Εκδρομή στα Τρίκαλα και εορτασμός της απελευθέρωσης της Λέσβου

Δύο εκδηλώσεις με τη «Λεσβιακή Παροικία»

27/10/2016 - 16:15

Η «Λεσβιακή Παροικία» προγραμματίζει για το Νοέμβριο δύο εκδηλώσεις. Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, οργανώνει μονοήμερη εκδρομή στα Τρίκαλα Κορινθίας. Τα Τρίκαλα Κορινθίας συγκαταλέγονται στους πιο περιζήτητους τουριστικούς προορισμούς της ορεινής Ελλάδας. Είναι τρία πανέμορφα ορεινά χωριά ενωμένα που απλώνονται από τα 900 μ. μέχρι και τα 1.100 μ. υψόμετρο.

Η «Λεσβιακή Παροικία» προγραμματίζει για το Νοέμβριο δύο εκδηλώσεις.

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, οργανώνει μονοήμερη εκδρομή στα Τρίκαλα Κορινθίας. Τα Τρίκαλα Κορινθίας συγκαταλέγονται στους πιο περιζήτητους τουριστικούς προορισμούς της ορεινής Ελλάδας. Είναι τρία πανέμορφα ορεινά χωριά ενωμένα που απλώνονται από τα 900 μ. μέχρι και τα 1.100 μ. υψόμετρο.

Από τα Άνω Τρίκαλα σε 2 χλμ απόσταση οι εκδρομείς θα επισκεφτούν και τη Μονή Αγίου Βλασίου, που κτίστηκε το 14ο αιώνα.
Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, θα γίνει ο εορτασμός της απελευθέρωσης της Λέσβου από τον οθωμανικό ζυγό. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική συμπαράσταση του μουσείου της πόλεως των Αθηνών Ευταξία-Βούρου, στις 11 το πρωί, στη φιλόξενη αίθουσα του «Συλλόγου Αθηναίων» στην οδό Κέκροπος 10, στην Πλάκα.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο επίτιμος πρόεδρος της «Λεσβιακής Παροικίας», συγγραφέας Τάκης Χατζηαναγνώστου.
Θα προβληθεί ένα ντοκιμαντέρ με κύριο θέμα τα προϊόντα και τις φυσικές ομορφιές του νομού Λέσβου και στη συνέχεια οι ομιλητές Θράσος Καλογρίδης, πρόεδρος Ε.Ο.Α.Ε.Ν., θα αναπτύξει το θέμα «Ο τουρισμός των νησιών και η προσφυγική κρίση», ενώ ο Δρ Δημήτριος Κούτουλας, επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών και σύμβουλος Τουριστικού Μάρκετινγκ, θα ομιλήσει με θέμα «Η τουριστική ταυτότητα Λέσβου σε ένα αβέβαιο περιβάλλον». Θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey