Ομάδα εθελοντών φροντίζει τα αδέσποτα του νησιού

Προστασία για τα αδέσποτα της Λήμνου

01/08/2014 - 18:49

Η αγάπη και το ενδιαφέρον τους για την προστασία των αδέσποτων ένωσε μια ομάδα φιλόζωων Λημνιών, οι οποίοι αποφάσισαν να ασχοληθούν σε καθημερινή βάση με τη φροντίδα τους.

Η αγάπη και το ενδιαφέρον τους για την προστασία των αδέσποτων ένωσε μια ομάδα φιλόζωων Λημνιών, οι οποίοι αποφάσισαν να ασχοληθούν σε καθημερινή βάση με τη φροντίδα τους.

Αρχικά προχώρησαν στην ίδρυση της Κυνοφιλικής Ομάδας Εθελοντών Λήμνου, στην οποία σε πρώτη φάση συμμετέχουν είκοσι φιλόζωοι, οι οποίοι φροντίζουν καθημερινά τα αδέσποτα σκυλάκια που φιλοξενούνται στο χώρο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Λήμνου, σε ειδικά διαμορφωμένη έκταση έξω από τον Κορνό.

Στο συγκεκριμένο χώρο μέχρι σήμερα φιλοξενούνται 30 αδέσποτα, για την προστασία των οποίων η Κυνοφιλική Ομάδα Εθελοντών έχει αναλάβει συγκεκριμένες δράσεις. Αυτό αποφασίστηκε και στην πρώτη συνάντηση της ομάδας που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες, ενώ συζητήθηκαν και θέματα συνεργασίας με το Δήμο Λήμνου.

Αρχικά, η Κυνοφιλική Ομάδα Εθελοντών ανέλαβε το τάϊσμα και πότισμα των αδέσποτων αλλά και το καθάρισμα των κλουβιών, ενώ τις τροφές συμφωνήθηκε να τις παρέχει ο Δήμος Λήμνου. «Ξεκινήσαμε πριν από λίγο καιρό με αρκετούς εθελοντές, ανθρώπους που έχουν μεγάλη αγάπη για τα ζώα και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τη φροντίδα μας στα αδέσποτα που φιλοξενούνται στο χώρο που υπάρχει έξω από τον Κορνό.

Όμως δεν θα μείνουμε μόνο εκεί, γιατί στη συνέχεια προγραμματίζουμε και άλλες δράσεις και κυρίως αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στο νησί» δήλωσε η υπεύθυνη της ομάδας, Αναστασία Παρίση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε να καταρτιστεί ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα από τους εθελοντές για τη φροντίδα των αδέσποτων, ενώ στη συνέχεια σχεδιάζεται να γίνει η φωτογράφηση των αδέσποτων και να δημιουργηθεί ένα βίντεο, ώστε να τα γνωρίσουν καλύτερα οι Λημνιοί. Κύριος στόχος της ομάδας είναι να βρεθούν οικογένειες που ν’ αγαπούν και να φροντίζουν τα ζώα, και σε πρώτη φάση τα αδέσποτα σκυλάκια, με σκοπό να τα υιοθετήσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Λήμνου, συνδράμοντας σ’ αυτήν την προσπάθεια, αναμένεται να υπογράψει σύμβαση με κτηνίατρο για τους εμβολιασμούς, την αποπαρασίτωση και τη στείρωση των αδέσποτων.
Το ενδιαφέρον που δείχνουν τα μέλη της ομάδας είναι μεγάλο και, όπως σχολιάζει η κ. Παρίση, «πήραμε την πρωτοβουλία να δημιουργήσουμε μια φιλοζωική οργάνωση για να βοηθήσουμε τα αδέσποτα και ειδικά αυτά που φιλοξενούνται στο χώρο του Δήμου Λήμνου.

Η ομάδα των εθελοντών απαρτίζεται από ανθρώπους με γνώσεις, δυναμισμό και όρεξη για τη φροντίδα και την προστασία των ζώων».

Όλες οι δράσεις της κυνοφιλικής ομάδας στοχεύουν στη μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων αλλά και στην ενημέρωση και κυρίως στην ευαισθητοποίηση των Λημνιών γύρω από το θέμα της προστασίας τους.

Όσοι θέλουν να συνδράμουν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία μπορούν να επικοινωνήσουν με την ομάδα στο τηλέφωνο 6976-876602, γιατί, όπως δηλώνει και η υπεύθυνη της Κυνοφιλικής Ομάδας Εθελοντών Λήμνου Αναστασία Παρίση: «Όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε τα αδέσποτα ζώα!»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey