Επιτυχημένη εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη για την προσέλκυση μαθητικού τουρισμού στη Λέσβο

Ημερίδα για εκπαιδευτικούς

19/11/2013 - 15:33

Με τις καλύτερες εντυπώσεις ολοκληρώθηκε, το Σάββατο 9 Νοεμβρίου, η ημερίδα για εκπαιδευτικούς της Θεσσαλονίκης με αντικείμενο τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας

Με τις καλύτερες εντυπώσεις ολοκληρώθηκε, το Σάββατο 9 Νοεμβρίου, η ημερίδα για εκπαιδευτικούς της Θεσσαλονίκης με αντικείμενο τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της μεγάλης έκθεσης «ΑΙΓΑΙΟΝ - Η Γέννηση ενός Αρχιπελάγους», η οποία φιλοξενείται στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «Νόησις», της συμπρωτεύουσας.

Οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ανατολικής Θεσσαλονίκης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, επισκέφτηκαν την έκθεση και ενημερώθηκαν από τη γεωλόγο του Μουσείου Κατερίνα Βασιλειάδου. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής τους, γνώρισαν από κοντά τις γεωδυναμικές διεργασίες και την εξέλιξη της ζωής στο χώρο του Αιγαίου και ιδιαίτερα στη Λέσβο. Παράλληλα, ενημερώθηκαν για τις εκπαιδευτικές και ενημερωτικές δραστηριότητες για σχολικές ομάδες, αλλά και για μεμονωμένες ομάδες παιδιών, που οργανώνονται καθημερινά.

Σύμφωνα με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται στην έκθεση «ΑΙΓΑΙΟΝ - Η Γέννηση ενός Αρχιπελάγους» και τα οποία σχεδίασε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων. Στόχος είναι οι μαθητές, αλλά και οι εκπαιδευτικοί, να γνωρίσουν το απολιθωμένο δάσος και τα μοναδικά φυσικά και γεωλογικά μνημεία του Γεωπάρκου Λέσβου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τις δυνατότητες επίσκεψης στη Λέσβο και τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους που μπορούν να υλοποιήσουν οι μαθητές κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής τους επίσκεψης στη Λέσβο.

Η εκδήλωση εντάσσεται στις δράσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου για την ενίσχυση του μαθητικού τουρισμού στη Λέσβο, αφού το Μουσείο εργάζεται τα τελευταία χρόνια εντατικά και συστηματικά προς αυτή την κατεύθυνση για την προσέλκυση σχολείων από τη Θεσσαλονίκη, μέσα από την υλοποίηση ποικίλων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση του Μουσείου ήταν η πρώτη μιας σειράς εκδηλώσεων για ενημέρωση των εκπαιδευτικών της Θεσσαλονίκης που προγραμματίζονται για τη φετινή χρονιά σχολική χρονιά στην έκθεση. Μάλιστα, το περασμένο Σάββατο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί ενημέρωση των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της δυτικής Θεσσαλονίκης, ενώ στις 23 Νοεμβρίου, εξ αιτίας του μεγάλου ενδιαφέροντος, θα πραγματοποιηθεί μια ακόμη ενημέρωση για τους εκπαιδευτικούς της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey