«Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης»

01/07/2012 - 05:56
Με μια κωμωδία, μας περιμένει ο ΦΟΜ «Ο Θεόφιλος». Το έργο «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης», του Άκη Δήμου, θα παίζεται στο θεατράκι του Ομίλου από τις 12 έως τις 14 και από τις 19 έως τις 21 Μαρτίου.
Με μια κωμωδία, για να… περάσουμε όλοι μας καλά, μας περιμένει σε λίγες μέρες ο ΦΟΜ «Ο Θεόφιλος». Το έργο «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης», του Άκη Δήμου, θα παίζεται στο θεατράκι του Ομίλου από τις 12 έως τις 14 και από τις 19 έως τις 21 Μαρτίου κάθε βράδυ στις 9 και υπόσχεται να φέρει «λίγο γέλιο στις γκρίζες μέρες που ζούμε τελευταία».

Μια κωμωδία, θαρρείς παρμένη από τις παλιές του ασπρόμαυρου Ελληνικού Κινηματογράφου. Η ιστορία εκτυλίσσεται σε ένα οροφοδιαμέρισμα του πέμπτου ορόφου, ας πούμε Δευτέρα απόγευμα μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης. Η μητέρα Ιοκάστη, με πρόφαση έναν υποτιθέμενο φόνο, είναι η κεντρική ηρωίδα του έργου, μέσα στο οποίο περνάει η σύγχρονη ελληνική κοινωνία. Επιχειρηματικές ίντριγκες βγαίνουν στο φως, οικογενειακά μυστικά και ψέματα αποκαλύπτονται, ανελέητη σάτιρα της νεοελληνικής αστικής οικογένειας και παρωδία των τηλεοπτικών «οικογενειών», που στις μέρες μας δημιουργούν πρότυπα… Συνδετικός κρίκος, το σασπένς των κωμικών καταστάσεων, που μας δίνει άφθονο γέλιο…

Τα πρόσωπα και οι συντελεστές
Ποιοι… «τρώνε» μαζί με την Ιοκάστη Παπαδάμου (Αγγελική Πολιτάκη); Τα υπόλοιπα πρόσωπα που πλαισιώνουν την παράσταση είναι ο μανάβης (Δημήτρης Καμπάς), ο βοηθός του (Μαριλένα Σεφτελή), ο Γιούρι, ο Εσθονός υπηρέτης (Ευάγγελος Φραγκουλάκης), ο Ρωμύλος Παπαδάμου, ο (νεκρός) σύζυγος (Αντώνης Μυλωνακάκης), η κόρη Κάτια Παπαδάμου (Αφροδίτη Καντσά), ο συνέταιρος και οικογενειακός φίλος Κοσμάς Λεοντίδης (Μάριος Σπανός), ο γιος Στέφανος Παπαδάμος (Δημήτρης Δαστερίδης) και η Νάντια η Ρωσίδα, ως guest star (Ματίνα Κυριάκου).
Η σκηνοθεσία, οι φωτισμοί και τα κοστούμια είναι του Ανδρέα Σεφτελή. Τα σκηνικά είναι της Κλαίρης Φραγκουλάκη. Στο πιάνο συνοδεύει ο Νίκος Τσαμαΐδης. Γραφιστικά και δημιουργία σκηνικών, αφίσας και εξωφύλλου προγράμματος: Ελισάβετ Κελίδου. Φροντιστήριο: Μαριλένα Σεφτελή.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey