100 αιτήσεις μόνο στη Μυτιλήνη για διμηνίτες, παρά τους πενταμηνίτες που δουλεύουν και την επικείμενη πρόσληψη οκταμηνιτών

Η ανεργία είναι εδώ!

31/08/2012 - 15:15

Τεράστιο ενδιαφέρον, μη αναμενόμενο, μια και επίκειται η προκήρυξη για οκταμηνίτες, ενώ είναι σε εξέλιξη και οι πεντάμηνες συμβάσεις 351 εργατών στη Λέσβο μέσω της Κοινωφελούς Εργασίας, εκδηλώθηκε στην πρόσκληση του Δήμου Λέσβου για την πρόσληψη 65 διμηνιτών.

Τεράστιο ενδιαφέρον, μη αναμενόμενο, μια και επίκειται η προκήρυξη για οκταμηνίτες, ενώ είναι σε εξέλιξη και οι πεντάμηνες συμβάσεις 351 εργατών στη Λέσβο μέσω της Κοινωφελούς Εργασίας, εκδηλώθηκε στην πρόσκληση του Δήμου Λέσβου για την πρόσληψη 65 διμηνιτών. Μόνο στη Μυτιλήνη υποβλήθηκαν περί τις 100 αιτήσεις, ενώ ανάλογα μεγάλο ενδιαφέρον, ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί σε ό,τι αφορά στην ανεργία, εκδηλώθηκε και σε όλες σχεδόν τις δημοτικές ενότητες. Για παράδειγμα στην Αγιάσο, οι αιτήσεις για τις θέσεις εργατών έφτασαν τις 27 και συνολικά αναμένονταν να ξεπεράσουν τις 200.

Την Τετάρτη το μεσημέρι έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις 65 θέσεις διμηνιτών που θα καλύψει άμεσα ο Δήμος Λέσβου, στον τομέα της καθαριότητας, προκειμένου να υπάρξει προσωπικό στην αποκομιδή των σκουπιδιών. Κι αυτό γιατί οι συμβάσεις των οκταμηνιτών που έπιασαν δουλειά στην αρχή της χρονιάς, βάσει της περσινής προκήρυξης, σταδιακά λήγουν τις επόμενες μέρες.

Μετά την Κοινωφελή;
Με δεδομένο όμως ότι όσοι προσληφθούν ως διμηνίτες χάνουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν μια θέση οκταμηνίτη, δουλειά δηλαδή για περισσότερους μήνες, υπήρχε διάχυτος προβληματισμός για το αν θα υπάρξει ενδιαφέρον για τις 45 θέσεις εργατών, τις 15 θέσεις οδηγών απορριμματοφόρων, των δύο χειριστών μηχανημάτων έργου και των τριών χειριστών γκρέιντερ.

Ένας ακόμη λόγος για τον οποίο κάποιοι θεωρούσαν ότι δε θα υποβληθούν αιτήσεις και θα υπάρξει πρόβλημα με την αποκομιδή, είναι το γεγονός ότι πολύ μεγάλος αριθμός εργατών Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης απασχολείται αυτή την περίοδο και έως τις 15 Νοεμβρίου, στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας. Σε όλο το νησί της Λέσβου, με συμπράξεις αυτοδιοικητικών και μη φορέων με την «Ηλιακτίδα» και το Φορέα Τουρισμού Μήθυμνας, ως εργάτες γενικών καθηκόντων και προσωπικό καθαριότητας, απασχολούνται συνολικά 351 άτομα.

Παρ’ όλα αυτά, αλλά και το ότι πολύ σύντομα θα ανοίξουν οι αγροτικές δουλειές σε όλο το νησί, το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο, απόδειξη του τεράστιου ποσοστού ανεργίας που πλήττει τη Λέσβο. Όταν μάλιστα λήξει το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας, που απασχολεί σε όλο το Νομό Λέσβου 700 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, η κατάσταση θα γίνει ακόμη χειρότερη.

Στα απορριμματοφόρα…
«Προσωπικά περίμενα να υπάρξουν όντως πολλές αιτήσεις», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ηλίας Κουνιαρέλλης, ο οποίος σημείωσε ότι τις μέρες που υποβάλλονταν, πήγαν στο Δήμο πάρα πολλοί ενδιαφερόμενοι, ακόμη και μεγαλύτερης ηλικίας, άνω των 60 χρόνων.

Ο αντιδήμαρχος ανέφερε πως θα επιδιώξει μέχρι τη Δευτέρα να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και οι περισσότεροι να πιάσουν δουλειά. Θα γίνει δε μια προσπάθεια, δεδομένων και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος στην προμήθεια καυσίμων, η επιλογή των εργατών να γίνει ανά δημοτική ενότητα, ώστε να αποφεύγονται οι πολλές μετακινήσεις. «Θα γίνει ξεκάθαρο σ’ όλους τους ενδιαφερομένους ότι δε θα δουλέψουν στα καροτσάκια ή σε άλλους τομείς, αλλά αποκλειστικά στα απορριμματοφόρα, εκεί δηλαδή που χρειάζεται αυτή την εποχή προσωπικό», ανέφερε ο κ. Κουνιαρέλλης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε ο αρμόδιος υπάλληλος του Γραφείου Προσωπικού για την πρόσκληση, Κώστας Καπηλάρης, για τη Μυτιλήνη υποβλήθηκαν 76 αιτήσεις εργατών, 15 για τις θέσεις οδηγών και από δύο για τις θέσεις χειριστών μηχανημάτων και γκρέιντερ. Συνολικά οι αιτήσεις αναμένονταν να ξεπεράσουν τις 200, αφού σε αρκετές δημοτικές ενότητες υπήρξε μεγάλος αριθμός ενδιαφερομένων.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey