Εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας του Πέτρου Τσακμάκη στη ΦΕΜ

Τοπίο και πανίδα της Λέσβου

07/03/2013 - 15:26

Εγκαινιάστηκε, το απόγευμα της Δευτέρας στο χώρο της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης, η έκθεση φωτογραφίας του Πέτρου Τσακμάκη με θέμα το τοπίο και την πανίδα της Λέσβου.

Εγκαινιάστηκε, το απόγευμα της Δευτέρας στο χώρο της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης, η έκθεση φωτογραφίας του Πέτρου Τσακμάκη με θέμα το τοπίο και την πανίδα της Λέσβου.

Αρκετά ήταν τα μέλη και οι φίλοι τής ΦΕΜ που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και είχαν την ευκαιρία να δουν τις εντυπωσιακές φωτογραφίες από διάφορα σημεία του νησιού, του Πέτρου Τσακμάκη, μέλους τής ΦΕΜ τα τελευταία τρία χρόνια.

Εκτός από τις φωτογραφίες που ήταν ανηρτημένες στο χώρο, ο ίδιος πραγματοποίησε και προβολή διαφανειών με περισσότερες φωτογραφίες από αυτές που έχει τραβήξει τα τελευταία χρόνια μέσα στη λεσβιακή ύπαιθρο.

«Έχουμε ένα νησί πλούσιο σε πανίδα και χλωρίδα, είμαστε τυχεροί που είμαστε σε αυτό το νησί κι έρχονται ακόμη κι από την Αγγλία να το δούνε, και είναι κάτι που με έχει τραβήξει», λέει ο ίδιος ο φωτογράφος. «Έχω τραβήξει φωτογραφίες απ’ όλο το νησί, κυρίως σε υδροβιότοπους, που είναι πλούσιοι σε ορνιθοπανίδα.»

Ο Πέτρος Τσακμάκης γεννήθηκε και ζει στη Μυτιλήνη και δραστηριοποιείται στο χώρο των επίπλων κουζίνας και κουφωμάτων από το 1996. Η πρώτη του επαφή με τη φωτογραφία έγινε πολύ νωρίς, με μια «Pentax Spotmatic F» που είχε ο πατέρας του και με την οποία ασχολήθηκε περισσότερο στα εφηβικά του χρόνια, διαβάζοντας παράλληλα βιβλία σχετικά με τη φωτογραφία. Τα δύο τελευταία χρόνια ασχολείται πιο εντατικά.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως και αύριο Παρασκευή και θα είναι ανοιχτή από τις 7 έως τις 9 το βράδυ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey