Οι αλεπούδες του Γκόσπορτ

06/04/2012 - 17:20

Ο Μένης Κουμανταρέας, ένας από τους πιο σημαντικούς πεζογράφους του 20ού αιώνα, έχει στο ενεργητικό του 19 βιβλία, με πρώτο «Τα Μηχανάκια» (1962) και πιο πρόσφατο την «Ξεχασμένη φρουρά» (2010). Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησαν «Οι αλεπούδες του Γκάσπορτ», ένα μυθιστόρημα γραμμένο το 1959, που παρέμεινε όμως αδημοσίευτο.

Ο Μένης Κουμανταρέας, ένας από τους πιο σημαντικούς πεζογράφους του 20ού αιώνα, έχει στο ενεργητικό του 19 βιβλία, με πρώτο «Τα Μηχανάκια» (1962) και πιο πρόσφατο την «Ξεχασμένη φρουρά» (2010). Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησαν «Οι αλεπούδες του Γκάσπορτ», ένα μυθιστόρημα γραμμένο το 1959, που παρέμεινε όμως αδημοσίευτο. Ο Μένης Κουμανταρέας βρέθηκε σε ηλικία 17 χρονών στην Αγγλία, όπου και εμπνέεται το παρόν βιβλίο. Όπως σημειώνει ο ίδιος: «Προσπάθησα ξανακοιτάζοντάς το ύστερα από 50 χρόνια, να μην αλλοιώσω τίποτε από το χαρακτήρα, το ύφος του, ακόμα και τις ενδεχόμενες απειρίες του. Απλώς, με το σημερινό μάτι, το συντόμευσα και έδωσα στο σύνολο μια μεγαλύτερη ενότητα.»

Δυο λόγια για την υπόθεση: Μια παρέα εφήβων από διάφορα μέρη της Ευρώπης, βιώνει μέσα από τα μάτια ενός Έλληνα την ερωτική αφύπνιση σε μια επαρχιακή πόλη της Αγγλίας, τα πρώτα χρόνια αμέσως μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το τέλος μιας αθωότητας σ’ έναν κόσμο που ποτέ δε θα υπάρξει ο ίδιος.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey