Την ασφαλτόστρωση του δρόμου Αμπελικού - Σταυρού, ζητούν 25 φορείς

Χρηματοδότηση από το ΠΕΠ, υποσχέθηκε ο Βαλσαμίδης

18/10/2016 - 13:53

Την προηγούμενη εβδομάδα, εκπρόσωποι 25 φορέων της νότιας Λέσβου συναντήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών, Θεόδωρο Βαλσαμίδη, και ζήτησαν την ασφαλτόστρωση του δρόμου Αμπελικού - Σταυρού. Πρόκειται για ένα χιλιοταλαιπωρημένο έργο της νότιας Λέσβου, πολύ σημαντικό για την οδική σύνδεση της περιοχής του Πλωμαρίου και της περιοχής του Πολιχνίτου.

 

Την προηγούμενη εβδομάδα, εκπρόσωποι 25 φορέων της νότιας Λέσβου συναντήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών, Θεόδωρο Βαλσαμίδη, και ζήτησαν την ασφαλτόστρωση του δρόμου Αμπελικού - Σταυρού. Πρόκειται για ένα χιλιοταλαιπωρημένο έργο της νότιας Λέσβου, πολύ σημαντικό για την οδική σύνδεση της περιοχής του Πλωμαρίου και της περιοχής του Πολιχνίτου.

Με το συγκεκριμένο έργο δημιουργείται μια εναλλακτική σύνδεση του δρόμου Πλωμαρίου - Βατερών, που για λόγους οικονομικούς, τεχνικούς και γεωμορφολογικούς, έχει βαλτώσει και οι ελπίδες κατασκευής του είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Το μήκος του δρόμου Αμπελικού - Σταυρού είναι μόλις επτά χιλιόμετρα, κι η ασφαλτόστρωση του είναι αίτημα που χρονολογείται τουλάχιστον από τη δεκαετία του 1990.

 

Ζωτικής σημασίας

Ο δρόμος αυτός είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή και τα αιτήματα που έθεσε στον αντιπεριφερειάρχη, η Επιτροπή είναι: α) επίσπευση της διαδικασίας της έγκρισης της μελέτης από την Περιφέρεια, ώστε να εκτελεσθεί και η διαδικασία του κτηματολογίου, β) να γίνει άμεσα η ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα προκειμένου να προχωρήσει η υλοποίηση του.

Ο κ. Βαλσαμίδης τόνισε ότι η υλοποίηση του έργου αποτελεί προτεραιότητα της Περιφέρειας. Δεσμεύτηκε για την έγκριση της οριστικής μελέτης μέσα στον επόμενο μήνα, καθώς και για την ολοκλήρωση των κτηματολογίων έως το τέλος του έτους, οπότε και η μελέτη θα είναι πλήρης. Επίσης υποσχέθηκε την ένταξη του έργου στο Περιφερειακό Πρόγραμμα κατά την αναθεώρηση του το 2017. Στην κατεύθυνση αυτή γίνονται ήδη ενέργειες από την περιφερειάρχη Χριστιάνα Καλογήρου, σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης. Τέλος, συμφωνήθηκε να γίνει νέα συνάντηση στην Περιφέρεια στις αρχές του νέου έτους.

 

Οι φορείς που ενεργοποιούνται

Οι φορείς (και οι εκπρόσωποι τους) που στηρίζουν το αίτημα για την κατασκευή του δρόμου, είναι:

Μανώλης Αρμενάκας αντιδήμαρχος Πλωμαρίου - Αγιάσου, Πέμη Καρπέλλη πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Ακρασίου, Ραφαήλ Μελιγωνίτης πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Αμπελικού, Στρατής Παράκοιλας πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Βρίσας, Κώστας Αθανασέλλης πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Νεοχωρίου, Ευάγγελος Ανδρόνικος πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Παλαιοχωρίου, Παναγιώτης Παλαιολόγος πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Σταυρού, Χριστόφορος Τσιργιάννης οργανωτικός γραμματέας ΟΛΣΑ, Δημήτρης Χαλαύτης Σύνδεσμος Πλωμαριτών Αττικής, Ξενοφών Μαυραγάνης Λέσχη Πλωμαρίου «Βενιαμίν ο Λέσβιος», Μυρσίνη Βαρτή - Ματαράγκα Πολιτιστικός Σύλλογος Πλωμαρίου «Το Πόλιον», Θεολόγος Πατερέλλης Πολιτιστικός Σύλλογος Πλωμαρίου «Ο Αλκαίος», Κωνσταντίνος Παππάς Πολιτιστικός Σύλλογος Βρίσας «Ο Άγιος Κωνσταντίνος», Κώστας Σταυρινός Σύλλογος Βρισαγωτών Αθήνας, Δημήτριος Γιανναρέλλης Μορφωτικός Σύλλογος Πολιχνίτου, Γεώργιος Μπίνης Ιππικός Σύλλογος Βρίσας, Στρατής Νικέλλης Επιτροπή Βιβλιοθήκης Βρίσας, Γεώργιος Βερβέρης Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου «Άκρα Σιών», Παναγιώτα Νικητάκου-Νικολιά Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασιωτών Αττικής «Ο Πλάτανος», Γιώργος Καλδέλλης Πολιτιστικός Σύλλογος Νεοχωρίου, Καβαρνός Παναγιώτης Σύλλογος Νεοχωριτών Αττικής «Ο Μπορός», Ιωάννης Χρυσάφης Σύλλογος Παλαιοχωριτών Αττικής, Παναγιώτης Παλαιολόγος Πολιτιστικός Σύλλογος Σταυρού «Άγιος Θεράπων», Παναγιώτης Καρλαγάνης Πολιτιστικός Σύλλογος Μελβούρνης Αυστραλίας «Ο Άγιος Νικόλαος Αμπελικού», Τάσος Μακρής Σωματείο Εθελοντών Πυροσβεστών Νομού Λέσβου και ιερεύς Ευστράτιος Κακάμπουρας Σωματείο Εθελοντών «Η Άμπελος».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey