλιάς τζίτζικας και η επανάσταση των μυρμηγκιών». Η παράσταση θα ανεβεί τον ερχόμενο Ιανουάριο 3 του μηνός, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Ο Γιώργος Χατζής (μουσικοσυνθέτης, ηθοποιός και μαέστρος των «Αγάμων Θυτών») και η Πελαγία Πλαγιανάκου (ηθοποιός, φιλόλογος, συγγραφέας), δημιουργούν ένα πρωτότυπο μουσικοθεατρικό παραμύθι έχοντας ως κύριο όπλο τους τη δύναμη της μουσικής, το χιούμορ αλλά και τη θεατρικότητα που ευαισθητοποιεί μικρούς και μεγάλους και παίζοντας ζωντανά επί σκηνής μια πλειάδα μουσικών οργάνων (βιολί, πιάνο, κρουστά, κόντρα μπάσο, μεταλλόφωνο, κιθάρα, φλάουτο), καταφέρνουν όχι μόνο να ψυχαγωγήσουν αλλά και να εισαγάγουν αβίαστα τα παιδιά, στον υπέροχο και μαγικό κόσμο της μουσικής!

Πώς μπορεί ένα μαγικό βιολί να φέρει τα πάνω κάτω στις εποχές του χρόνου; Πώς θα ήταν ο κόσμος μας αν είχε μόνο καλοκαίρι; Η απάντηση κρύβεται στο ονειρεμένο δάσος όπου ζουν τέσσερα εργατικά μυρμήγκια - φύλακες ενός μαγικού βιολιού με τη δύναμη να ελέγχει τις εποχές του χρόνου. Τα μυρμηγκάκια έρχονται αντιμέτωπα με τον τρελό καλλιτέχνη και τραγουδισταρά Τζίτζικα, που η πλεονεξία του, τον οδηγεί να αρπάξει το μαγικό βιολί από τη μυστική κρύπτη της μυρμηγκοφωλιάς και με τη βοήθειά του να γίνει βασιλιάς των εποχών επιβάλλοντας παντοτινό καλοκαίρι!

Αρχηγός της οικογένειας των μυρμηγκιών και βασικός υποκινητής της επανάστασης εναντίον του βασιλιά Τζίτζικα είναι η Μυρμήγκω (Πελαγία Πλαγιανάκου, μεταλλόφωνο - τραγούδι). Ο Μυρμηγκούλης (Οδυσσέας Αποστολόπουλος, πιάνο - τραγούδι ) ο πιο λιχούδης αλλά και ο πιο αφελής, μαρτυρά τα μυστικά της οικογένειας στον Τζίτζικα.

Η Μυρμηγκούλα (Σοφία Παπουλάκου, τραγούδι - κρουστά), νοικοκυρά και μαγείρισσα της μυρμηγκοφωλιάς, φημίζεται για τα πεντανόστιμα γλυκά της σε όλο το δάσος! Τέλος, ο Μυρμηγκάρας (Απόστολος Παπαπέτρος, κοντραμπάσο - τραγούδι) είναι ο τεμπέλης υπναράς της οικογένειας… Όλοι μαζί προσπαθούν να πάρουν πίσω το μαγικό βιολί από τον Τζίτζικα, ο οποίος εκμεταλλευόμενος τη δύναμη του μαγικού αυτού οργάνου, έχει μετατραπεί σε έναν αδιάλλακτο, τρελό καλλιτέχνη αλλά και εγωιστή δυνάστη.

Ως από μηχανής θεός, η νεράιδα του δάσους (Πελαγία Πλαγιανάκου σε διπλό ρόλο), θα βοηθήσει τα μυρμήγκια να παγιδέψουν τον Τζίτζικα, να ξανακερδίσουν το μαγικό βιολί και έτσι να επαναφέρουν την τάξη στην φύση περνώντας, κατ’ αυτόν τον τρόπο, σημαντικά μηνύματα για την οικολογία, τη δημοκρατία και τη φιλία. Έτσι λοιπόν μέσα από ανατροπές, περιπέτεια και γέλιο, πέντε δεξιοτέχνες μουσικοί, ηθοποιοί καταφέρνουν όχι μόνο να ψυχαγωγήσουν, αλλά και να εισαγάγουν μικρούς και μεγάλους στο μαγικό κόσμο της μουσικής.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey