Στην αντεπίθεση η Ταξιαρχούλα Πνακά για τις καταγγελίες Κουρτζή για τους χειρισμούς της στη σύμβαση για τα Τσαμάκια

«Και με ενέκρινες και με εξουσιοδότησες…»

03/06/2016 - 14:48

Την απάντησή της στο θέμα που ανέδειξε προχθές με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής των «Ενεργών Πολιτών» Νίκος Κουρτζής για τους χειρισμούς της στο θέμα της νέας σύμβασης της ΑΔΕΛ με ιδιώτη για την εκμετάλλευση της πλαζ «Τσαμάκια» έδωσε η πρόεδρος της αναπτυξιακής εταιρείας Ταξιαρχούλα Πνακά.

Την απάντησή της στο θέμα που ανέδειξε προχθές με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής των «Ενεργών Πολιτών» Νίκος Κουρτζής για τους χειρισμούς της στο θέμα της νέας σύμβασης της ΑΔΕΛ με ιδιώτη για την εκμετάλλευση της πλαζ «Τσαμάκια» έδωσε η πρόεδρος της αναπτυξιακής εταιρείας Ταξιαρχούλα Πνακά.

Η κ. Πνακά, που καταγγέλθηκε για παράλειψη του οικονομικού όρου για την καταβολή εκ μέρους του ιδιώτη που ανέλαβε την εκμετάλλευση της πλαζ Τσαμάκια να αποδίδει το 4% των ακαθαρίστων εσόδων του στο Δήμο, τονίζει πως ο κ. Κουρτζής (σ.σ. που είναι μέλος του Δ.Σ. της ΑΔΕΛ) ενέκρινε την κατοχύρωση και τη νομιμότητα του διαγωνισμού και την εξουσιοδότησε να προχωρήσει στις τελικές συζητήσεις με τον επιχειρηματία.

«Στο συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Λ. Α.Ε., όπου και παραστάθηκε, ο κ. Κουρτζής ενέκρινε το πρακτικό της Επιτροπής Αξιολόγησης του διαγωνισμού και μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. με εξουσιοδότησαν, ως πρόεδρο της εταιρείας, να προβώ σε συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με τον ανάδοχο του έργου, προκειμένου να καθοριστούν οι λεπτομέρειες και οι όροι της σύμβασης, λαμβάνοντας φυσικά υπόψη τόσο τις επισημάνσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Λ. Α.Ε. όσο και του νομικού συμβούλου της.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της 19ης Μαΐου 2016, από το οποίο ο κ. Κουρτζής απουσίαζε, το Δ.Σ. της εταιρείας με εξουσιοδότησε ως πρόεδρο της Α.Δ.Ε.Λ. Α.Ε. να υπογράψω τη σύμβαση με τον ανάδοχο…», γράφει στην απάντησή της η κ. Πνακά.

«Είχα δικαίωμα να το κάνω…»
Σε ό,τι αφορά δε την τροποποίηση την οποία έκανε στο τελικό συμφωνητικό με τον ιδιώτη, παραλείποντας το 4% των ακαθάριστων εσόδων που θα πήγαιναν στο Δήμο, η κ. Πνακά επεσήμανε πως ήταν δυνατό να γίνει εάν κριθεί ότι αυτή αποβαίνει προς το συμφέρον της Α.Δ.Ε.Λ., παραθέτοντας χαρακτηριστικό σημείο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για να ενισχύσει τον ισχυρισμό της: «Η Αναθέτουσα Αρχή δικαιούται να τροποποιήσει τους όρους του Διαγωνισμού εν γένει ή ακόμη να μην κατακυρώσει τα αποτελέσματά του οποτεδήποτε και για οποιοδήποτε λόγο, κατά την απόλυτη διακριτική της ευχέρεια, χωρίς να φέρει οποιαδήποτε ευθύνη έναντι των συμμετεχόντων στον Διαγωνισμό ή/και των τρίτων μερών».

«Πολλαπλάσια τα οφέλη για την Α.Δ.Ε.Λ…»
Υποστηρίζει μάλιστα ότι ο οικονομικός όρος του 4% απουσίαζε εξαρχής από την οικονομική προσφορά του επενδυτή και ο κ. Κουρτζής την ενέκρινε και την αποδέχθηκε. «Επομένως, ο οποιοσδήποτε ήθελε να καταθέσει ένσταση είχε νομικά το δικαίωμα να το κάνει την περίοδο του ενός μηνός που μεσολάβησε από τη δημοσίευση μέχρι την καταληκτική ημερομηνία του διαγωνισμού», καταλήγει στην απάντησή της η κ. Πνακά, η οποία μάλιστα θεωρεί ότι η αφαίρεση της καταβολής εκ μέρους του ιδιώτη του 4% επί των ακαθάριστων εσόδων της εκμετάλλευσης αντικαταστάθηκε από αντισταθμιστικά οφέλη πολλαπλάσια, όπως η δωρεάν χορήγηση χρήσης των εγκαταστάσεων στο Δήμο Λέσβου και στην Α.Δ.Ε.Λ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey