Μετωπική σύγκρουση με χαρακτηρισμούς για δεύτερη φορά ανάμεσα στο δήμαρχο και τον Αντ. Κουμαρά με φόντο την… Ερεσό

Γαληνός vs Κουμαράς...επανέρχονται!

12/05/2015 - 23:55

Μπορεί στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου να υπήρχε μόλις ένα θέμα στην ημερήσια διάταξή του, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τους τόνους να… ανέβουν ξανά, με το δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, να έρχεται σε σφοδρή αντιπαράθεση με το δημοτικό σύμβουλο του «Αδέσμευτου Συνδυασμού» Αντώνη Κουμαρά.

Μπορεί στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου να υπήρχε μόλις ένα θέμα στην ημερήσια διάταξή του, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τους τόνους να… ανέβουν ξανά, με το δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, να έρχεται σε σφοδρή αντιπαράθεση με το δημοτικό σύμβουλο του «Αδέσμευτου Συνδυασμού» Αντώνη Κουμαρά.

Στο στάδιο των ερωτήσεων, ο δεύτερος ζήτησε εξηγήσεις για το πώς ακριβώς εξελίσσονται τα έργα για το βιολογικό και για την αγροτική οδοποιία, ασκώντας κριτική και προκαλώντας την έκρηξη του δημάρχου, που τον αποκάλεσε μεταξύ άλλων «απαράδεκτο» και «ψεύτη».

Οι τόνοι ανέβηκαν επικίνδυνα για δεύτερη φορά μεταξύ των δύο μέσα σε λίγους μήνες, με το δήμαρχο να σχολιάζει ως θρασεία την κριτική του δημοτικού συμβούλου για τα έργα στην περιοχή της Ερεσού, χρεώνοντάς του ουσιαστικά πως… επί των ημερών του -όταν διατέλεσε αντιδήμαρχος εκεί- «ρήμαξε» τόσο ο βιολογικός, όσο και η αγροτική οδοποιία!

Στις τελευταίες συνεδριάσεις, έχει εκφραστεί έντονα η δυσαρέσκεια της αντιπολίτευσης, για το γεγονός πως η δημοτική αρχή επιλέγει να λειτουργήσει κατά… γράμμα τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου και απαντά στις ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων, μόνο γραπτώς και με αρκετή καθυστέρηση.

Ακόμα και σε ερωτήσεις που οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι ή και ο ίδιος ο δήμαρχος, μπορούν όπως έχει τονιστεί από την αντιπολίτευση, να απαντήσουν με ένα «ναι» ή ένα «όχι».

Για την Ερεσό…
Έτσι προχθές, δεδομένου ότι υπήρχε και χρόνος για να δοθούν απαντήσεις, αφού υπήρχε μόλις ένα θέμα στην ημερήσια διάταξη, ο δήμαρχος μπήκε στη διαδικασία να απαντήσει διεξοδικά σε όλα τα ερωτήματα της αντιπολίτευσης.

Ωστόσο οι τόνοι ανέβηκαν, όταν ο δημοτικός σύμβουλος του «Αδέσμευτου Συνδυασμού» Αντώνης Κουμαράς, αναφέρθηκε στα έργα που γίνονται για την αποκατάσταση των προβλημάτων του βιολογικού αλλά και στο γεγονός πως η αγροτική οδοποιία στην Ερεσό, είναι προβληματική.

Ο δήμαρχος, αφού πήρε το λόγο αμέσως μετά τον αντιδήμαρχο Ερεσού Μιχάλη Ρούσση για να δώσει μία διευκρινιστική τοποθέτηση, εκνευρίστηκε κυρίως από το γεγονός πως τον διέκοπτε ο κ. Κουμαράς και η δεύτερη μεγάλη έκρηξή του στη διάρκεια της θητείας του, ήταν γεγονός.

«Μιλάς για αδιαφορία εσύ;»
Ο Σπύρος Γαληνός, αποκάλεσε «απαράδεκτο» τον δημοτικό σύμβουλο, αλλά και «ψεύτη» για τους ισχυρισμούς του σε ό,τι αφορά τα έργα και γενικά την κατάσταση σήμερα στην Ερεσό. Σύντομα άνοιξε ένας «διάλογος» μεταξύ τους, με το δήμαρχο κάποια στιγμή να χρεώνει ευθέως για την προβληματική κατάσταση που παρέλαβε η δημοτική του αρχή από τον Αντώνη Κουμαρά.

«Εσύ ήσουν αντιδήμαρχος και επί των ημερών σου καταστράφηκε και ο βιολογικός και η αγροτική οδοποιία.

Εσείς τότε λέγατε πως φταίει ο Καλλικράτης που δεν κάνετε τίποτα και τώρα έχετε το θράσος να λέτε ότι δεν κάνουμε τίποτα, τη στιγμή μάλιστα που τα φτιάχνουμε! Φτιάχνουμε αυτό το χάος που παραλάβαμε στη δημοτική σας ενότητα από τους δικούς σας χειρισμούς και μας λέτε για αδιαφορία όταν δεν κάνατε τίποτα», είπε ο δήμαρχος ο οποίος μάλιστα για πρώτη φορά αναφέρθηκε στην προηγούμενη δημοτική αρχή...

Μέχρι αυτό το σημείο βέβαια, θα μπορούσε να πει κανείς πως η έκρηξη του δημάρχου ήταν ίσως και λογική, από τη στιγμή που πράγματι αποκαθίστανται αυτές τις ημέρες τα προβλήματα της περιοχής. Ωστόσο όταν ο δήμαρχος μπήκε στη διαδικασία να σχολιάσει το πώς μετακινήθηκε ο κ. Κουμαράς από τη δημοτική Ενότητα Ερεσού σε αυτήν της Πέτρας και πώς… πληρωνόταν, μάλλον έχασε και το δίκιο του.

«Εσάς στήριξε ο Βουνάτσος…»
Στο επεισόδιο παρενέβη Στρατής Κυρατζής για να ρίξει τους τόνους καταρχήν, με το δήμαρχο να ζητά από τον ίδιο το… δίκιο του, δεδομένου ότι ο επικεφαλής του «Αδέσμευτου Συνδυασμού» βρισκόταν και στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, έχοντας γνώση της κατάστασης για την Ερεσό.

Ο Στρατής Κυρατζής, ωστόσο απάντησε «πολιτικά», ρίχνοντας το καρφί πως ο προηγούμενος δήμαρχος Δημήτρης Βουνάτσος «στήριξε στις εκλογές τον συνδυασμό σας»…

Το επεισόδιο ωστόσο, το οποίο ήταν το δεύτερο μέσα σε επτά μόλις μήνες ανάμεσα σε Σπύρο Γαληνό και Αντώνη Κουμαρά εκτονώθηκε λίγο αργότερα, όταν οι δυο τους στο περιθώριο της συνεδρίασης τα είπαν σε τετ α τετ, δίνοντας τις αμοιβαίες εξηγήσεις για να υποβαθμίσουν το περιστατικό.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey