Με την ευχή να μη γίνει νέα «Ερμού», εφαρμόζονται νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Κομνηνάκη

Πεζοδρόμηση με πολλούς αστερίσκους

03/06/2016 - 14:46

Αν και η μοίρα ενός ακόμη κατ’ ευφημισμού «πεζόδρομου», αυτού της Κομνηνάκη, δεν απέχει κατά πολύ από τον αντίστοιχο της Ερμού, εντούτοις, μετά από ενάμιση χρόνο σκέψεων, διαβουλεύσεων έως και λαϊκών συνελεύσεων, φαίνεται ότι προχωρά πια αποφασιστικά προς το να γίνει πραγματικά πεζόδρομος.

Αν και η μοίρα ενός ακόμη κατ’ ευφημισμού «πεζόδρομου», αυτού της Κομνηνάκη, δεν απέχει κατά πολύ από τον αντίστοιχο της Ερμού, εντούτοις, μετά από ενάμιση χρόνο σκέψεων, διαβουλεύσεων έως και λαϊκών συνελεύσεων, φαίνεται ότι προχωρά πια αποφασιστικά προς το να γίνει πραγματικά πεζόδρομος.

Η δημοτική κοινότητα Μυτιλήνης χθες με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για οριστικοποίηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που λίγο έως πολύ συμφωνήθηκαν τον περασμένο Γενάρη στην τελευταία λαϊκή συνέλευση που έγινε στην περιοχή, οι οποίες αναμένεται να εφαρμοστούν μέσα στο μήνα. Το στοίχημα βέβαια είναι οι νέες ρυθμίσεις να εφαρμοστούν και όχι απλά να (ξανά)ανακοινωθούν, όπως συνέβη με την Ερμού, που ναι μεν είναι εδώ και μήνες πεζόδρομος, αλλά παραμένει στην ευχέρεια του κάθε οδηγού να τον θεωρήσει ως τέτοιο ή όχι…

Όπως και να ’χει όμως, η δημοτική κοινότητα Μυτιλήνης φαίνεται ότι πίεσε σημαντικά στο να βρεθεί μία λύση για την Κομνηνάκη, που ας μην ξεχνάμε αποτελεί και ένα από τα τελευταία σημαντικά έργα ανάπλασης που έγιναν, αλλά παραμένει δρόμος για τα οχήματα.

Το τι γίνεται καθημερινά μέρα και νύχτα στην Κομνηνάκη είναι γνωστό εδώ και χρόνια. Και αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας, στην πραγματικότητα ούτε που ξέρουμε τι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν, αφού, αν μας φέρει ο δρόμος προς τα εκεί με το όχημά μας, θα τη διασχίσουμε, είτε μπαίνοντας από την προκυμαία είτε μπαίνοντας από το «Μουσικό Καφενείο».

Από το «Μουσικό» ως το πάρκο «Χατζηδήμου»
Η τελευταία λαϊκή συνέλευση πάντως που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Γενάρη, παρουσία και του δημάρχου Λέσβου, κατάφερε να βρει τη χρυσή τομή και να ισορροπήσει τα διαφορετικά συμφέροντα των περίοικων και των καταστηματαρχών αναφορικά με τη λειτουργία του δρόμου αλλά και την ατομική εξυπηρέτηση πολλών άλλων…

Σε γενικές γραμμές αυτό που αποφασίστηκε από τότε και ανακοινώθηκε χθες είναι η… μερική πεζοδρόμηση της Κομνηνάκη, αλλά με αρκετούς αστερίσκους, ειδικές άδειες και εξαιρέσεις, που κάνουν εξαρχής πολύ δύσκολη την αστυνόμευσή της. Για την ακρίβεια, πεζοδρόμηση θα ισχύει από το ύψος του «Μουσικού Καφενείου» μέχρι το πάρκο «Χατζηδήμου» και μάλιστα θα τοποθετηθούν και ειδικές μπάρες.

Τα νέα μέτρα
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, θα απαγορεύεται στο εξής η διέλευση, η στάση και η στάθμευση περιμετρικά του πάρκου «Χατζηδήμου» αυστηρά για όλα τα οχήματα, με εξαίρεση τα οχήματα που ανήκουν στους περίοικους - επαγγελματίες, στους οποίους θα δοθεί ειδική κάρτα διέλευσης - στάθμευσης. Ειδική μέριμνα, σύμφωνα με τα νέα μέτρα, θα ληφθεί και για τους ένοικους των ξενοδοχείων με τη χορήγηση extra ειδικών καρτών εισόδου.

Επίσης, κατ’ εξαίρεση, η διέλευση και μερική στάση εντός του πάρκου «Χατζηδήμου» θα επιτρέπεται στα ταξί για τη μεταφορά περίοικων και ένοικων του υφιστάμενου ξενοδοχείου.
Παράλληλα, τα νέα μέτρα προβλέπουν τη μονοδρόμηση της οδού Τενέδου αλλά και της οδού Ίμβρου, με κατεύθυνση κίνησης από την οδό Κουντουριώτη (Προκυμαία) στην οδό Κομνηνάκη. Δηλαδή υποχρεωτική πορεία όλων των οχημάτων που θα εισέρχονται στην Ίμβρου είναι η δεξιά στροφή επί της Κομνηνάκη.

Όμως κατ’ εξαίρεση θα προβλέπεται και ειδική άδεια αριστερής στροφής προς την Κομνηνάκη και αυτή θα δοθεί στους κατόχους των ειδικών καρτών διέλευσης, στα ταξί για τη μεταφορά περίοικων και ένοικων ξενοδοχείων καθώς και στα αυτοκίνητα τροφοδοσίας για συγκεκριμένες πρωινές ώρες.

«Με το συνεχή διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων - προτάσεων βρίσκονται πάντοτε οι λύσεις που είναι αποδεκτές από όλους.

Ωστόσο, πρότασή μας είναι η παρέμβαση αυτή να εφαρμοστεί καταρχάς πιλοτικά - δοκιμαστικά, ώστε να εξεταστούν σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας όλες οι παράμετροι που μπορεί να επηρεάσουν τη ζωή των κατοίκων», δήλωσε ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Πάνος Πίτσιος, ο οποίος ομολογουμένως διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στο να βρεθεί μία λύση για την Κομνηνάκη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey