Κάθε χρόνο στην Ελλάδα

20.000 ζώα δηλητηριάζονται με φόλες

05/04/2014 - 17:14

Με αφορμή τη χτεσινή Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, ο Σύλλογος της «Κιβωτού» κρούει για ακόμα μια φορά τον κώδωνα κινδύνου, αλλά και αφύπνισης, για τα 20.000 ζώα που θανατώνονται με φόλες κάθε χρόνο στην Ελλάδα.

Με αφορμή τη χτεσινή Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, ο Σύλλογος της «Κιβωτού» κρούει για ακόμα μια φορά τον κώδωνα κινδύνου, αλλά και αφύπνισης, για τα 20.000 ζώα που θανατώνονται με φόλες κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Μάλιστα, τα στελέχη της «Κιβωτού» επισημαίνουν την ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής, τα κόμματα, τις εισαγγελίες και άλλους φορείς, που απευθύνει η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) καταγγέλλοντας τη συστηματική εξόντωση των ζώων με φόλες που συμβαίνει καθημερινά παντού στην Ελλάδα.

Από τον Έβρο έως την Κρήτη, από την Κέρκυρα έως τη Λέσβο, πόλεις, χωριά, βουνά, «παντού χώματα βαμμένα με αίμα από πτώματα μαζικά δηλητηριασμένων ζώων. Ο απολογισμός του θανάτου μεγάλος, πάνω από 20.000 ζώα συντροφιάς ή της άγριας ελληνικής πανίδας, είναι κάθε χρόνο - κατά τους μετριότερους υπολογισμούς - τα θύματα μιας πρωτοφανούς διαχρονικής γενοκτονίας και αισχρής θηριωδίας των Νεοελλήνων, αποκλειστικό παγκόσμιο απεχθές φαινόμενο της χώρας μας», επισημαίνει η Φιλοζωική.
«Απαιτούμε την άμεση εφαρμογή μέτρων από τις κεντρικές, αλλά και κατά τόπους εισαγγελικές, αστυνομικές και αυτοδιοικητικές αρχές, που θα περιορίζουν τη διακίνηση τοξικών ουσιών, την καταγραφή των στοιχείων των αγοραστών, εντατικούς ελέγχους σε όσους εμπορεύονται φυτοφάρμακα, απαγόρευση της πώλησης σκευασμάτων που σκοτώνουν ζώα (ποντικοφάρμακα) από super markets και μη εγκεκριμένα καταστήματα», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey