Τα βιβλία παίζει

25/11/2016 - 15:57 Ενημερώθηκε 02/05/2017 - 14:43

Αριστείδης Δάγλας

Η Χιλιάκριβη και η Λάμια

(εικονογράφηση: Κώστας Φραγκιαδάκης)

Εκδόσεις Λιβάνη

Αθήνα 2016, σελ. 48

 

Ένα πέπλο ομίχλης, αφού κατάπιε λαίμαργα το φεγγαρόφωτο, περιέβαλε το σπίτι και µια φωνή στριγκή και υποχθόνια έκανε τη Χιλιάκριβη να λουφάξει έντρομη στο υπόγειο, αγκαλιάζοντας το μαντίλι της και ελπίζοντας το κακό να περάσει γρήγορα. Μια ψηλόλιγνη μαυροντυμένη γερόντισσα, µε πρόσωπο μοχθηρό κι απόκοσμο, µε νύχια αιχμηρά και δόντια που εξείχαν άγαρμπα απ’ το κοκαλιάρικο στόμα της, φάνηκε να αιωρείται πάνω απ’ τη στέγη.

Η Λάμια στροβιλίστηκε σαν άνεμος γύρω απ’ το σπίτι και το τάραξε συθέμελα.

Ένα ακόμα πολύ ωραίο παραμύθι, βασισμένο σε λαϊκές διηγήσεις, σε μια εξαιρετική έκδοση για παιδιά από 6-12 ετών, από τον Αριστείδη Δάγλα, που έχει στο ενεργητικό του, τα παρακάτω βιβλία: «Ο Δεκατρής», «Η Σταχτομάρω» και «Τα Παγανά».

 

 

Γιώτα Φώτου

Με 6 κλικ

Εκδόσεις Ψυχογιός

Αθήνα 2016, σελ. 166 (για παιδιά από 12 ετών)

 

Δασκάλα και συγγραφέας πολλών βιβλίων για παιδιά αλλά και για ενήλικες, η Γιώτα Φώτου κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα πολύ ενδιαφέρον μυθιστόρημα για νέους, μια τρυφερή και αισιόδοξη ιστορία, που προωθεί την έννοια της αποκέντρωσης και δείχνει ότι στη ζωή πάντα δίνονται νέες ευκαιρίες, αρκεί να θέλει κάποιος να τις εκμεταλλευτεί. Δύο λόγια για την υπόθεση: Η Βίβιαν έχει μεγαλώσει στην πρωτεύουσα, με πολλές ανέσεις. Ωστόσο όλα θα αλλάξουν όταν η οικογένειά της θα αναγκαστεί να μετακομίσει στην επαρχία εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων.

Ο Στέργιος είναι παιδί του χωριού, συνηθισμένο να ζει κοντά στη φύση. Έχει μάθει να συμμετέχει στον αγώνα των μεγάλων για επιβίωση.

Όταν τα δυο παιδιά συναντιούνται, βλέπουν μόνο όσα τους χωρίζουν. Η κοινή αγάπη τους όμως για την τέχνη της φωτογραφίας και για ένα περιβόλι με ροδιές, καθώς και η εμπλοκή τους στη λύση ενός μυστηρίου, φέρνουν τελικά τον έναν κοντά στον άλλον.

 

 

Δημήτρης Μαμαλούκας

Οι 4 ξεχωριστοί ντετέκτιβ. Η μεγάλη ληστεία της χρηματαποστολής

(Εικόνες: Γιώργος Σγουρός)

Εκδόσεις Κέδρος

Αθήνα 2016, σελ. 146

 

Ο Ντιν Κόνραντ και ο κολλητός του, Τζέι Παπαδογιαννακόπουλος, ζουν σε μια μικρή πόλη που λέγεται Χαμένος Παράδεισος και τελειώνουν το δημοτικό. Ο Ντιν μένει με τις αδερφές του, τη Μαίρη και τη μικρή Σάλι, και το όνειρό του είναι να γίνει ντετέκτιβ. Οι τέσσερις τους έχουν φτιάξει μια ειδική ομάδα.

Όταν ένα πρωινό άγνωστοι κλέβουν μια χρηματαποστολή κι αρπάζουν 1.000.000 δολάρια, τα παιδιά αποφασίζουν να λύσουν το μυστήριο.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρίσκουν τυχαία μια παράξενη ολοστρόγγυλη σφαίρα. Κι έπειτα αποκτούν υπερφυσικές δυνάμεις. Ο Ντιν νομίζει ότι μπορεί να κλείσει ένα συρτάρι μόνο μ’ ένα κοίταγμα και η Μαίρη ότι μπαίνει στο ίντερνετ μονάχα με τη σκέψη της.

Τι θα γίνει στο τέλος; Θα λύσουν το μυστήριο της κλοπής των χρημάτων; Τι ρόλο θα παίξει ο αλλόκοτος καθηγητής Άντζελο Μακ Λουκ, που οι φήμες λένε ότι κάνει απαγορευμένα πειράματα; Και οι δυνάμεις της σφαίρας; Πόσο θα τους επηρεάσουν και θα αλλάξουν τη ζωή τους;

Ένα εξαιρετικό βιβλίο περιπέτειας και μυστηρίου από ένα συγγραφέα που μας έχει δώσει σημαντικά βιβλία και για ενήλικες.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey