Εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης για την Ορχήστρα του Δήμου Λέσβου

Λαμπρά 30ά γενέθλια!

05/11/2013 - 16:02

Τα 30ά γενέθλιά της γιόρτασε το περασμένο Σάββατο στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης η Ορχήστρα του Δήμου Λέσβου. 

Τα 30ά γενέθλιά της γιόρτασε το περασμένο Σάββατο στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης η Ορχήστρα του Δήμου Λέσβου. Το κοινό, που γέμισε το χώρο, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια συναυλία υψηλού επιπέδου, που περιελάμβανε χαρακτηριστικά τραγούδια απ’ όλη τη διαδρομή του σχήματος.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση από το φιλόλογο και ιστορικό Παναγιώτη Παρασκευαΐδη, του λευκώματος για τα 30 χρόνια πορείας της Ορχήστρας του Δήμου Λέσβου, που κυκλοφόρησε προσφάτως από τις εκδόσεις «Αιολίδα» και το οποίο περιλαμβάνει φωτογραφικό και ιστορικό υλικό. Ακολούθησε η παρουσίαση του αναμνηστικού γραμματοσήμου που εξέδωσαν για τον ίδιο λόγο τα ΕΛΤΑ, ενώ στη συνέχεια ο δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, μοίρασε κομμάτια του λευκώματος σε όλα τα μέλη της Ορχήστρας, αλλά και μια αναμνηστική πλακέτα για τα 30 χρόνια του συνόλου, στο μαέστρο της, Νίκο Τσιριγώτη, εκφραζόμενος με τα θερμότερα λόγια για την πορεία του συνόλου και τη συμβολή του στην πολιτιστική ζωή του τόπου.

Το μουσικό κομμάτι

Στη συνέχεια, συνολικά 30 μέλη της Ορχήστρας, οργανοπαίκτες και τραγουδιστές, παρουσίασαν υπό τη διεύθυνση του μαέστρου ένα πολυποίκιλο πρόγραμμα, που περιελάμβανε συνθέσεις των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Σταύρου Κουγιουμτζή, παραδοσιακών τραγουδιών της Λέσβου και ρεμπέτικων τραγουδιών των Βασίλη Τσιτσάνη και Μάρκου Βαμβακάρη, έντεχνες συνθέσεις των Γιάννη Σπανού και Γιώργου Χατζηνιάσου, τραγούδια τού BobDylan, γαλλικό και ιταλικό τραγούδι κ.ά., όλα χαρακτηριστικά των συναυλιών της 30χρονης πορείας της Ορχήστρας. Σημειώνεται ότι ίδιο πρόγραμμα είχε παρουσιάσει η Ορχήστρα και στο Κάστρο Μυτιλήνης, αλλά και σε διάφορα χωριά της Λέσβου, κατά τη διάρκεια του «Λεσβιακού Καλοκαιριού».

Παράλληλα, γινόταν προβολή βίντεο από παλιότερες συναυλίες της Ορχήστρας του Δήμου, τα γενέθλια της οποίας τίμησαν με την παρουσία τους παλιοί δήμαρχοι της πόλης και άλλοι εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής του τόπου. Η προβολή περιελάμβανε και αποκόμματα από δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου για τις διάφορες εμφανίσεις της Ορχήστρας.

«Θεωρώ πως ήταν μια πολύ ωραία βραδιά, και για εμάς προσωπικά είναι πολύ σημαντικό το ότι όλοι οι δήμαρχοι συναντήθηκαν μαζί σε μια εκδήλωση, έχοντας να πουν έναν πολύ καλό λόγο. Και ήταν πάρα πολλά παιδιά που έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους και ήρθαν να τιμήσουν με την παρουσία τους τη βραδιά», δήλωσε στο «Ε» ο κ. Τσιριγώτης. «Το λεύκωμα για τα 30 χρόνια της Ορχήστρας θα βρίσκεται στο Δημαρχείο Λέσβου και όποιος θέλει μπορεί να το προμηθευτεί.»

Οι συντελεστές της βραδιάς

Για τα 30 χρόνια της Ορχήστρας του Δήμου Λέσβου τραγούδησαν οι Χρύσα Βέκιου, Κατερίνα Βασιλείου, Μαρία Καλογνωμά, Συμεώνη Καραγιάννη, Αμέρσσα Τσιριγώτη, Ειρήνη Στεφανοπούλου, Μαριάννα Μυρογιάννη - Κούκου, Μαρία Παναγιωτάρα, Δέσποινα Παναγιωτάρα, Μιχάλης Δήσσος, Πάρης Σκορδομπέκης, Γρηγόρης Συρόπουλος, Νίκος Βερβενιώτης και Σίμος Ευθυμιάδης.

Οι μουσικοί που πλαισίωσαν τα τραγούδια, ήταν οι Χρήστος Παναγιωτάρας (μπουζούκι), Στρατής Βουτσής (μπουζούκι, λάφτα, μαντολίνο), Πέλα Μυρογιάννη (πιάνο, ακορντεόν), Ειρήνη Στεφανοπούλου (πλήκτρα), Γεωργία Γιαννακάκη (πλήκτρα), Αντώνης Κάντζος (κιθάρες, φυσαρμόνικα), Στρατής Μαμουλέλλης (12χορδη κιθάρα, μπαγλαμάς), Νίκος Αλιγιαννάκης (κλασική κιθάρα), Μιχάλης Δήσσος (κανονάκι), Τάκης Δούκας (σαξόφωνο), Σίμος Ευθυμιάδης (μπάσο), Μαριάννα Μυρογιάννη - Κούκου (σαντούρι), Μαρία Παναγιωτάρα (σαντούρι), Γιάννης Γανώσης (τύμπανα) και Μαρία Αναγνωστέλλη (κρουστά).

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey