Πρώτη δόση για λειτουργικά έξοδα των δήμων

Καλή αρχή, μα… κουτσουρεμένη

15/01/2014 - 15:02

Έγκαιρα μεν, μειωμένα δε, είναι τα ποσά που αποδίδει το Υπουργείο Εσωτερικών στους δήμους όλης της χώρας για τα λειτουργικά τους έξοδα.

Έγκαιρα μεν, μειωμένα δε, είναι τα ποσά που αποδίδει το Υπουργείο Εσωτερικών στους δήμους όλης της χώρας για τα λειτουργικά τους έξοδα. Ίσως για πρώτη φορά ξεκινά η χρηματοδότηση απ’ τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους τόσο νωρίς, με την έναρξη της χρονιάς, αλλά ίσως για πρώτη φορά είναι και τόσο χαμηλό το ύψος των πιστώσεων. Είναι ενδεικτικό το ότι η αντίστοιχη δόση του Δήμου Λέσβου προ τριετίας, του 2011, ήταν τουλάχιστον κατά 35% μεγαλύτερη.

Με απόφαση του υπουργού, κατανεμήθηκε χθες ποσό περίπου 102 εκατ. ευρώ στους 325 δήμους της χώρας ως πρώτη τακτική επιχορήγηση έτους 2014, για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους. Κατά προτεραιότητα, οι πιστώσεις αυτές αφορούν σε δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού και βάσει της κατανομής, είναι ύψους 19.038 ευρώ για το Δήμο Αγίου Ευστρατίου, 908.142 ευρώ για το Δήμο Λέσβου και 177.456 ευρώ για το Δήμο Λήμνου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey