«Το Κουκούλι»

01/07/2012 - 05:56
Οι μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης παρουσιάζουν την Πέμπτη 30 Ιουνίου, στις 8:30 στο θέατρο των «Αστέγων», τη θεατρική παράσταση «Το Κουκούλι». Μια δουλειά πρωτότυπη.
Οι μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης παρουσιάζουν την Πέμπτη 30 Ιουνίου, στις 8:30 στο θέατρο των «Αστέγων», τη θεατρική παράσταση «Το Κουκούλι». Μια δουλειά πρωτότυπη, που σκοπό έχει να δείξει την αλληλεπίδραση των νέων παιδιών με τα οικογενειακά και κοινωνικά ερεθίσματα και την ένταξή τους τελικά στο κοινωνικό σύνολο.

Η παράσταση στήθηκε μέσα στους τελευταίους δυόμισι μήνες, στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας «Αυτογνωσία μέσα από το θέατρο. Το θέατρο, ως μέσο επικοινωνίας», που παρακολούθησαν όλη τη χρονιά μαθητές και από τις τρεις τάξεις του 2ου Λυκείου. Με τη βοήθεια της φιλολόγου Σοφίας Χατζηγιαννάκη και του καθηγητή Πληροφορικής Κώστα Τσουγκράνη, εννέα συνολικά μαθητές και μαθήτριες έφτασαν από το θεατρικό παιχνίδι, σε μια ολοκληρωμένη θεατρική παράσταση με στοιχεία κλασσικού και σωματικού θεάτρου.
Η τελευταία βασίζεται σε ένα σπονδυλωτό κείμενο που επεξεργάστηκαν οι μαθητές, το οποίο προχωρά από την αλληλεπίδραση των παιδιών με την οικογένεια, στη συνέχεια την κοινωνικοποίησή τους μέσα από το σχολείο, μέχρι να φτάσει στην οριστική τους ένταξη στο κοινωνικό σύνολο. Σύμφωνα με την κ. Χατζηγιαννάκη, ο τίτλος της παράστασης έχει δοθεί από τους ίδιους τους μαθητές, αφενός παραπέμποντας στο κουκούλι της πεταλούδας και την έννοια της «μεταμόρφωσης», αφετέρου στην «κουκούλα» από κανόνες που επιβάλλει η κοινωνία στα μέλη της.
Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey