Εκδήλωση για τον Άι-Στράτη από την ΟΛΣΥ

07/03/2014 - 19:17

Εκδήλωση αφιερωμένη στον Άι-Στράτη διοργανώνει η Ομοσπονδία Λημνιακών Συλλόγων, την Κυριακή 30 Μαρτίου στις 11 το πρωί, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.

Εκδήλωση αφιερωμένη στον Άι-Στράτη διοργανώνει η Ομοσπονδία Λημνιακών Συλλόγων, την Κυριακή 30 Μαρτίου στις 11 το πρωί, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με το επίκαιρο θέμα της σεισμικής δραστηριότητας, ενώ θα φωτίσει επιστημονικά το γεγονός του μεγάλου σεισμού των 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το 1968 στον Άι-Στράτη, ενεργοποιώντας το ρήγμα της Ανατολίας, ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας Ευθύμης Λέκκας.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει εισαγωγική ομιλία για το νησί από το δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου, Χαράλαμπο Μακρή, ενώ για το ρόλο και τη δράση της Ομοσπονδίας Λημνιακών Συλλόγων θα μιλήσει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Αντώνης Καραγιάννης.

Την ενότητα με τίτλο «Ο Άγιος Ευστράτιος ως τόπος εξορίας» θα παρουσιάσει ο γνωστός στατιστικολόγος, αναλυτής εκλογικών αποτελεσμάτων και πολιτικών δημοσκοπήσεων Ηλίας Νικολακόπουλος, καθώς και ο Χαρίλαος Σισμάνης, μέλη και οι δύο του διοικητικού συμβουλίου του Μουσείου Εξορίστων Άι-Στράτη.

Θα ακολουθήσει παρουσίαση του προγράμματος «Άι-Στράτης - “Πράσινο νησί”», ενώ θα υπάρχει και ομιλία με θέμα «Ο Άγιος Ευστράτιος ως τουριστικός προορισμός». Στο φουαγέ του Πολεμικού Μουσείου θα γίνει παρουσίαση έκθεσης φωτογραφίας με προβολή βίντεο με τα αξιοθέατα του νησιού.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey