Από τη «Λεσβιακή Παροικία» και το Δήμο Λέσβου

Εκδήλωση για το Γεωπάρκο του νησιού

23/08/2013 - 21:02

Η «Λεσβιακή Παροικία» και ο Δήμος Λέσβου, θέλοντας να αναδείξουν και να προβάλλουν το σημαντικό για την Ελλάδα και το νησί γεγονός, διοργανώνουν τη Δευτέρα 26 Αυγούστου στις 7.30 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης,  εκδήλωση με θέμα το Γεωπάρκο της Λέσβου.

Η «Λεσβιακή Παροικία» και ο Δήμος Λέσβου, θέλοντας να αναδείξουν και να προβάλλουν το σημαντικό για την Ελλάδα και το νησί γεγονός, διοργανώνουν τη Δευτέρα 26 Αυγούστου στις 7.30 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης,  εκδήλωση με θέμα το Γεωπάρκο της Λέσβου.

Η Unesco αναγνώρισε την ομορφιά και την ιδιαίτερη γεωλογική κληρονομιά του νησιού και πλέον η Λέσβος είναι παγκοσμίως το μοναδικό νησί στο Δίκτυο Γεωπάρκων της Unesco.

Ομιλητής στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία πριν από λίγο καιρό και στην Αθήνα, θα είναι ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, Νίκος Ζούρος. Παράλληλα, θα γίνει προβολή σχετικού βίντεο.

«Η εκδήλωση αυτή, έχει να κάνει με την ανάδειξη του νησιού μας σε Γεωπάρκο», λέει το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της «Λεσβιακής Παροικίας», Μάριος Γιαννάκας. «Την ίδια εκδήλωση κάναμε και στην Αθήνα το Μάρτιο με μεγάλη επιτυχία και σκοπός της είναι να προβληθεί το νησί τόσο στους ντόπιους, όσο και στους επισκέπτες τους και στους κατοίκους άλλων περιοχών. Και ειδικά, λόγω του ότι δεν υπάρχει άλλο νησί στον κόσμο που να έχει αναδειχθεί ολόκληρο ως Γεωπάρκο.

Η εκδήλωση θα είναι επιμορφωτική, θα δείχνει την ιστορία εκατομμυρίων ετών του νησιού, πώς έγινε, πώς δημιουργήθηκε, τι έχει επάνω του από γεωλογικά μνημεία, κ.ά., και καλούμε όλον τον κόσμο να παραβρεθεί».

Συγκεκριμένα, ο κ. Ζούρος θα μιλήσει για την όλη ιστορία της ανάδειξης του νησιού σε Γεωπάρκο, αλλά και για τη σημασία που έχει αυτό για τη Λέσβο και τους κατοίκους της.

Σημειώνεται ότι μέχρι και το περασμένο φθινόπωρο, οπότε και ολόκληρο το νησί της Λέσβου ανακηρύχθηκε σε Γεωπάρκο, προστατευόταν από την Unesco μόνο η περιοχή των απολιθωμένων δέντρων στο Σίγρι στο δυτικό τμήμα του νησιού. Η σχετική έκθεση του Δήμου Λέσβου αξιολογήθηκε από την Unesco τον περασμένο Σεπτέμβριο και το αποτέλεσμα της ανακήρυξης της Λέσβου σε Γεωπάρκο, θα έχει ορατά αποτελέσματα για τους επισκέπτες του νησιού, συμβάλλοντας στην αύξηση της επισκεψιμότητας και την προβολή της Λέσβου ως προορισμού ποιότητας, όπου η ανάπτυξη συνδυάζεται άριστα με την ανάδειξη και την αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς και τις προσπάθειες για ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού.

Η εκδήλωση έχει ενταχθεί στο «Λεσβιακό Καλοκαίρι 2013» και είναι ελεύθερη για όλους.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey