«Το Θαύμα της Άννυ Σάλιβαν» στη Μυτιλήνη

01/07/2012 - 05:56
«Το θαύμα της Άννυ Σάλιβαν», ένα από τα πιο γνωστά θεατρικά σε όλον τον κόσμο, με πρωταγωνίστρια την Πέγκυ Τρικαλιώτη και με μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη, έρχεται στη Μυτιλήνη και στο Μόλυβο.
Το έργο του Ουΐλλιαμ Γκίμπσον «Το θαύμα της Άννυ Σάλιβαν», ένα από τα πιο γνωστά θεατρικά σε όλον τον κόσμο, σε σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου, με πρωταγωνίστρια την Πέγκυ Τρικαλιώτη και με μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη, έρχεται στο Θέατρο Κάστρου της Μυτιλήνης στις 20 και 21 Ιουλίου, καθώς και στο Μόλυβο στις 22 Ιουλίου.

Η υπόθεση του έργου είναι εμπνευσμένη από μια αληθινή και συγκλονιστική ιστορία, που συνέβη στον αμερικανικό νότο στα τέλη του 19ου αιώνα. Ηρωίδες του η Έλεν Κέλλερ και η δασκάλα της, Άννυ Σάλιβαν, δύο γυναίκες πρότυπα για την παγκόσμια κοινότητα των ατόμων με αναπηρία, αλλά και πρότυπα θέλησης και πίστης στην προσπάθεια, για όλους τους ανθρώπους, αφού η πρώτη έχει χάσει όραση, ακοή και φωνή και μέχρι τα έξι της χρόνια ζούσε σαν αγρίμι, μέσα στη σιωπή και στο σκοτάδι, και η δεύτερη αναλαμβάνει, μετά από παράκληση των γονιών της, να τη βοηθήσει. Η Άννυ Σάλιβαν καταφέρνει, με την επιμονή και την αγάπη της, να μετατρέψει τη μικρή Έλεν σε ένα χαρισματικό πλάσμα, με σπάνιες πνευματικές αρετές, αφού ξεπερνά όλα της τα προβλήματα και καταφέρνει να μιλήσει με τη νοηματική γλώσσα, να γράφει και να διαβάζει με τη μέθοδο Μπράιγ και να σπουδάσει σε γνωστά κολλέγια, αποφοιτώντας, και στα οποία αφιερώνει τη ζωή της στην εκπαίδευση των τυφλών και κωφών.

Έρχεται…
Η παράσταση, η οποία γνώρισε μεγάλη επιτυχία κατά τη χειμερινή θεατρική σαιζόν, στο Θέατρο «Άλφα» της Αθήνας, έρχεται στη Λέσβο στο πλαίσιο της περιοδείας της από την Τετάρτη 11 Ιουλίου, μέχρι και τις αρχές του Σεπτέμβρη, σε πολλές ελληνικές πόλεις.
Παίζουν οι: Πέγκυ Τρικαλιώτη (στο ρόλο της Άννυ Σάλιβαν), Θωμάς Κινδύνης, Γεωργία Μαυρογιώργη, Θεοδώρα Βουτσά, Ορέστης Σοφοκλέους και ο Πάνος Χατζηκουτσέλης. Επίσης, εναλλάξ στο ρόλο της Έλεν Κέλλερ, οι μικρές Δήμητρα Δουμένη - Αναστασία Τσιλιμπίου.
Μετάφραση - απόδοση: Θωμάς Σίδερης, Γιάννης Διαμαντόπουλος. Σκηνοθεσία: Γιάννης Διαμαντόπουλος. Σκηνικά - κοστούμια: Ντόρα Λελούδα. Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης. Κινησιολογία: Μαρκέλα Παπαδαμάκη. Φωτισμοί: Αντρέας Σινάνος και Βοηθός σκηνοθέτη: Βίκυ Ψαλτίδου.
 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey