Άσχημα τελείωσε το καλοκαίρι για πολλά ζώα στο νησί

Εγκαταλείψεις και πολλές κακοποιήσεις…

01/09/2012 - 16:47

Δεν τελείωσε ευοίωνα ο φετινός Αύγουστος, όσον αφορά σε αδέσποτα και μη της Λέσβου. Μόνο μέσα στο τελευταίο 15νθήμερο υπήρξαν πάρα πολλές εγκαταλείψεις, αλλά και αρκετές κακοποιήσεις δεσποζόμενων ζώων, μεταξύ των οποίων και τρία άλογα.

Δεν τελείωσε ευοίωνα ο φετινός Αύγουστος, όσον αφορά σε αδέσποτα και μη της Λέσβου. Μόνο μέσα στο τελευταίο 15νθήμερο υπήρξαν πάρα πολλές εγκαταλείψεις, αλλά και αρκετές κακοποιήσεις δεσποζόμενων ζώων, μεταξύ των οποίων και τρία άλογα. Όλα τα περιστατικά, σε περιοχές εντός και γύρω από την πόλη της Μυτιλήνης.

Το δυσοίωνο «απολογισμό» του Αυγούστου έκανε χτες στο «Ε» η «Κιβωτός». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μέσα στο τελευταίο διάστημα έλαβε επανειλημμένες ειδοποιήσεις από κατοίκους, για πυροβολισμούς αλλά και για κάθε είδους κακοποιήσεις κι εγκαταλείψεις ζώων στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης.

Πιο συγκεκριμένα, πριν από τρεις περίπου εβδομάδες, το σωματείο ενημερώθηκε για την περίπτωση μιας δεσποζόμενης σκυλίτσας, που δέχτηκε επίθεση με πυροβόλο όπλο έξω από το Αρχοντικό Γεωργιάδη. Η μόλις επτά μηνών Μίνι, όπως λέγεται η σκυλίτσα, θα μείνει για πάντα ανάπηρη στα πίσω πόδια, ενώ σύμφωνα με την «Κιβωτό», ο ίδιος που την πυροβόλησε έχει επιτεθεί και σε άλλα πέντε ζώα σε αυλές ή μπαλκόνια σπιτιών, στην ίδια περιοχή.

Πέρα από τα παραπάνω περιστατικά, τρία άλογα έχουν εντοπιστεί σε παραθαλάσσιες περιοχές περιφερειακά της Μυτιλήνης. Πρόκειται για ένα άλογο που περιφέρεται με σπασμένο πόδι και σε πολύ άσχημη κατάσταση στον Άγιο Κωνσταντίνο της παραλίας Θερμής και το οποίο ταΐζουν προσωρινά - αφού φαίνεται να έχει εγκαταλειφθεί - τουρίστες της περιοχής, καθώς και για άλλα δύο άλογα, που είχαν εντοπιστεί σε κτήμα της Χαραμίδας υποσιτισμένα. Τα τελευταία φαίνεται πως έχουν μεταφερθεί από τους ιδιοκτήτες τους και η «Κιβωτός» αναζητά τη νέα τοποθεσία όπου βρίσκονται.

Αυτό που φοβάται το σωματείο, είναι πως εν μέσω κρίσης ενδέχεται να γίνει ακόμη χειρότερη η κατάσταση.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey