Όταν ο Άνθρωπος αντιμετωπίζει τη Μοίρα

01/07/2012 - 05:56
Την Τρίτη 10 Αυγούστου, στις 9:30 το βράδυ, το «Αμφιθέατρο» του Σπύρου Ευαγγελάτου παρουσιάζει φέτος το καλοκαίρι την τραγωδία του Σοφοκλή «Οιδίπους Τύραννος», σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου.
Την Τρίτη 10 Αυγούστου, στις 9:30 το βράδυ, το «Αμφιθέατρο» του Σπύρου Ευαγγελάτου παρουσιάζει φέτος το καλοκαίρι την τραγωδία του Σοφοκλή «Οιδίπους Τύραννος», σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου. Πρόκειται για μια μεγάλη παραγωγή με πρωταγωνιστές τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη στο ρόλο του Οιδίποδα και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στο ρόλο της Ιοκάστης, ενώ πλαισιώνονται από ένα θίασο 14 ακόμη καταξιωμένων ηθοποιών. Η μετάφραση είναι του Κ.Χ. Μύρη, τα σκηνικά - κοστούμια του Γιώργου Πάτσα και η μουσική του Γιάννη Αναστασόπουλου. Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στην Επίδαυρο στις 9 Ιουλίου στα «Επιδαύρια» 2010, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών.

Ο «Οιδίπους Τύραννος» πρόκειται ίσως για το συνταρακτικότερο θεατρικό κείμενο της αρχαιότητας από όσα μας έχουν διασωθεί. Ο άνθρωπος στέκεται αντιμέτωπος με τη Μοίρα, αναμετριέται και συντρίβεται. Όμως η συντριβή του προβάλλει ένα αξεπέραστο μεγαλείο. Αμφισβητείται η αγαθότης του Θείου και δεσπόζει η αέναη προσπάθεια του ανθρώπου να δώσει απάντηση στα αιώνια μεταφυσικά Ερωτήματα. Επιπλέον είναι ένα κείμενο με συναρπαστική πλοκή και αγωνιώδεις περιπέτειες.

Συντελεστές
Η μετάφραση είναι του Κ.Χ. Μύρη, η σκηνοθεσία του Σπύρου Α. Ευαγγελάτου, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Γιώργου Πάτσα και η μουσική του Γιάννη Αναστασόπουλου.
Η διανομή των ρόλων είναι η παρακάτω: Οιδίπους Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης. Ιοκάστη Καρυοφυλλιά Καραμπέτη. Κρέων Νίκος Αρβανίτης. Τειρεσίας Μάνος Βακούσης. Εξάγγελος Θανάσης Κουρλαμπάς. Ιερεύς Νικόλας Παπαγιάννης. Άγγελος Κώστας Ανταλόπουλος. Θεράπων Σωτήρης Τσακομίδης.
Το Χορό συναποτελούν οι Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Νικόλας Παπαγιάννης, Δημήτρης Παπανικολάου, Λευτέρης Πολυχρόνης, Βασίλης Πουλάκος, Βαγγέλης Ψωμάς, Τίνα Αλεξοπούλου, Μαρία Πανίδου, Έλενα Χατζηαυξέντη, Κώστας Ανταλόπουλος, Θανάσης Κουρλαμπάς, Σωτήρης Τσακομίδης.
Τιμή εισιτηρίων: γενική είσοδος 20 ευρώ, φοιτητικό και μαθητικό 15 ευρώ.
Πληροφορίες δίνονται από το τηλέφωνο 22510 37394.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey