Περιοδικό «Αγιάσος»: Ένα τεύχος πριν τα… 200!

14/03/2014 - 21:19

Με περηφάνεια ο διευθυντής και αρχισυντάκτης της διμηνιαίας έκδοσης «Αγιάσος» του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Αγιασωτών, παρουσιάζει στο προλογικό του σημείωμα το 199ο του περιοδικό.

Με περηφάνεια ο διευθυντής και αρχισυντάκτης της διμηνιαίας έκδοσης «Αγιάσος» του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Αγιασωτών, παρουσιάζει στο προλογικό του σημείωμα το 199ο του περιοδικό.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου έχει επίγνωση της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει όλα σχεδόν τα σωματεία της χώρας, αλλά ελπίζει και δραστηριοποιείται, υιοθετώντας τους κατάλληλους χειρισμούς», αναφέρει.

Φιλοδοξία του διευθυντή είναι να συνεχιστεί η εκδοτική προσπάθεια που άρχισε το 1980, να διατηρηθεί το περιοδικό στα ίδια επίπεδα και να βελτιωθεί.

Εξάλλου, όπως επισημαίνει, «ο καλός καραβοκύρης στη φουρτούνα φαίνεται»!
Το τεύχος φιλοξενεί ιστορίες του Γιώργου Αλβανού, της Μυρσίνης Βαμβακά - Χουτζαίου, του Σίμου Σκλεπάρη. Έχει ένα αρκετά μεγάλο αφιέρωμα στη συμβολή της Αγιάσου στη «Λεσβιακή Φάλαγγα» κι επίσης παρουσιάζει τις εκδηλώσεις που έγιναν τόσο από το Αναγνωστήριο Αγιάσου όσο και του Συλλόγου, με τις εκθέσεις της Ειρήνης Κουρτζέλλη που δημιούργησε κούκλες με παραδοσιακές φορεσιές της Αγιάσου.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε στο αναλυτικό σημείωμα για τη 10η Γιορτή Κάστανου, τη στήλη «Ο Στίχος» που φιλοξενεί τραγούδια και ποιήματα γιορτινά, αλλά και αναστοχαστικά. Ενδιαφέρουσα είναι και η βιβλιοπαρουσίαση από το Γιάννη Χατζηβασιλείου της νέας συλλογής του Σπύρου Καραμούντζου «Ζητείται Ποιητής», καθώς και η παρουσίαση της εκδήλωσης της ΟΛΣΑ για τα Ελευθέρια προς τιμή του συγγραφέα Τάκη Χατζηαναγνώστου, από το Σταύρο Αγοραστό.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Αγιασωτών, παρά τις οικονομικές δυσχέρειες που αντιμετωπίζει, πραγματοποίησε τη βιβλιοδεσία του 11ου τόμου του περιοδικού «Αγιάσος» και αντίτυπα του τόμου, όπως αναφέρει ο γραμματέας του Συλλόγου, Μανώλης Τραγάκης, έχουν αποσταλεί σε 30 βιβλιοθήκες, φορείς και επιστημονικά κέντρα, στη βιβλιοθήκη του Αναγνωστηρίου Αγιάσου, στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στη Βιβλιοθήκη της Βουλής, στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη και αλλού.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey