Απολογισμός θητείας απ’ τον απερχόμενο γενικό γραμματέα Φώτη Χατζημιχάλη

Διαχείριση, χωρίς ταρατατζούμ…

01/08/2012 - 14:45

Μετρήσιμους στόχους με αποτελέσματα, δίχως επικοινωνιακές εξάρσεις και συνθηματολογίες, χωρίς μεροληψία, και όλα αυτά σε συνθήκες κρίσης, είναι ο απολογισμός που παραθέτει στην κρίση των Αιγαιοπελαγιτών ο απερχόμενος γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Φώτης Χατζημιχάλης.

Μετρήσιμους στόχους με αποτελέσματα, δίχως επικοινωνιακές εξάρσεις και συνθηματολογίες, χωρίς μεροληψία, και όλα αυτά σε συνθήκες κρίσης, είναι ο απολογισμός που παραθέτει στην κρίση των Αιγαιοπελαγιτών ο απερχόμενος γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Φώτης Χατζημιχάλης. Ο κ. Χατζημιχάλης διαχειρίστηκε το «στήσιμο» ενός νέου θεσμού με περιορισμένες και πολύ συγκεκριμένες αρμοδιότητες, αυτές που κράτησε το κράτος να διαχειρίζεται μετά τη διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» στην εκτός πρωτευούσης Ελλάδα. Αυτό που δε λέει ο κ. Χατζημιχάλης, αλλά δικαιολογεί σε μεγάλο βαθμό το γεγονός ότι επί των ημερών του δεν αναλήφθηκαν πρωτοβουλίες για τίποτα περισσότερο απ’ τα στενά όρια των προκαθορισμένων αρμοδιοτήτων του, ήταν η δύσκολη οικονομική συγκυρία, που επέβαλε στο θεσμό συνθήκες απόλυτης μιζέριας, οι οποίες δεν επέτρεπαν τίποτα εξόν της διαχείρισής της.

Ολοκληρώνοντας την ενάμιση χρόνου περίπου θητεία του, ο κ. Χατζημιχάλης ευχαριστεί ιδιαιτέρως και δημοσίως τους δύο περιφερειάρχες και όλους τους δημάρχους και τους φορείς Βορείου και Νοτίου Αιγαίου για τη συνεργασία τους, τους πολίτες των νησιών για την κατανόησή τους, το προσωπικό της υπηρεσίας για τη συμβολή του, καθώς και τα τοπικά Μ.Μ.Ε. για το ενδιαφέρον τους. Επισημαίνει ότι κύριο μέλημά του ήταν η ενοποίηση των υπηρεσιών του Αιγαίου, διαδικασία κατά την οποία επεδίωξε να μην ανακοπεί η εξυπηρέτηση των πολιτών και των φορέων του Αιγαίου.

«Σε μια περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης, πολιτικών ανακατατάξεων, κοινωνικών εντάσεων και δύο εκλογικών αναμετρήσεων, προσπαθήσαμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που προσδιόριζε η νομοθεσία, να λειτουργήσουμε αποτελεσματικά και να στήσουμε μια σύγχρονη υπηρεσία με στόχο την ενίσχυση της αναπτυξιακής προσπάθειας και την αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών και των φορέων του Αιγαίου», τονίζει ο κ. Χατζημιχάλης, υποστηρίζοντας πως η προσπάθεια ήταν συλλογική, «χωρίς επικοινωνιακές εξάρσεις, συνθηματολογίες, πολιτικές σκοπιμότητες και μεροληπτικές συμπεριφορές. Θέσαμε από την αρχή μετρήσιμους στόχους και εργαστήκαμε για την υλοποίησή τους.».

Μειονεξίες…
Παραδεχόμενος ότι παρατηρήθηκαν αδυναμίες, καθυστερήσεις, δυσλειτουργίες και λάθη, όπως άλλωστε συμβαίνει σε κάθε ζωντανή και μάχιμη υπηρεσία, και ευχόμενος κάθε επιτυχία στην προσπάθεια της νέας γενικής γραμματέα, Χριστιάνας Καλογήρου, ο κ. Χατζημιχάλης παραθέτει συνοπτικά τα κυριότερα σημεία του απολογισμού του.

Απ’ αυτόν τον απολογισμό ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η ΑΔΑ στη θητεία του κ. Χατζημιχάλη:

Στήριξε δήμους στην προσπάθειά τους για το κλείσιμο των ΧΑΔΑ και τη διαχείριση των απορριμμάτων. Μείωσε το κόστος των μισθωμάτων των κτηρίων της κατά 320.000 ευρώ ετησίως. Δημιούργησε υποδομές για την εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Ξεκίνησε τη συγκρότηση υπηρεσιών μίας στάσης για τους μετανάστες στο Αιγαίο. Ενέκρινε 148 εγκαταστάσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ). Άρχισε τη συστηματική καταγραφή των 1.300 κληροδοτημάτων που υπάρχουν στο Αιγαίο. Εφάρμοσε σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ προγράμματα για την προστασία και ανάπτυξη των δασών. Προετοίμασε πρόγραμμα ψηφιοποίησης για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων. Διεκπεραίωσε πάνω από 30.000 αιτήματα πολιτών και φορέων που απευθύνθηκαν στις υπηρεσίες της.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey