«Θάλασσα» στην… Άντισσα (και στην Ερεσό)

01/07/2012 - 05:56
Μετά από τις πολύ επιτυχημένες παραστάσεις που δόθηκαν στο Σίγρι, η νεοσύστατη θεατρική ομάδα «Θάλασσα» της περιοχής θα παρουσιάσει τη δουλειά της στην Άντισσα, προσκεκλημένη του Προοδευτικού Συλλόγου Άντισσας «Τέρπανδρος» και στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο Πολιτιστικών Συλλόγων που εγκαινιάζεται.
Μετά από τις πολύ επιτυχημένες παραστάσεις που δόθηκαν στο Σίγρι, η νεοσύστατη θεατρική ομάδα «Θάλασσα» της περιοχής θα παρουσιάσει τη δουλειά της στην Άντισσα, προσκεκλημένη του Προοδευτικού Συλλόγου Άντισσας «Τέρπανδρος» και στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο Πολιτιστικών Συλλόγων που εγκαινιάζεται. Η παράσταση θα δοθεί το Σάββατο 14 Μαρτίου, στις 8 το βράδυ, στην κοινοτική αίθουσα Άντισσας που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού.

Η παράσταση με τίτλο «Θα τα κάνουμε θάλασσα!» που θα παρουσιάσει η Θεατρική Ομάδα Σιγρίου, περιλαμβάνει ελληνικά μονόπρακτα, σκετς και σάτιρα από τους ερασιτέχνες ηθοποιούς που ζουν στην περιοχή.
Συγκεκριμένα θα παρουσιάσει τα εξής έργα:
- «Η Γκαμήλα», του Γιώργου Παναγουλόπουλου. Ένα πρωτότυπο θεατρικό κείμενο που προβληματίζει, με πολλές ανατροπές και… εντάσεις. Ο Τιμόθεος, συγγραφέας και σκηνοθέτης της παράστασης μέσα στην παράσταση, είναι έτοιμος να αποκαλύψει στο κοινό τι είναι αυτό που τον βασανίζει. Ωστόσο, κάτι η γυναίκα του, κάτι τα παιδιά του, κάτι οι απαιτητικοί θεατές και μια γκαμήλα, κορυφώνουν την αγωνία γι’ αυτήν την αποκάλυψη.
- «Γάμος στο νησί», του Νίκου Ταμάσιου. Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα ζουν σε νησί! Και, βέβαια, είναι ερωτευμένοι, αλλά η παλιά έχθρα των οικογενειών τους κρατάει πάντα! Αφορμή, η κατσίκα των Καπουλέτων που έφαγε τα σκοινιά της βάρκας των Μοντέγων! Η απαγωγή του γαμπρού καλύπτεται τηλεοπτικά με ζωντανές συνδέσεις και το γλέντι του γάμου προβλέπεται τρικούβερτο στην ταβέρνα της κυρά-Αγλαΐας…
- «Πότε θα φάμε», απόσπασμα από τη «Σύγχρονη Λυσιστράτη» που διασκεύασαν από το πρωτότυπο κείμενο του Αριστοφάνη οι Νατάσα Αβούρη, Ζωή Λεβαντή, Ελένη Νικολακάρου. Ο δήμαρχος έχει όνειρα μεγαλεπήβολα, να τον κάνουν άγαλμα, επειδή θα κάνει το χωριό του πρωτεύουσα του κόσμου! Η σύζυγος όμως προσπαθεί να στρώσει τραπέζι!
- «Ανάπτυξη Σιγρίου», σάτιρα του Αντώνη Χιώτη. Η πτωχή πλην τιμία δεσποινίς εβαπτίσθη Ανάπτυξη. Ο πατριός της ο Καποδίστριας, της έφερε μητριά την Ερεσού - Αντίσσης και της τάξανε για προίκα δρόμους, λιμάνια κι άλλα πολλά…
- «Κουλουβάχατα και άλλα ανεξήγητα...». Μια ακόμη σάτιρα του Αντώνη Χιώτη, με όλο το θίασο επί σκηνής για το μεγάλο φινάλε!

Συντελεστές
Στην παράσταση συμμετέχουν 25 ερασιτέχνες ηθοποιοί, με κοστούμια από τις ντουλάπες τους και σκηνικά ό,τι βρέθηκε… Συγκεκριμένα, παίζουν οι Αποστόλης Ιωσηφέλλης, Γιώτα Τσίκνα, Μανώλης Παναγιωτάρας, Ιφιγένεια Τσίκνα, Σαράντος Τζινιέρης, Ντέμος - Τεϊμουράζ Γβινιασβίλι, Παναγιώτης Καΐμης, Νίκος Γεωργίου, Κωστής Τσιπούρας, Αντώνης Μολιός, Κατερίνα Κανιγιάννη, Αντώνης Χιώτης, Αντώνης Τσίκνας, Αγγελική Τσιπούρα, Μαριάννα Ράλλη, Έλενα Κουνιαρέλλη, Μαρία Πεσκελίδου, Κωνσταντίνος Βάγιας, Νικολέτα Κελαηδίτου, Χαράλαμπος Παπαδημητρίου, Φώτης Παπαδημητρίου, Μαρία Χλιάμπα, Γιάννης Γεωργίου, Χριστίνα Ιωαννίδη, Αργυρώ Τσιπούρα. Τη γενική επιμέλεια της παράστασης έχει ο Αντώνης Χιώτης.
Να σημειώσουμε ότι η παράσταση θα επαναληφθεί το Σάββατο 28 Μαρτίου 2009 στη Γεωργική Σχολή, στην Ερεσό.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey