Από το Σύλλογο «Η Επάνω Σκάλα» το τριήμερο 27, 28 και 29 Ιουλίου

32 Γιορτές Ούζου!

26/07/2012 - 15:35

Ξεκινά αύριο Παρασκευή, στο παρκάκι της Επάνω Σκάλας, μια γιορτή θεσμός. Η Γιορτή του Ούζου, οργανωμένη για μια ακόμα φορά από τον Εξωραϊστικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο «η Επάνω Σκάλα».

Ξεκινά αύριο Παρασκευή, στο παρκάκι της Επάνω Σκάλας, μια γιορτή θεσμός. Η Γιορτή του Ούζου, οργανωμένη για μια ακόμα φορά από τον Εξωραϊστικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο «η Επάνω Σκάλα».

Οι άνθρωποι του Συλλόγου έβαλαν φέτος για μια ακόμα φορά τα δυνατά τους και κάτω από αντίξοες οικονομικές συνθήκες, κατάφεραν να οργανώσουν τη Γιορτή.

Όπως τονίζει στο «Ε» ο πρόεδρος του Συλλόγου «Η Επάνω Σκάλα», Μάκης Βενέτας, το φιλότιμο των ανθρώπων του Συλλόγου μαζί με την ηθική και οικονομική συμπαράσταση φίλων και επιχειρηματιών της αγοράς της Μυτιλήνης, οδήγησαν στην πραγματοποίηση της Γιορτής και φέτος. Σημαντική και η βοήθεια του Δήμου Λέσβου, που προσέφερε τις καρέκλες και την εξέδρα της Γιορτής. Μια γιορτή που κάθε χρόνο συγκεντρώνει πλήθος κόσμου. Όπως υπολογίζουν, πάνω - κάτω κάθε μέρα περνούν από τη Γιορτή 2.000 άτομα.

Φέτος, στην 32η Γιορτή του Ούζου συμμετέχουν τέσσερις ετικέτες. Το «Σμυρνιώ», η «Ψαροπούλα», το «Ούζο Σαμαρά» και το «Ούζο Ματθαίου». «Καλές και στιβαρές ποτοποιίες στο νησί μας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Βενέτας. Παράλληλα, μέσα στο πάρκο θα λειτουργήσει και κυλικείο, απ’ όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να προμηθεύονται τα παραδοσιακά πια σουβλάκια, ενώ κάποια περίπτερα θα προσφέρουν τα δικά τους μεζεδάκια.

Αυτονόητο είναι πως τα περίπτερα ούζου θα προσφέρουν το προϊόν τους σε όλους δωρεάν.

Η είσοδος στη Γιορτή είναι δύο ευρώ, ενώ το εισιτήριο αποτελεί και λαχνό για κλήρωση δώρων.

Πλούσιες εκδηλώσεις για όλους
Το πλούσιο πρόγραμμα που διοργανώθηκε, δε θα αφήσει κανέναν από τους επισκέπτες ασυγκίνητο, αφού είναι για όλα τα γούστα. «Στις τρεις μέρες της Γιορτής, σκοπός είναι να προβληθεί το ούζο, το ξακουστό τοπικό προϊόν και σημείο αναφοράς ιδιαίτερης γεύσης. Παράλληλα, όμως, με εκδηλώσεις ιδιαίτερα τοπικού χαρακτήρα γίνεται προσπάθεια να προβληθούν ήθη και έθιμα, η κουλτούρα του νησιού», αναφέρει ο κ. Βενέτας.

Παράλληλα με τις εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής, βιβλίου κ.λπ., θα προβληθούν και κοινωνικά, αλλά και περιβαλλοντικά θέματα, με ιδιαίτερο τρόπο.

Την Παρασκευή 27 Ιουλίου, οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 9 το βράδυ με χαιρετισμούς παρισταμένων. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το παιδικό τμήμα του Συλλόγου «Η Επάνω Σκάλα», υπό τη διεύθυνση της Αντωνίας Βελισσάτη, ενώ αμέσως μετά οι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν 20λεπτη σάτιρα από τον Επανωσκαλιώτη Βαγγέλη Χατζημανώλη, με τίτλο «Ο ξεναγός». Τη σκυτάλη για τη διασκέδαση θα πάρει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άγρας «Μακαρέας», που θα παρουσιάσει νησιώτικους χορούς, ενώ τέλος θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική από το Μεσότοπο, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Ιωσηφέλλη.

Την επόμενη μέρα, το Σάββατο στις 9 το βράδυ, οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με 15λεπτη rock μουσική από τους «Suspensers» της Χορωδίας Μυτιλήνης, ενώ στη συνέχεια το τμήμα ενηλίκων του Συλλόγου «Η Επάνω Σκάλα» θα χορέψει λαϊκούς χορούς, υπό τη διεύθυνση της Αντωνίας Βελισσάρη. Αμέσως μετά, ο ΕΘΟ Καλλονής αναλαμβάνει να ταξιδέψει τους παρευρισκομένους στους χορούς και την παράδοση υπό τη διεύθυνση του Θεοχάρη Πελέκου, ενώ τη βραδιά θα κλείσει η Ορχήστρα Μεσοτόπου, που θα παίξει ρεμπέτικα τραγούδια.

Την Κυριακή 29 Ιουλίου, τρίτη και τελευταία μέρα της Γιορτής του Ούζου, οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν και πάλι στις 9 το βράδυ, με παραδοσιακούς χορούς απ’ όλη την Ελλάδα, από το τμήμα ενηλίκων του Συλλόγου «Η Επάνω Σκάλα». Θα ακολουθήσει ο Σύλλογος «Εν χορώ», με παραδοσιακούς και λαϊκούς χορούς, υπό τη διεύθυνση του Σωκράτη Κουρουλή, και οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με λαϊκή βραδιά από το συγκρότημα «Άκρως Λαϊκόν», υπό τη διεύθυνση του Απόστολου Μυρογιάννη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey