Η Ρηνιώ Κυριαζή σκηνοθετεί Λόρκα

01/07/2012 - 05:56
Με το θεατρικό έργο του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα «Τα μάγια της πεταλούδας», θα περιοδεύει όλο τον Αύγουστο, η μυτιληνιάς καταγωγής ηθοποιός, Ρηνιώ Κυριαζή. Έχοντας ως συνεργάτη της τον Ορέστη Τάτση.
Το πρώτο θεατρικό έργο του Λόρκα, συν - σκηνοθετεί η Μυτιληνιά ηθοποιός Ρηνιώ Κυριαζή (κάτω δεξιά)Νέα δουλειά, για τη μυτιληνιάς καταγωγής ηθοποιό


Με το θεατρικό έργο του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα «Τα μάγια της πεταλούδας», θα περιοδεύει όλο τον Αύγουστο, η μυτιληνιάς καταγωγής ηθοποιός, Ρηνιώ Κυριαζή. Έχοντας ως συνεργάτη της τον Ορέστη Τάτση, η νεαρή καλλιτέχνιδα σκηνοθετεί το πρώτο αυτό θεατρικό έργο του μεγάλου Ισπανού ποιητή και συγγραφέα, στους κόλπους του ΔΗΠΕΘΙ Ιωαννίνων.

Γεννημένη στην Ήπειρο και έχοντας σπουδάσει νηπιαγωγός, η Ρηνιώ Κυριαζή, κόρη του Μυτιληνιού συγγραφέα Άρη Κυριαζή, ασχολείται εδώ και χρόνια με το θέατρο, ως απόφοιτος της σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Η πρώτη της εμφάνιση ήταν το 1999, στο μιούζικαλ «Όνειρο Καλοκαιρνής Νυχτός», μαζί με τους Φάνη Δίπλα, Άννα Συνοδινού και Μίρκα Γεμεντζάκη. Στη Μυτιλήνη και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Θέατρο, είχε εμφανιστεί πριν από κάποια χρόνια, παρουσιάζοντας δραματοποιημένα ποιήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.
Το έργο του Λόρκα «Τα μάγια της πεταλούδας», το οποίο συν - σκηνοθετεί, είναι μια αλληγορική ιστορία, όπου η ποίηση κυριαρχεί τόσο στη μορφή, όσο και στο περιεχόμενο. Η «κωμωδία» αυτή, όπως την αποκαλεί ο ίδιος ο συγγραφέας, διαδραματίζεται σε ένα απόμερο λιβάδι, όπου κατοικούν έντομα, που περνούν ήσυχα τη ζωή τους, έως ότου ένα από αυτά ερωτευτεί και αποφασίσει να κυνηγήσει το άπιαστο.
Η πρεμιέρα του έργου δόθηκε την Τρίτη 19 Ιουλίου στην Άρτα, ενώ ακολούθησε σειρά παραστάσεων σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν όλο τον Αύγουστο, ενώ τον Σεπτέμβριο, το έργο θα παρουσιαστεί στην Αθήνα. Σύμφωνα με όσα έχουν ειπωθεί, η παράσταση αυτή σηματοδοτεί την «αλλαγή πλεύσης» του ΔΗΠΕΘΙ, που φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα ζωντανό οργανισμό στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey